Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Chapem, zatial necham povodnu 9sp lebo som ju menil nedavno, ale ked bude potrebna vymena tak skusim 10sp
prerobil som si 3x9 na 1x11 (SLX kluky a kazeta XT gs prehadzovac). ak prehodim na 2 najvacsie pastorky tak sytem je podstatne hlucnejsi. Sudim ze je to vacsim uhlom retaze.
Otazka : bude ma tento zvuk sprevadzat stale? alebo sa vybrusia ostre hrany prevodnika a pastorkov a zvuk zmizne, resp sa minimalizuje? alebo som mimo? dal by sa uhol retaze upravit napr. vypodlozenim pavuka? alebo vybratim podlozky na stredovom zlozeni? btw, na najmensiom pastorku ziaden hluk.
za kazdu radu budem vdacny.
PS. B skrutku na prehadzovaci mam nastavenu urcite dobre
Všetko fungovalo parádne na garbaruk 11-48 kazete, len mi teraz začala pri točení dozadu padať reťaz na 36 a 42z, viem čím som si to spravil, bike mi spadol na prehadzovačku a odvtedy to robí, len pozeral som pätku a vyzerá v poriadku, ani na prehadzovačne nevidím nejaké poškodenie.....
KCNC kladka Narrow/Wide do prehadzovača, 14T, zlatá
19,39 €
Aktualne mam 2x10 a uvazujem o prestavbe na 1x10 pomocou adaptera na kazetu + plus novy prevodnik (kluky by som chcel nechat). Moja otazka je ci to zvladne aktualna prehadzovacka (vid foto)?
Dik za rady
Hack3r predpokladam ze chce zvacsit rozsah kazety pridanim najvacsieho pastorku a odobratim jedneho maleho ako sa to robilo kedysi. no k tomu ak si dobre pamatam bolo treba menit ramienko koli vyosenej kladke a tam si sa dostal na ceny ze by som to v dnesnej dobe nerobil, predsalen je to spotrebak.