Tiež na strednej píle radím celú kazetu a nem problem SHIMANO XT SHADOW SGS akurát mám o dva články dlhšiu reťaz a nemôžem sa dohnáť ku tomu aby som ju už konečne po viac ako troch mesiacoch skrátil
Akože Ti nevydrží reťaz viac ako 3mesiace Ja tam mám Najlacnejšiu HG50 od SHIMANA a už má viac ako 2000 km a minulý týždeň som ju meral a ešte je ako nová. Najazdíš 2000 km za 3 mesiace?
Jazdím približne 200 km za týždeň a reťaz mi začne zle radiť asi pri 1200 km a vtedy vymieňam. Teraz bude škola, takže mi vydrží dlhšie.
Asi si myslel 53, lebo HG-50 je kazeta, 53 mám aj ja.
Martin 55: to jazdis tak silovo? Mne vsetci vycitaju, ze jazdim prilis silovo a retaz mi vydrzi tak okolo 2000-2500 km podla podmienok. Osvedcenu mam Hg73...
Ja to neviem posúdiť tak objektívne, ale nezdá sa mi, že by som bol až taký silák. Teraz by mala dojsť nova reťaz, tak sa o ňu skúsim viac starať. Tá reťaz tu už mala byť pred tyždňom, ale Slov. pošta ju asi zapatrošila .
Keď by si sa rozhodol pre krátke, tak ti predám prehadzovačku XTR jazdenú za 20.-EUR. Kontakt ti pošlem na tvoju adresu. Podľa spôsobu jazdy by som doporučoval krátke. Nie je to ale z dôvodu, že sa chcem zbaviť tej XTR. Je ale pravda, že musíš krátiť reťaz a v prípade zmeny na prehadzovačku s dlhým je potrebné vymeniť celú reťaz-najlepšie, lebo nové články so starou reťazou, neviem, neviem, či by robilo dobrotu.Ja som sa vrátil k dlhému ramienku. Sram ropbí tri veľkosti. Shimano orbí tretiu veľkosť, ale myslím, že je to u cestnej sady na trojprevodník. Tam je to medzi krátkym a dlhým. V XC som sa so stredným nestretol. Alebo sa mýlim?
Indurain- nič v zlom, ale na tejto stránke, v tomto to***** a na tejto strane to máš napísané a popísané všetko čo robí shimano- SS, GS a SGS. čítaj... a tri rovnaké príspevky za sebou :/ ako omyl sa to môže stať, ale to si zvyknem všimnúť a po sebe premamzať
a ešte. XTR prehadzovačka za 20eur...prosím vysvetlenie. prečo ju predávaš a prečo za tak málo...
Indurainko, ak si pozrieš http://cycle.shimano-eu.com/publish/content/global_cycle/en/nl/index/products/mountain/xtr.html
a rozklikneš Rear Derailleurs, zistíš, že dodávané options sú GS (stredné) a SGS (dlhé), SS (krátke) tam teda ani náhodou nevidím - BTW túžba po short cage v XC sa dá riešiť cestnou prehadzovačkou a má to aj tú výhodu, že vďaka silnejším pružinám je odolnejšia voči sajrajtu.
K tým trom druhom ramienok je to O.K.
K prehadzovačke XTR len toľko, že je jazdená a má inverzný chod.a po tretie nemá napínaciu skrutku na tele prehadzovačky na dotiahnutie lanka ako je to u nižších rad. Takže tak. Isto som nechcel radiť, aby na XC biku mal prehadzovačku ULTEGRA. TO ako by si sedemdesiatka vzala minisukňu.
Jazdí sa to pomerne bežne, napr. v kombinácii s dvojplackou, kde krátke ramienko nevadí (naopak, kratšie je vždy lepšie) a v príslušnej MTB sade nie je k dispozícii - in fact, žiadna 9sp. XC sada od Shimana SS neobsahuje, Deore sa robí iba v SGS a ostatné GS/SGS.
uz som si teda objednal tu SLX RD-M662-GS Shadow... maju na stranke ze je to kratke ramienko ale to je asi omyl ak GS je stredne... + kupil som si tu patku (GT PATKA v Kaktuse 20 eciek , nikde inde som ju nenasiel alebo neviem kde by ju este mohli mat... neviete nahodou ako sa to vola po anglicky foot to asi nebude )
pozeral som aj ten SRAM a recenzie na neho... taky kvalitnejsi by ma vysiel drahsie ako toto SLXko... mam od SLX Holowtech kluky a som maximalne spokojny... tak dufam ze nedostane vakla
ber GS pri tej istej pružine napne reťaz o čosi viac - logicky,má kratšiu páku,ďalšia výhoda je že v hlbokom blate ju utopíš ťažšie ako SGS (mám odskúšané na 3 x 9 , kazeta XT 11-34 prevodníky 24-32-42 ak nejazdíš španielov,rozsah napnutia postačuje
chalani aká je dĺžka ramienka GS na Shimano SLX RD-M662 SHADOW ? je to 75 mm ako to bolo písane v predošlom príspevku ? Objednával som z kupkola GS ramienko ale má 10 cm takže to asi posrali čo ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Asi si myslel 53, lebo HG-50 je kazeta, 53 mám aj ja.
a ešte. XTR prehadzovačka za 20eur...prosím vysvetlenie. prečo ju predávaš a prečo za tak málo...
alebo dobry muzik a rozunmou cenou za jazdene
a rozklikneš Rear Derailleurs, zistíš, že dodávané options sú GS (stredné) a SGS (dlhé), SS (krátke) tam teda ani náhodou nevidím - BTW túžba po short cage v XC sa dá riešiť cestnou prehadzovačkou a má to aj tú výhodu, že vďaka silnejším pružinám je odolnejšia voči sajrajtu.
K prehadzovačke XTR len toľko, že je jazdená a má inverzný chod.a po tretie nemá napínaciu skrutku na tele prehadzovačky na dotiahnutie lanka ako je to u nižších rad. Takže tak. Isto som nechcel radiť, aby na XC biku mal prehadzovačku ULTEGRA. TO ako by si sedemdesiatka vzala minisukňu.
Inak radenie na strednom prevodníku a 32 na kazete je humus.Max. tak 24.
uz som si teda objednal tu SLX RD-M662-GS Shadow... maju na stranke ze je to kratke ramienko ale to je asi omyl ak GS je stredne... + kupil som si tu patku (GT PATKA v Kaktuse 20 eciek
pozeral som aj ten SRAM a recenzie na neho... taky kvalitnejsi by ma vysiel drahsie ako toto SLXko... mam od SLX Holowtech kluky a som maximalne spokojny... tak dufam ze nedostane vakla
Indurain dik ale uz som ju objednal...
ber GS kludne aj na 34 kazetku
vyhoda je vyssie retaz od terenu. neprasi sa na nu tolko
http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/RD/EV-RD-M662-2814_v1_m56577569830646684.pdf
je
GS - Long Cage
SGS - Super Long Cage