fúkanie závisí od setupu biku a teda tvojej polohy na ňom a fúka sa tak, aby sag bol v medziach odporúčaných výrobcom biku
a pri rovnakom sagu môžu byť rôzne tlaky na rôznych rámoch pri tom istom jazdcovi...
takže vezmi návod k biku a pozri, čo múdre tam píšu
aha, a hlavne neprekroč maximálny povolený tlak v tlmiči (takže vezmi aj manuál k tlmiču a pozri, čo píšu v ňom)
Predajcu skor zaujimali moje prachy ako nejaky navod.To Haro som pozeral,tam je to tak polopatisticky odbuchane,este si stiahnem nieco z toho Sram-u
Diky za radu
vidíš, ja mám na mojom bielom koni indikátor pre nastavenie sagu a samozrejme v manuáli k biku (tlačený) aj k vidle a tlmiču (na CD) je kopa ďalšieho pokecu, tak má vyzerať user support...
... ja mám tlmič Rock Shox Monarch 3.1 čo by malo byť to isté, no pod novým označením a fúkam ho na 180 Psi ... čo sa rovná cca. 20% SAG ale záleží na tvojich pocitoch počas jazdy .. aby si to nemal moc mäkké a nechodil tlmič na doraz, lebo ho zničíš ... a zas aby to aj plnilo účel a pružilo to ...
Ak nemáš na tlmiči stupnicu so zobrazeniami percent SAG tak tlmič celkom vyfúkni, opatrene ho zatlač na doraz, označ si spodnú polohu a zas tlmič nafúkaj na tých 150 PSi a zmeraj si aký ma dlhý chod ... no a podľa toho si vyrátaj koľko mm je 20% SAG a zvyšný postup už vieš ...
stupnica priamo na tlmiči Monarch odporúčam sag 25 %
..áno presne tú stupnicu som mal na mysli ... A SAG ako komu vyhovuje ... mne je už 25% veľa .. je to potom moc mäkké, ale ono to záleží aj od zadnej stavby biku ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a pri rovnakom sagu môžu byť rôzne tlaky na rôznych rámoch pri tom istom jazdcovi...
takže vezmi návod k biku a pozri, čo múdre tam píšu
aha, a hlavne neprekroč maximálny povolený tlak v tlmiči (takže vezmi aj manuál k tlmiču a pozri, čo píšu v ňom)
No ale kto hľadá, nájde: http://www.harobikes.com/mtb/images/multi.pdf
ale ako pozerám, ani tam nič nie je (takže Haro u mňa končí ako výrobca), tudíž treba pozrieť RockShox:
http://www.sram.com/_media/techdocs/06RearCombo_English.pdf
zhrniem ti to: nefúkať nad 250 psi a sag má byť v rozmedzí 15-25 % podľa individuálnych jazdcových preferencií (keďže výrobca biku neuvádza inak)
Diky za radu
Ak nemáš na tlmiči stupnicu so zobrazeniami percent SAG tak tlmič celkom vyfúkni, opatrene ho zatlač na doraz, označ si spodnú polohu a zas tlmič nafúkaj na tých 150 PSi a zmeraj si aký ma dlhý chod ... no a podľa toho si vyrátaj koľko mm je 20% SAG a zvyšný postup už vieš ...
..áno presne tú stupnicu som mal na mysli ... A SAG ako komu vyhovuje ... mne je už 25% veľa .. je to potom moc mäkké, ale ono to záleží aj od zadnej stavby biku ...