Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Doplním info stredové na spectrale je 73mm, chainline je tam 55mm, osu na klukach mám rf136, a Prevodník som kupoval tu na e-shope RF s 55mm chainlinom.
Podľa návodu by pod miskou stredu na drive side mala byt jedna podložka 2,5mm a non drive side žiadna a pod každou kľukou jedna 1mm podložka.
Po takomto nastavení sa mi zdá že pri najľahšom prevode sa retaz dosť kríži a počuť to aj na prehadzovaci. Je možné to vyriešiť ? Môžem dať podložku pod misku stredu z drive side na druhu stranu aby som zmenšil kríženie ?
napr. ja mám na Neurone pohon 1x12 shimano XT a na najväčsom aj najmenšom pastroku je to o trošku hlučnejšie
Ale origo tam patria DUB Wide kľuky (oska je +5mm), ale už si nepamätám ako tam boli podložky
Tiež sa riadim podľa oka, lebo oko vidí a potom podľa toho ako to funguje.
Asi ti to moc nepomohlo, ale možno pomôže niekomu inému
tak nie - povoluje sa aj so shimano maticou. najvyraznejsie to je pri silovom sliapani na lahkych prevodoch. niekde je asi malo materialu a asi sa vtedy cela kruti - je pocut vrzganie. ked prestan vrzgat, matica je povolena. kym kazeta vrzga zle radi. ked prestane vrzgat radi dobre v celom rozsahu, no to uz je povolena matica.
pojde teda opat na zavit loctite a snad to snou nejak este rok doklepem. no aj tak neviem co kupit potom - xtr je priserne draha a kamaratovi neskutocne puka. xt by som ozelel vahu ale nemam dobry pocit z toho materialu a nechcem zase vymackat orech od tych ich lisovanych pastorkov.
pokial viem nemali by sa miešať 11sp a 12sp komponenty - čiže buď nove Deore 10/11sp kluky ale si zohnať starší, použitý model klúk
samozrejme že zmestí - pokial máš HG orech, kazeta problém nie je, problem môže byť retazova linka
mam doma nejake haraburdie a hodilo by sa na taky mestsky bike kluky sram 32T a prehadzka 105 R7000 GS. offi zvladne len 11-34 ale neoffi urcite aj 11-36 a pri 1x11 mozno by mohla aj 11-40