Nazdar mladez. Som zufaly, mozno mi pomozete. Neviem spravne nahodit plast na raf, vzdy mi cca na 25cm z oboch stran ostane hlbsie v rafe (nie na okraji patky ako zvysny kus, ktory sadne normalne) a tym padom je na jazdenie zdeformovany. Uz som skusal mydlovu vodu, dopasovanie pocas fukania, no stale sa na nejakej casti ,,zasekne". Jedna sa o plaste so skladacou (makkou) patkou zn. Kenda Nevegal 26x2,35...dusa je Kenda 26x1,95-2,15 a rafik WTB Lasedisc Trail.
Ak nepomohlo to co opisujes, funguje na 100% toto: Nafukaj to aspon na 3, tam kde plast nesadol ho chyt do vacsieho zveraku, a tahaj alebo tlac koleso od seba, podla toho, ako si ho dal do zveraku, plast skoci do patky. Dotiahni to len tak, aby sa plast nesmykal, vacsinou dost , pri ohybani pozor na rafik, ktory sa moze o zverak doskrabat a tiez pozor na boky plasta, zvlast ak ma tenke bocne steny, tak to mozno radsej nerob, alebo ako uznas, ale s citom. Robieval som to kedysi pri skladani lacnych bajkov, ktore mali take plaste vsetky, ale to boli lacany plaste s 2mm stenou..
Uff...tak toto nevyzera ako bezna ,,oprava" defektu v lese . Ale idem to skusit aspon ako docasne riesenie. Ak by mal este niekto napad sem s nim.
Vdaka.
Kedze sa mi plaste subjektivne nezdali bohvieako ,,hrube" (z boku) a francuzky kluc by tomu asi nepomohol (nemam sverak) tak som skusil toto: okraje rafkov a patky plastov som decentne potrel starou komunistickou Indulonou a dalej som postupoval podla tvojho navodu, akurat som namiesto sveraku pouzil ruky . A cuduj sa svete, stacila na dorovnanie aj moja sila, aj ked nemala (mozno mam predka nejakeho vikinga ). Pisem to pre niekoho, kto ma podobne komponenty a mohol by mat podobny problem. Avsak niesom z toho uplne ,,nadoraz" happy, pretoze sa mi urcite defekt v lese nevyhne a indulonu na vyjazdy odmietam nosit .
Po celom obvode plášťa pri pätke nastriekaj vodu alebo mydlovú vodu a poriadne to nafúkaj cca 4-5 barov. Malo by Ti to tlakom potom vytlačiť. Poprípade predtým aj skontroluj či nemáš vložku na ráfiku zle /nerovnomerne/ nasadenú. Ak to nepôjde na prvý krát postup opakuj až do želaného výsledku. hehe
P.S. existuje aj taká lopatko-kliešť ktorým sa to nariovnáva. Zverák ako Ti doporučovali to môže nahradiť len pozor na zničenie plášťa. Niečim to obal.
Mám. Vyskúšaj ak máš možnosť nahodiť na ten ráfik trebárs nejaké dva modely plášťov od iných výrobcov tak vyskúšaj ako sa budú obúvať iné. Ak pôjdu obuť v pohode vyhoď tú Kundu a obúvaj poriadne plášte. hehe
Alebo na dojazd budeš chodiť domov s vajcovokrivým plášťom. hehe
Smola
Hej KIDAK ako je mozne ze mas plast 2.35 a dusi iba do 2.15 ? a tych 0.20 si vyplnis slamou?
Ved tam mas nahovno dusu. !!!! Ty do allmountain plastov davas crossove alebo trekove duse !
to ti nafukne.. akurat bude tensia stena duse..
a okrem toho nikto nikde neuvadza aky realny je to balon.. jedna vec je sirka plasta a druha je jeho vyska.. a taktiez hlbka rafku.. na tie ciselka na dusi sa mozes vy...
ja som svojho casu kupoval v auparku duse na ktorych bolo vyrazene v gume do 1,75 a potlacene farbou do 2,1
Praveze tomu moc neverim, mal som novu dobru dusi do 1,95 a dal som to na 2,3 plast tiogu a za 5 minut to ***** ako koza a najlepsie je natom ze bike mam doma 3 metre od PC takze som myslel ze aj v Dubnici su teroristicke atentaty.
Hej KIDAK ako je mozne ze mas plast 2.35 a dusi iba do 2.15 ? a tych 0.20 si vyplnis slamou?
Ved tam mas nahovno dusu. !!!! Ty do allmountain plastov davas crossove alebo trekove duse !
Mna to sice az tak nezarazilo ako teba ked som dal plaste dole ale pomyslel som si o tom tiez svoje...tak som kupil hotovy novy bike, takze tak...
Ale hej, dal som vyssi, len neviem kolko, nemam manometer, ale kola boli jak ,,kamen" . Aby som bol objektivny, ten zvyseny tlak mi to v jednom pripade upravil (bez pouzitia tej ,,klucovej" indulony ) ale tot vso...
Mal som rovnaky problem, tiez na rafkoch WTB Laserdisc Trial, plaste Schwalbe, po dlhej namahe skocili na svoje miesto pri poriadnom napumpovani. Nabuduce skusim aj to mydlo. Pokial ide o duse, rozmer do 2,1 v plastoch 2,35 nerobi problem, ale predsa len dusa 2,1-2,3 sadne lepsie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vdaka.
P.S. existuje aj taká lopatko-kliešť ktorým sa to nariovnáva. Zverák ako Ti doporučovali to môže nahradiť len pozor na zničenie plášťa. Niečim to obal.
Alebo na dojazd budeš chodiť domov s vajcovokrivým plášťom. hehe
Smola
a okrem toho nikto nikde neuvadza aky realny je to balon.. jedna vec je sirka plasta a druha je jeho vyska.. a taktiez hlbka rafku.. na tie ciselka na dusi sa mozes vy...
ja som svojho casu kupoval v auparku duse na ktorych bolo vyrazene v gume do 1,75 a potlacene farbou do 2,1
Mna to sice az tak nezarazilo ako teba ked som dal plaste dole ale pomyslel som si o tom tiez svoje...tak som kupil hotovy novy bike, takze tak...