Zatial mam vyhliadnuty Specialized Avatar Gel, ktory som mal pozicany. Davam mu tak 7,5 bodov z 10, lebo je citit ze je urceny na cestak na predklonenu polohu.
Poskulujem po niecom od Fizik a Selle Italia.
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
Toto sedlo v akci mě též nalákalo
Inak na tom obrázku čo si tu poslal je zakótovaná šírka sedla podľa mňa a nie sedacích kostí.
http://www.bike-eshop.cz/panska-sedla/sedlo-ergon-sm3-pro-carbon-cerna
Pred pár rokmi (r. 2007) som si kupoval bicykel Giant Rincon. Nevyberal som bicykel podľa veľkosti rámu, ale podľa ceny a rád od skúsenejších. Som nízky (165cm) a veľkosť rámu môjho bicykla je 19, čo je veľmi veľa podľa tabuľkových hodnôt. Pri dlhších jazdách som pociťoval bolesti kostrče. Svoju pozornosť som upriamil najprv na sedlo, no potom som skúsil vymeniť predstavec za kratší. Problémy s kostrčou sa vytratili, ale bicykel som neskúšal s novým predstavcom na dlhšiu vzdialenosť ako dnes. Kostrč ma už síce nebolí, ale bolí ma celkovo zadok a čo je horšie, ešte aj predok
Otázku som posunul najpovolanejším a teda predajcom akciového sedla...tu je odpoveď
15:01 (pred 8 hodinami)
komu: mne
Dobrý den,
v klasických sedlovkách problém nebude
problém je jen u one-bolt sedlovek, kde se pak musí dát správný kit
Len ked mas nahovno sedlo.
S dobrym sedlom vlozku nepotrebujes, pokial nerobis 10 hodinove vyjazdy.
"Martin 1087" - pokial sedis na kostrci, znamena to ze mas uuuplne zly posed a ziadna vlozka ta nezachrani. Sediet treba na sedacich kostiach, nie na kostrci ! Podla toho co pises o svojej vyske a velkosti ramu, vyzera to tak, ze sedlovku mas zarazenu uplne v rame a rajdy mas 20cm nad sedlom, takze sedis vzpriamene ako na holandskom city bajku. Taky posed je pohodlny na polhodinove-hodinove presuny mestom, ale nie na niekolkohodinove vyjazdy.
Po vymene predstavca za kratsi, sa tvoje rajdy dostali nizsie. Ak mas pod predstavcom podlozky daj ich nad predstavec, pripadne skus ten predstavec otocit aby mal negativny rise. A ked ta uz boli len "predok", naklon sedlo nosom trochu dole (ale zase aby si sa nesmykal dopredu).
http://www.bemaniax.cz/eshop/cyklovlozky?PHPSESSID=fe6ef128f90f77a7a4c000974186b9af
Sedlo - 35 eur, cyklonohavice krátke 30 eur plus vložka do dlhých cyklonohavíc 15? Alebo je to celé v zlom posede, takže výmena riadidiel a kratší predstavec? Alebo iný rám? Alebo všetko?
Fakt keď mám experimentovať, neexistuje nejaký meter podľa ktorého si zmerám správnosť posedu?
Dnes mi dorazilo taky. Jak jsi poznal že je příliš velké a v čem to vadí?
Měřil jsem řiť asi desetkrát a pokaždý mi vyšla jiná šířka (od cca 11 do 13cm). Zprůměrováno 12cm, dosazeno do "Saddle selectoru" vyhodilo to L.