zdravim .... mam taky mansi problem. pri prehadzovani na zadnom kolecku mi prahadzuje nasledovnym sposobom: ked chcem z jednotky pastorku prehodit na dvojku tak mi to skoci az na trojku a potom nasledne mam prehadzovanie posunute o jednu rychlost. to sa deje bez ohladu na to na akej pile mam zaradene.
retaz shimano HG53
kazeta shimano deore hg50 11-32
prehadzovacka shimano XT rdm772 radenie shimano lx
dakujem za rady
je to normálne ... zvykne sa skracovať podľa starej reťaze, alebo zaradíš v predu najväčšiu pílu a v zadu najmenší pastorok a vtedy by mali byť kladky vo zvislom smere nad sebou (ak sa nemýlim hehe)
Ahojte bikeri, poprosim vas o radu. Mam problem z radenim odkedy som presiel s 7 na 9rychlostnu kazetu. Ked nastavim salter dokonale voci dvom najvacsim pilam neradi mi to voci najmensej pile a ak salter nastavim aby to ako tak radilo voci vsetkym pilam, retaz zachytava na niektorych pastorkoch (nie extremne krizenie) ale castejsie ak radim smerom na hor ak odradim prestane zachytavat. Tak teraz neviem ci je to mierne zachytavanie retaze o pastorky na niektorych prevodoch pri 9rychlostnych kazetach OK alebo nie. Mam novu XT kazetu,retaz,kluky. Starsie(cez bazar) XTR R.F.- radenie, salter z novymi kladkami. Patka prehadzovacky nie je ohnuta a retazova linka je idealna.
Skontroloval by som priechod lanka koncovkami a bowdenom. Vsetko musi ist lahko. Prehadzovac je klasika ci inverz? Zvlast inverz je hodne citlivy na hladky chod lanka. Retaz by zachytavat o vedlajsie (ak som spravne pochopil) pastorky nemala. Podla toho co popisujes, ze preradis nahor a naspat a je to ok to vidim najskor na to lanko a asi mas klasiku prehadzovac...
Skontroloval by som priechod lanka koncovkami a bowdenom. Vsetko musi ist lahko. Prehadzovac je klasika ci inverz? Zvlast inverz je hodne citlivy na hladky chod lanka. Retaz by zachytavat o vedlajsie (ak som spravne pochopil) pastorky nemala. Podla toho co popisujes, ze preradis nahor a naspat a je to ok to vidim najskor na to lanko a asi mas klasiku prehadzovac...
Ahoj, pruzina normal ramienko je SGS radiace vedenia komplet nove plus pouzita avid kladka nad prehadzovacom. No prave neviem ci to moze sposobovat opotrebovanie radenia alebo saltra. Ci sa s tym uz niekdo nestretol. Ak by to trelo o pastorky pri odradovani potom by som hladal chybu vo vedeni lanka ale u mna je to opacne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
EDIT: Toto "
Ahoj, pruzina normal ramienko je SGS radiace vedenia komplet nove plus pouzita avid kladka nad prehadzovacom. No prave neviem ci to moze sposobovat opotrebovanie radenia alebo saltra. Ci sa s tym uz niekdo nestretol. Ak by to trelo o pastorky pri odradovani potom by som hladal chybu vo vedeni lanka ale u mna je to opacne.