Chcem si kúpiť tlmič z decathlonu ten pruzinovy za 40eur len skúšal som ho a je mäkký chcel by som nejakú tvrdsiu pruzinu no neviem akú tam môžem dať absolútne nechápem tým rozmerom tlmič je 190x51
Pružina sa kupuje na hmotnosť jazdca. Áno ten rozmer je dôležitý, musí byť presne taký aký tam je ten pôvodný.
Na ten bajk je aj tak pružina úplne blbosť.
Pozerám podľa iných dotazov, že máš poškodený terajší tlmič. Ak do neho nechceš investovať a dať ho zoservisovať odborníkom tak sa popozeraj v tunajšom bazáre určite niečo vhodné nájdeš. https://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty/vidlice-a-tlmice/tlmice
Vzduchový tlmič na 55 kg chlapca musí proste stačiť.
Pružina sa dáva na bajky ktoré sú na pružinu od výroby stavané.
Vyzera, ze potrebujes cca 320tku, mozes si popozerat https://www.tftuned.com/spring-calculator
Tlmic ma zdvih 51mm (2"), zdvih bajku 120mm, vahu vies, ten canyon je asi single pivot. FR tvrdsie jazdenie. Vypluje ti tvrdost pruziny. Len neviem , co na to ten tlmic, lebo to niekedy nemusi korespondovat.
Pruzina sa orientacne kupuje podla dlzky tlmica, ale mala by mat minimalny zdvih, cize podla toho odkazu 52.5, nie 50, inak prides o 1mm (ale to zas moze byt vyhoda, pri doraze, po papuli dostane pruzina, nie tlmic).
Ak sa zmesti, mozes dat aj pruzinu, co ide na 200x51, treba zistit, aka najdlhsia sa da do toho tlmica napchat. Inak bezne by sa mali dat taketo pruziny zohnat aj za menej. Doelzite je aj, ci nie je moc siroka , ani moc uzka, teda zistit max. sirku tej klietky na tlmici a hrubku toho tlmica. Ale podla fotky to vypada, ze tam vlezu aj stare fox pruziny (take uzke). Neviem ci dokonca nemam doma daco take 350tkove. Musel by som sa pohrabat v skatuli. Mne su nanic, nemam 55kg
Kibib: naopak, pri nizkej hmotnosti ma vela vzduchovych tlmicov problem s citlivostou. Pruzina nie je o hmotnosti jazdca (pri tazkych jazdcoch nemusi stacit), ale uplne o niecom inom a vobec to nezalezi na tom, ci tam vyrobca default montoval vzduchovy. Pokial teda nebude pruzina prekazat niecomu fyzicky. Pri skakani je pruzina lepsia, lebo jedine, co tlmic potom robi, je tlmenie odskoku (pripadne kompresiu ak ma), obycajny vzduchac znicis lahko a pokial sa clovek uci , je lepsia volba lacny bycajny pruzinak.
Pruzina ma linearny priebeh, vzduch progresivny. Pokial je ram robeny na vzduch tak ma ram viac linearny priebeh a progresivita je na vzduchovom tlmici. Pokial tam das linearny tlmic tak dostanes linearnejsi priebeh oproti vzduchacu. Vo vysledku mozes mat bud pruzinu ktora bude citliva ale budes davat pravidelne dorazy alebo budes mat necitlivy zadok aby si nedaval dorazy.
a-biker: ano, a krasny priklad je reign a jeho maestro (aspon teda jeho prva verzia), kde vzduchovy tlmic, pokial s nim nespravis poriadky je dost nanic, pricom pruzina funguje krasne. A ano, ram nebol na pruzinu. To co pises su spekulacie, ktore v nejakych pripadoch mozu platit, ale vseobecne to takto nie je a preto sa to vsetko musi ladit. Okrem toho, okrem lacakov, mavaju pruzinove tlmice HSC V tomto pripade sa na toto ale mozme vykaslat a neriesit. Ak by naozaj dochadzalo k tomu, ze bude 350tka prilis malo, este stale sa da kupit progresivna pruzina, vsak ano
ps: tam , kde by si daval pruzinu na doraz, ten obycajny vzduchac znicis, pretoze .. aale, kaslat na to. Treba si to vyskusat
Sorry ze som to nenapisal dost zrozuminetlne aby to vyznelo tak ze to nie je 100% zarucene. I tak si myslim ze to v tom prispevku napisane je : "Pokial je ram ...", "Vo vysledku mozes mat ...". I tak si myslim ze to inak neskonci lebo na Canyon Nerve 2016 so 120 alebo 110 zdvihom chce dat 40 eurovy pruzinovy tlmic z decathlonu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/vidlice-a-tlmice/prislusenstvo/nahradne-diely/fox-pruzina-pre-tlmice-so-zdvihom-50-57mm-p73962.html?itm_medium=forum#134589
FOX pružina pre tlmiče, 50 - 57 mm
49,99 €
Na ten bajk je aj tak pružina úplne blbosť.
https://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty/vidlice-a-tlmice/tlmice
Vzduchový tlmič na 55 kg chlapca musí proste stačiť.
Pružina sa dáva na bajky ktoré sú na pružinu od výroby stavané.
Tlmic ma zdvih 51mm (2"), zdvih bajku 120mm, vahu vies, ten canyon je asi single pivot. FR tvrdsie jazdenie. Vypluje ti tvrdost pruziny. Len neviem , co na to ten tlmic, lebo to niekedy nemusi korespondovat.
Pruzina sa orientacne kupuje podla dlzky tlmica, ale mala by mat minimalny zdvih, cize podla toho odkazu 52.5, nie 50, inak prides o 1mm
Ak sa zmesti, mozes dat aj pruzinu, co ide na 200x51, treba zistit, aka najdlhsia sa da do toho tlmica napchat. Inak bezne by sa mali dat taketo pruziny zohnat aj za menej. Doelzite je aj, ci nie je moc siroka , ani moc uzka, teda zistit max. sirku tej klietky na tlmici a hrubku toho tlmica. Ale podla fotky to vypada, ze tam vlezu aj stare fox pruziny (take uzke). Neviem ci dokonca nemam doma daco take 350tkove. Musel by som sa pohrabat v skatuli. Mne su nanic, nemam 55kg
ps: tam , kde by si daval pruzinu na doraz, ten obycajny vzduchac znicis, pretoze .. aale, kaslat na to. Treba si to vyskusat