Zatial mam vyhliadnuty Specialized Avatar Gel, ktory som mal pozicany. Davam mu tak 7,5 bodov z 10, lebo je citit ze je urceny na cestak na predklonenu polohu.
Poskulujem po niecom od Fizik a Selle Italia.
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
Teraz mam toto ale tlaci mi na mocovod http://www.suncycle.sk/sk/produkt/selle-italia-q-bik-flow/5578
Mal som ho 2 roky, tlak na močovod prakticky zmizol, snáď len v dlhých výjazdoch po asfalte, kde nechodím zo sedla, som pociťoval zanedbateľné brnenie.
Spočiatku sa mi zdalo super pohodlné, asi vďaka tým elastomerom (jazdím na HT), ale na 100+km výlety nie je pre mňa úplne ideálne. Dal som ho na zimák, teraz testujem SQlab 611 a tlak na močovod zatiaľ tiež nepociťujem.
Selle Italia ST 5 Flow L sedlo, 165 mm
54,99 €
MOC 60,99 €Teraz mam toto ale tlaci mi na mocovod http://www.suncycle.sk/sk/produkt/selle-italia-q-bik-flow/5578
Aj ja uvazujem o kupe tohto sedla. Kedze v minulosti som mal gel flow a bol som stym spokojny ale nizsiu radu. Mne ide hlavne oto aby ma kosti neboleli. Ja sa pytam ci je to sedlo aj pohodlné hlavne na dlhsích výjazdoch
Selle Italia ST 5 Flow L sedlo, 165 mm
54,99 €
MOC 60,99 €Túto sezónu som sadol na bicykel až v Španielsku. Za 11dní sme najazdili 820km. Nie sme žiadni majstri, tj cca 8etáp bolo takmer celodenných a 3oddychové.
Ak by sa ma doma nespýtali "či nemám mozole na prdeli", ani ma nenapadne rozmýšľať nad problémami so sedlom - proste pohoda - žiaden problém nebol
S Avatarom takmer úplná spokojnosť, jediné čo by som mu vytkol je subjektívne nižšia odolnosť voči oderu - treba dávať pozor.
PS: možno pomohli aj nohavice od kalasu
Zrejme aj ja ho kupim. Pozeral som recenzie aj zo zahranicia a to sedlo nema ani jednu zlu recenziu. Naviac je najviac recenzované, teda zrejme ho kupuje dost ludí.
Este je v hre Selle Italia Nekkar Flow. Ale ta je uz asi uzka. Kosti mam na 120mm.
Nekkar ma 134mm
Q-bik ma 140mm
Ritchey ma 145mm
Malo by to byt na trailovy bike a adekvatne jazdenie. Aktualne mam selle smp hybrid so sirkou 140mm. Celkom mi sedi ale velmo rychlo sa zacala trhat. Skusim este zreklamovat. Kazdopadne nemienim investovat do sedla opat 70e ked vydrzi do 1000km.
mozes poslat foto ?
- Man Gel Flow
- Max Flite Gel Flow
Co by jste doporučili? Vypadalo to na Flite / Avatar ale narazil jsem na ne zrovna ok recenze. Má s Avatarem nebo Flite někdo vyloženě špatnou zkušenost? Bohužel není v okolí prodejce kterej by půjčoval sedla na otestování tak musím vybírat odhadem.
- Man Gel Flow
- Max Flite Gel Flow
Co by jste doporučili? Vypadalo to na Flite / Avatar ale narazil jsem na ne zrovna ok recenze. Má s Avatarem nebo Flite někdo vyloženě špatnou zkušenost? Bohužel není v okolí prodejce kterej by půjčoval sedla na otestování tak musím vybírat odhadem.
Man Gel Flow Mám týžden, je pohodlnejsie ako sedlo predtým uvidim ako si zvyknem na tu dieru. Musím sa este s nastavením pohrat nieje to 100% zatial. Ale pozri si recenzie na nete, nenasiel som anho jedno negatívum
Posledný týždeň vozím Ergon SM3 doteraz som na ňom presedel 3 cca 100 km MTB výjazdy vo voľných kraťasoch bez cyklovložky a absolútna spokojnosť. Treba si zvoliť správny typ sedla podľa určenia, vybrať správnu šírku sedla podľa sedacích kosti a trochu sa pohrať s nastavením sedla a úspech bude zaručený