požiadavky na rajdy:
- rovné
- nie OS
- 580 - 600 mm
- prehnutie 0°
- nie karbón
požiadavky na predstavec:
- dĺžka 100 - 110 mm
- ° netuším, keďže teraz mám "neviem koľko", no očakávam horizontálne smerovanie
požiadavky na sedlovku:
- 27,2 mm
- offset "hmm, no, viac ako 20 -30 mm nie"
- matroš "som na vážkach"
Platia nasledovné zásady:
- NIE Riťči,
- NIE OS,
- jednotný výrobca (toto nie je nutnosť, pri dobrom zladení a vlastnostiach je to jedno),
- dizajn najlepšie čierna s "prímesou" striebornej (kuk môj bike v profile), čo je najväčší problém, takže aspoň nič krikľavé
- cenovo dostupné pre občas zarábajúceho študenta (rajdy + predstavec do 100€ najlepšie)
Preferoval som FSA a Controltech, no nejako veľmi využívajú OS.
Tak, prosím, poraďte niečo. Konštruktívne návrhy (aj po pozretí dizajnu biku) určite pomôžu. Vďaka.
tomáš, kúp si už konečne poriadny rám - celopružiak a nevymýšľaj hovadiny
Full je starosť navyše. Už teraz ma štve vidla, ktorá stále chce nejaký olej...
Potrebujem predstavec s co najvecim uhlom sklon: 30.
Da sa dat predstavec opacne teda riaditka co najnisie.Aby sklon smeroval dole.
Moze to mat negativny vpliv ked bude opacne dole hlavov.
Alebo musia riaditka bit rovno,hore.
http://www.koloshop.sk/predstavec-42/ritchey-pro-predstavec----90mm-30st./
Povodny predstavec bol na prd nastavovaci,pruzil,praskal zvuk.Vymenil mi pri kupe za iny ako je na fotke.
Crossway TFS 500-Comfort-V
Asi je to hodne individuálne. Čo som naposledy asi hodinu odjazdil na treku s takým vzpriameným posedom, tak mi to moc pohodlné nepripadalo. Boleli ma ramená, chrbát a hlavne prdel. Ani sa nedivím, že sa na tie treky montujú sedlá veľkosti fit-lopty, najlepšie ešte s gélovým poťahom. Alebo majiteľ skončí pri sedle prepodivnej konštrukcie ako mafo.
Nehovoriac o tom, že pri vzpriamenom posede sa nedá ani poriadne oprieť do pedálov, na prednom kolese je málo váhy, takže to blbo točí atď.
Pohodlie mám rád, ale vzpriamený posed neni nič pre mňa.
S ostatným súhlas.
Predok by sa dal znížiť použitím pevnej vidlice, keď ešte bude vychádzať prijateľný hlavový uhol.
Alebo jak to robia niektorý 36er-boys : predstavec do negatívu a vlajdy naopak. Estetika je aj tak subjektívna...
Btw (mimochodom) stým tvojim bikom je niečo zle ... asi by som ho oprel o schránku.
Crossway TFS 500-Comfort-V