Vybral som zatial dve, podla mna dobre... Manitou bleck 100mm, a SR sun... durolux
Skúste mi dakto poradit, ktorá je lepšia, alebo akú si mám kúpiť pri svojej váhe na jazdy do terénu dlhé cca 30km.... cena by nemala presiahnut 250-300 éčiek... čo spomínané dve splňujú...
Dik za answer....
durolux je u o inom../ skor am...... ale nie moc velke prasaciny...
viac info ti napisu kompetentnejsi...
skus pozret ejake pevnejsie marzocchi alebo rock shox napr na kolokrame.sk ,kupkole.cz....
pre teba skor vzduchovu,ktoru si natlakujes podla vahy,pruzinove moc nedoladis
no neprehanaj
to Frenkiee: okrem toho ze mas vo svojom vybere vidlu ktora sa uz davno nevyraba, si si mohol odpustit tie priblble slovicka typu fork a answer. asi sa snazis ukazat aky si super anglicky hovoriaci ale ked uz raz pises slovensky...
k teme: co je to cc? tiez sa priklanam k zihadlu. po tolkych rokoch asi skor treba riesit cely bike
By som ale pozrel aj po inych.. pripadne bazar.. taka marzocchi Z1 by nemusela byt zla.. Ale aj RS ma celkom slusny vyber..
Ak pri jeho "XC" zlomil pri skoku vidlu napolovicu a chce odolnejsiu tak radsej budem brat s rezervou to "XC" a nebudem mu davat typy na vidlice ktore mu nevydrzia.. a uz duplom pri jeho vahe! A inak new bajk by som odporucal aj ja.. a keby predsa toho e*****na tak minimalne s 15mm pevnou osou.. (a ani ten neni na skakanie)
to napadlo aj mna, no trochu ma zarazila kombinacia velkych skokov a lamania vidiet vs XC
Na ten rám sa hodí vidla so zdvihom max. 100 mm a aj to s odretými ušali ... a na skoky by som úplne zabudol. Nie len preto že ten rám je už tak trochu materiálovo "za zenitom" ale aj to že tá vidla asi nebude na to stavaná ... no ak nechceš meniť rám tak by som ti vzhľadom ku tvoje váhe doporučil niečo od RockShox .. Recon - Reba - Revelation ... skvelé, ľahko servisovateľné vidlice s dostatočnou tuhosťou na tvoju váhu ... viem podľa osobnej skúsenosti.
ja_michalko/ nevycitoval si ma uplne
hovorim o ovladacich prvkov,lebo E*****n nema napriklad high a low speed compression
no on tu pise ze rozmysla o M. black co je teda oproti e*****nu este horsie co sa tyka pevnosti + e*****n mas aj s 15mm oskov a 2. ma 9rocny ram co skutocne aby tam daval vislu 140-180 co vtedy ani neuvazovali ze na ram chrtacky moze niekdo take dat. to CC moze byt cross country a este neviem na keru prdel mu je na xc vidla zo 140mm sak to maju ludia na enduro . ked chce skakat nech si kupi novy ram alebo nech si kupi rx dart 3