Zdravim, vcera som si kupil novy ram Author Ttraction 06 a dal som si namontovat vidlu RS J4 (mam ju asi 1,5 mesiaca). Buhuzial az ked to bolo zmontovane (mimochodom zajtra to idem reklamovat, mam velku volu v hl. zlozeni) som prisiel na to ze vidla sa nemoze uplne otocit okolo svoje osi lebo tam vadi lockout a U-turn. Pytal som sa toho technika v Authore co stym a len sa smial ze som si mal kupit Manitou alebo RST ktore tam predavaju a ze mi padne zaruka ak mi ta vidla poskodi ram... Chcem sa opytat ci sa stim da nieco robit? Napriklad dat tam niaku podlozku alebo nieco podobne. Prikladam aj foto mojho problemu...
dikk
No kamko, to integrovane hl. zlozenie by som tam dal co najskor. Pozri si ake dava author do serioveho biku traction http://author.sk/verbal/1279/?zobraz=cele# To co tam mas uz na oko vyzera spatne
len tam prosim ta nedavaj dole ziadnu podlozku lebo to moze aj blbo dopadnut...
skor skoc do servisu a sa popytaj na ine hlavove zloz alebo vymen vidlu, kym je nova...
uff. blbe...
takze uz som kupil ine hl. ulozenie lebo to povodne bolo uplny shit... spravim to tak ako som uz pisal, dam si vyrobit 3 mm podlozku a dam ju pod spodnu misku hl. ulozenia ktora sa naraza na ram - myslim ze to je najlepsie riesenie a nemalo by to nicomu vadit... dovtedy sa budem snazit nepadat inac da sa zohnat niaka ochranna paska na ram? napr. imitacia karbonu?
Podložku daj radšej na misku, ktorá je na vidle. A to kvôli tomu, aby miska, ktorá ide na rám bola zasunutá dosť hlboko. Keď bude miska na vidle o pár mm vyššie, nič sa nestane, ale keď bude miska v ráme namiesto napr. 5mm iba 2, tak by to nemuselo byť to pravé orechové.
To s tou podložkou je v princípe dobré riešenie,len by som volil takú podložku ktorá tesne sadne na tú rozšírenú časť krku vidlice,alebo by som tam obtočil kus drôtu a silno stiahol.Tie 2mm by si tým mal spraviť...
som si zmeral tu spodnu misku a je narazena v rame v hlbke 7,15 mm... a podlozku potrebujem presne 3,65 mm hrubu... takze potom zostane pre misku 3,5 mm v rame - to by malo v pohode stacit... uz mi len zostava si dat vyrobit tu podlozku, neviete nahodou ke by mi to v TN spravili?
som si zmeral tu spodnu misku a je narazena v rame v hlbke 7,15 mm... a podlozku potrebujem presne 3,65 mm hrubu... takze potom zostane pre misku 3,5 mm v rame - to by malo v pohode stacit... uz mi len zostava si dat vyrobit tu podlozku, neviete nahodou ke by mi to v TN spravili?
nevidím to ako dobré riešenie, tie sily čo na to budú pôsobiť.... aby to nezničilo rám, ale keď myslíš.
vsetky tieto riesenia a vymysly su podla mna len provizorne a nikdy si nebudes isty, ze to bude fungovat na 100%, skratka to nie je robene na to, aby to spolu fungovalo...ak nepomoze vymena za nejake ine hlavove (bez nejakych podloziek), tak by som na to kaslal....uz si ju mohol mat predanu a mal by si pokoj...
vyskusam to s tou podlozkou, ked bude presne urobena a nebude tam ziadna vola tak v tom NEMOZE byt ziadny problem... predajom vidli stratim minimalne 2000,- sk a za 5000,- co by som za nu priblizne dostal nekupim vidlu s parametramy RS J4... inac dikk za vase nazory
nie je najmensi dovod preco by sa malo nieco rozbit... povodna miska original hl. ulozenia ktore som kupil s ramom tam bola narazena v hlbke 3,45 mm.... moje nove hl. ulozenie aj s podlozkou bude narazene v hlbke 3,5 mm takze to bude ako original... takze si naozaj myslim ze toto je najlepsie, najlacnejsie a uplne bezpecne riesenie
toto forum je tu presne na to, aby sa tu riesili taketo technicke veci...
ku cti mu patri, ze kazdy svoj krok konzultuje s inymi ludmi a ze si necha poradit, a neriesi to ako ini bajkeri, ktorych nieco napadne a hned to tak spravia. Je to dost osemetnaa zalezitost pri ktorej si moze poskodit raaam alebo aj vidlicu...takze jeho obavy a detailne rozpisovanie jednotlivych krokov su uplne na mieste.
a som raad, ze sa tu po dlhom case riesi nieco novee, co tu este nebolo.
Tym rozbitim som mal na mysli, aby ta podlozka nenarobila sarapatu v miestach kontaktu...
No aj tak by som to urcite kontroloval po kazdej narocnejsej jazde terenom... aspon zo zaciatku. Nie je material ako material. Tiez si dost dobre neviem predstavit kam mas na mysli dat tu podlozku.
nakreslil som obrazok ako si to predstavujem, dufam ze to bude z toho jasne... podlozku som si dal uz vyrobit, bude urobena uplne presne na desatiny mm takze nebude tam absolutne ziadna vola... urcite to budem zo zaciatku kontrolovat...
teraz mam aj tak iny problem, nemozem nadstavit prevody (vsetko deore LX) stale mi to vydava divne zvuky a spravne neprehadzuje... ale to uz je do inej temy, alebo skor do servisu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Toto je akože čo? Veď on tam integrované má.
skor skoc do servisu a sa popytaj na ine hlavove zloz alebo vymen vidlu, kym je nova...
uff. blbe...
katko: No mozno som sa "trosku" sekol
potom daj vediet...
nevidím to ako dobré riešenie, tie sily čo na to budú pôsobiť.... aby to nezničilo rám, ale keď myslíš.
nic v zolm
toto forum je tu presne na to, aby sa tu riesili taketo technicke veci...
ku cti mu patri, ze kazdy svoj krok konzultuje s inymi ludmi a ze si necha poradit, a neriesi to ako ini bajkeri, ktorych nieco napadne a hned to tak spravia. Je to dost osemetnaa zalezitost pri ktorej si moze poskodit raaam alebo aj vidlicu...takze jeho obavy a detailne rozpisovanie jednotlivych krokov su uplne na mieste.
a som raad, ze sa tu po dlhom case riesi nieco novee, co tu este nebolo.
No aj tak by som to urcite kontroloval po kazdej narocnejsej jazde terenom... aspon zo zaciatku. Nie je material ako material. Tiez si dost dobre neviem predstavit kam mas na mysli dat tu podlozku.
mam este jeden bike tiez ram author ale Basic a tam mam vidlu RS J3 s poplockom a tam to je tiez v pohode
neviem v com by mohla byt chyba
teraz mam aj tak iny problem, nemozem nadstavit prevody (vsetko deore LX) stale mi to vydava divne zvuky a spravne neprehadzuje... ale to uz je do inej temy, alebo skor do servisu