problem > koleso je po pritiahnuti sikmo.
mozne riesenia co mi uz napadli >
-vycentrovat koleso "nespravne", podla vidlice (tomu som sa chcel vyhnut co najviac).
-nechat to tak, da sa s tym zit, ked to pritiahnem tak sa koleso(guma) nesucha o monoblok ale, je to take LTT
-odfrezovat z uchytov kolesa na vidlici.. nejak? neviem. nedomyslene zatial :")
-odfrezovat vela, dat do vnutra podlozku(??), zalepit ju tam epoxidom(??), oska vytrca z naboja dost malo a teda pouzitie akejokovel podlozky je dost zly napad (tiez nedomyslene)
potesim sa akemukolvek novemu napadu.
vopred vdaka.
2. upravenie stycnej plochy naboja do sikma, aby spravne dosadal na poskodenu pätku
3. vymena vonkajsich noh
pisem tu preto lebo som urcite zacykleny v tych istych napadoch a myslienkach a tak cokolvek nove moze pomoct
asi najrozumnejsie je predat vidlu na nahradne diely a kupit novu, alebo pozhanat vonkajsie nohy od niekoho komu odislo nieco ine................
To by muselo ist o roztiahnutie/stlacenie noh par mm a taka odchylka pri jemnom upraveni pätky nenastane.
musim sa priznat ze som na momentalnom stave odjazdil donovaly a funguje to :/ hej viem, ZATIAL funguje, ale... eh. ano aj novy monoblok som zvazoval ale to je riesenie celkom drahe
Tak aj ja si zateoretizujem: Aj tak su tie nohy uz znicene, tak aj keby puzdro odislo o 15-20% rychlejsie ako na novych nohach, tak to nie je ziadna tragedia. A to sa nestane ak neodfaklis z pätky abo naboja 5 mm, co ani nemozes. Realne mozes pätku/naboj upravit max. o 1,5-2 mm a taka odchylka je minimalna vzhladom na dlzku, na ktorej sa nohy ohybaju a vzhladom na to, ze spodne puzdro je zhruba v polovici ich dlzky a tak maly ohyb (v podstate zanedbatelny) sa relativne rovnomerne rozlozi na celu dlzku vonkajsich noh, tzn. od hornych puzdier az po osku.
Ja koncim, viac nema zmysel pisat. Diskutujte ak si myslite, ze dalsia diskusia problem vyriesi.
neeber si to zle, ja som rad ze si napisal, vdaka za info. ide len o zvazenie moznych alternativ, neplanujem tu rozoberat v kazdom poste ci to bude mat vplyv. o pozicii spodneho puzdra som nevedel kde je napriklad
jaa neviem ako navarit, neviem ako a ci sa len tak da magnezium zvarat (??)
kazdopadne tato idea by sa dala rozsirit - keby som tam nalial epoxydove dvojzlozkove lepidlo, nechal poriadne vyvrdnut a tak do toho frezoval? nevydrzalo by to?
ako.. moze sa zdat ze tu riesim nejaku primitivnost a epoxyd a frezovat a blbosti, ale predsalen ten blby monoblok nestoji az tak malo, tak snad to chapete.
ps: zatial sa mi najschodnejsie vidi dolepit epoxydom, nejake kombo s menej zivicou / viacej vytvrdzovacom + freza
ZOL-KOV tmel na liatinu a kov
Dvojzložkový tmel určený na renováciu, tmelenie a lepenie.
Vlastnosti:
Je odolný teplotám v rozmedzí od – 35 °C do + 185 °C. Trvale odoláva vode, olejom, benzínu a nafte.
Použitie:
Nájde uplatnenie zvlášť v strojárenstve, na opravu nerovností odliatkov z liatiny, železa a rôznych kombinácií kovov, obnovu kovových častí strojov, čerpadiel, nádrží na benzín a naftu:
oprava prasknutých trubíc a renovácia odliatkov
opravy blokov motorov, čerpadiel a prírub
tmelenie, lepenie dier a nerovností
aaa este otazka k materialu, http://www.pattex.cz/produkty/pattex-repair-express.html nieco taketo je odveci?
Ja na Tvojom mieste by som urobil toto. Zafrézoval nôžky a o koľko si ubral materálu o toľko by som vypodložil náboj
odfrezoval som problematicke miesta, koleso je krasne v strede, problem vyrieseny. A nedoslo vobec ku stlaceniu noh k sebe (nie pohladom, ale tym kde som odoberal material nebola stycna plocha vidlica/naboj ale jej okolie, ktore "odrazalo" naboj)
dakujem pekne za rady
solved