požiadavky na rajdy:
- rovné
- nie OS
- 580 - 600 mm
- prehnutie 0°
- nie karbón
požiadavky na predstavec:
- dĺžka 100 - 110 mm
- ° netuším, keďže teraz mám "neviem koľko", no očakávam horizontálne smerovanie
požiadavky na sedlovku:
- 27,2 mm
- offset "hmm, no, viac ako 20 -30 mm nie"
- matroš "som na vážkach"
Platia nasledovné zásady:
- NIE Riťči,
- NIE OS,
- jednotný výrobca (toto nie je nutnosť, pri dobrom zladení a vlastnostiach je to jedno),
- dizajn najlepšie čierna s "prímesou" striebornej (kuk môj bike v profile), čo je najväčší problém, takže aspoň nič krikľavé
- cenovo dostupné pre občas zarábajúceho študenta (rajdy + predstavec do 100€ najlepšie)
Preferoval som FSA a Controltech, no nejako veľmi využívajú OS.
Tak, prosím, poraďte niečo. Konštruktívne návrhy (aj po pozretí dizajnu biku) určite pomôžu. Vďaka.
41,44 moc male cca do 160cm pokial ide o trek na tury,rovna cesta a tak moze bit vecsi ram trochu.
Dokonca som mal brat podla parametrov,odporucani 48cm.
Povodny predstavec co davaju Predstavec:A-HEAD CEN ADJ nastavovaci ale nie dobry nakolko pruzi,riaditka su neny subjektivne na pevno,kolisu.Je viac hore.
Tak preto som menil tento predstavec za iny ktory tam je teraz je dlhsi od povodneho ale nie najvhodnejsi.Tak chcem docielit najvhodnejsi ci uz kratsi,s malym ,velkym sklonom.Normalne ci opacne v predajny pochybujem ze mi predavac dovoly nahodit 5 predstavcov na odskusanie tak preto sa pitam,radim.Je vobec niaky parameter na treku jak mat vzdialene,a vyskovo riaditka.Ci uz zarovno rovny predstavec,hore sikmy,alebo dole ako je vyznacene od drotar.
pořád ale nenapsals co vlastně od nového posezu požaduješ, a co ti vadí
Toto ked sa da opacne.
http://www.bike-eshop.cz/mtb-ahead-predstavce/predstavec-bbb-highrise-bhs-24
kubad hladam kompromis vyvazenosti a dokonalosti medzi sedadlom a predstavcom, riaditkamy.Medzi cross trek a MTB co sa tyka vysky,uhlu,vzdialenosti predstavca,akesi hybridne nastavenie pocit na ceste ako cross ci cestny,v terene ako mtb znie to sialene .Najlepsie jak pises skusat modifikacie. Lenze v SK BA ty v predajny asi toto neumoznia aj ked tak par sekund,minut.Keby existoval predstavec nastavitelny hore,dole viac uhlov 0-40 a plus nastavovanie dlzky.
Trochu ti nerozumiem. Hladas dokonalu kombinaciu pre jazdu cross aj terenu, ale taka neni. Radsej namiesto spekulovania co by bolo dokonale jazdi, a podla toho co budes jazdit viac budes sam vediet co je pre teba lepsie (ci potrebujes posed skratit mensim predstavcom alebo posunut rajdy nizsie). Nemam tolko naslapaneho aby som tu ostatnym rozdaval vseobecne rady, ale podla toho co tu pises ti toto mozem povedat so 100% istotou. Hlavne viac jazdi a menej spekuluj..
PS: ako vies ze to teraz mas nastavene zle alebo potrebujes iny predstavec? Preco si vobec menil to co si tam mal povodne?
Je to tu na fore dost spominane co sa tyka dlzky predstavca.Co by ma zaujimalo ci je to priamo umerne s posunutim sedla dopredu,dozadu.Dajme tomu ze neberieme do uvahy vobec sedlo.Ciste len dlzka,sklon predstavca.Voci prednemu kolesu a vidlice uhol,vzdialenost.Zataz predku,prenos sily,vpliv.Neviem to najst bola niaka americka stranka kde sa dalo presne prepocitat tieto veci.
Troska srandy rozmislal som aj na tym otocit predstavec ku sedlu nad ram,problem by boly asi lanka.
poloha sedla je presne dana s to hybat nemuzes. Jak ta se nastavuje
najdes na www.ivelo.cz
pokud na crosove kolo potrebujes 90mm predstavec tak je ti proste velke, ale
jezdit se na tom da
a k tomu potrebujes naopak delsi predstavec.
No a jak z toho ven?
Proste kup nejaky levny 90mm predstavc s normalnim sklonem +/-6 st a vyzkousej
ho namontovat s obema variantama sklonu. Neco na tom pojezdi a pak uvidis co s tim dal
jake budou pocity.
Alebo http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/?cast=riditka
http://www.parktool.com/repair/readhowto.asp?id=73
tady máš jak na sedlo a tohle je přesná poučka, pak se to dá pocitově cca +/-1cm doladit podle individuelních potřeb ale to už můsíš opravdu vědět přesně co ti vyhovuje při šlapání, rozhodně tím posouváním nekompenzovat posez
Alebo toto,vypada dost kvalitne,pevne lepsie jak zboku srob.Ale kde to v SK maju.
http://www.humpert.com/de/bikeparts/marke/produktart/einsatzbereich/produkt/?marke=xtasy&produktart=14&einsatzbereich=34
Ten sklon uhol -20/ +40
nastav sedlo ako je tam popísané a sadni do sedla
stiahni brucho, predpaž ruky presne do pravého uhla a zavri oči
začni sa predkláňať - drž pravý uhol - ideálne je mať ešte asistenta zboku čo ťa aj cvakne (nech žije antropometria)
v ideálnom prípade ti dopadnú plutvy na gripy a keď otvoríš pleščáky tak zistíš že cez rajdy nevidíš telo náboja
pokiaľ nie je predstavec správnej dĺžky, tak sa ocitneš kus pred ním alebo kus za ním (pred rajdami/za rajdami)
a samozrejme dá sa aj riadne pomerať a nabúchať číselká do kalkulátora posedu:
http://www.competitivecyclist.com/za/CCM?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO
(sú aj iné kalkulátory)
To pravidlo imho už dávno neplatí...
Ty si si posed nastavoval podľa neho?