Mam taky mensi technicky problem. Kupil som si celoopdruzeny ram a snazim sa prehadzovat komponenty zo stareho biku na tento novy ram. Problem nastal uz pri klukach, kedze na starom biku bolo stredove zlozenie ine. Tak som kupil pressfit stredove zlozenie a k tomu kluky
shimano-deore-fc-m590-3x9. Na ram som dokupil adapter, ktory mi umoznuje namontovat presmykac E-type, kupil som si teda presmykac
shimano-slx-fd-m7005-e-type-top-swing-3x10 (podla rady predajcu na tejto stranke). Iny so spodnym prichytenim som nenasiel (3x9). Na klukach som musel vymenit najvacsi
prevodnik (44z) za 42 zubovy alivio. No a problem je teraz v tom, ze neviem nastavit presmykac tak, aby nesuchal
retaz ani v krajnych polohach na zadnom 9kolecku. Da sa to vobec nejako jednoducho poriesit, alebo som spravil niekde pri kupe chybu? Vsetko by vyriesil presmykac, ktory by bol s moznostou dolneho uchytenia na ram, ale na 3x9 prevody.
https://si.shimano.com/api/publish/storage/pdf/en/dm/MBFD001/DM-MBFD001-01-ENG.pdf lanko je spravne na prešmyku? ešte môže byť že niekde drhne, skus pozreť(vymeniť) bowden, koncovky, lanko (nestojí to tak veľa)
Fuha. Az take drasticke riesenie? Asi este trosku pospekulujem a skontrolujem, ci je vsetko spravne nastavene.
No nejde mi do hlavy ten dovod, preco sa to tak sprava. Vsetky komponenty su na typ 3x10, ale zjavne nieco nesedi.
o ktoru cast klietky sucha retaz v oboch pripadoch ?
za nastavenie presmyku si vezmu max 5,- eur a budes mat pokoj
a mozno ti povedia, ze to skratka nejde a vysvetlia preco ...
druha moznost ako radil Palo TT
išiel si to nastavenie podľa shimano návodu? potom už naozaj iba kúsok roztiahnuť klietku
nesiel som podla navodu, k dotahovacej skrutke na presmykaci je taky zly pristup, ze to musim robit uplne inak.
Rozmýšľam, že ak by som zväčšil priemer toho oblúka, po ktorom sa napína lanko v prešmýkači, tak by som dosiahol, že by sa vodiaca klietka posunula pri preradení trochu viac, tým pádom by mi pri tom najväčšom tanieri už nemusela šúchať reťaz o hranu klietky (tú hranu pri nohe).
Potom mi napadlo, že riadiace páčky možno majú iné výsuvy laniek pri preradení, ak zmeníte páčku napr pre 3x10 na 3x9. Ale pozerám v eshope, že tie páčky su univerzálne? Tzn. že ak preradím, tak sa vždy lanko stiahne/vysunie o rovnakú dĺžku? Nezáleží na tom, koľko prevodový mám bike (3x10/3x9)? Pýtam sa preto, lebo mi napadlo, že vyskúšam kúpiť páčku na 3x9 ale prešmýkač nechám pôvodný (3x10). Myslel som si, že pri novej páčke sa pri preradení prešmýkač posunie trošku viac.