zdravím,vlastním vidlicu RS RVL 426 dual air U-turn, nafúkal som ju podľa tabulky na moju hmotnosť (85 kg) ,sadnem na bike a zdvih sa zníži (to je ok tomu rozumiem),ale vidlica nefachčí podľa mojich predstáv je dosť tvrdá,ked tlak uberiem zas je mäká,nemá niekto skúsenosti s dofúkaním tak aby vidlica pohlcovala aj menšie nerovnosti a zároveň pracovala s plnou dlžkou zdvihu.využitie - jazda pre radosť v prírode
za rady vopred ďakujem
"nalozeny" mam tiez cca 85 kg a nepamatam uz presne ake tlaky som nechal, ale mari sa mi, ze v pozitivnej 90 a v negativnej 55 psi... treba skusat a najst najvhodnejsi kompromis /tabulky su prestrelene, nimi sa neriad.. skor sagom/
no klesnutie zdvihu pri nasadnuti je normalne asi 15-20percent tzv SAG...pri kazdej vidlici kazdeho vyrobcu
ja mam rebu team 115mm a tlakujem +120 a -100 a je to pre mna akurat vazim okolo80kg klesne okolo 1-1,5cm...cim vecsi tlak v negativke tym citlivejsia ale pozor nesmie presiahnut tlak pozitivky...radsej o kusok nizsi.vsetko zavisi aj od cloveka ake nastavenie uprednostnuje,treba sa s tym pohrat
vážim cca. 93 kg a fúkam pozitívnu aj negatívnu komoru rovnako na cca. 120/120 PSi podľa tabuliek by som mal fúkať oveľa viac no vtedy je vidla príliš tvrdá ... vhodný tlak si musíš nájsť sám ...SAG mám cca.20% = 26 mm
Pri takom pomere tlakov je vidlica najcitlivejšia a vnútorné nohy sú z vonkajších vysunuté na dĺžku 132 mm ... ale presné nadstavenie si určí každý podľa svojich pocitov ...
Zdvih sa nadstavuje vnútorne pri rozobratej vidlici. Postup pri fúkaní je jednoduchý .. nafúkaš najskôr pozitívnu a potom negatívnu komoru ... ak budeš mať pocit že je to moc tvrdé tak naskrutkuješ pumpu a jemne z tlaku odpustíš ... znovu aj z jednej aj z druhej komory ... treba sa s tým pohrať, najlepšie tak že si na výjazs zoberieš pumpu a priamo v teréne si budeš skúsať rôzne nadstavenia ... platí však také pravidlo že pozitívna komora by mala mať vždy vyšší alebo rovnaký tlak ako negatívna, nikdy nie nižší hoci z vlastnej skúsenosti viem že ak je v negatívnej o 10 - 20 PSi viac ako v pozitívnej ničomu to neuškodí, len sa zníži zdvih vidlice a tá je potom veľmi mäkká ... neplní svoju funkciu a môže ísť ľahko na dotaz a poškodiť sa pri väčšom náraze. Preto by si mal fúkať obe komory na rovnaký tlak, prípadne negatívnu na nižší ...
sorry, to som prehliadol ... S Air U-turnom skúsenosť nemám, no myslím že ak manuál niečo doporučuje treba sa toho držať ... avšak ak je vidla bez vzduchu asi tam moc zdvihu nenašteluje, proste nafúkaj a uvidíš ...
Po niekoľkodňovej prestávke opäť pravopisné okienko...
Zdvih sa nadstavuje...
nadstavuje - nad čo?
nastavuje!!!
už bolo tejto zvrhlosti aaaž dosť
žihadielko, jazdíš nejaké malé sagy... tých 20 % na 100 mm zdvihu je taká "norma"... a hlavne treba povedať že pri vyšších zdvihoch sa zvyknú aj so stúpajúcou technickou obtiažnosťou jazdiť ešte vyššie sagy (a naopak pri 80 mm zdvihu sa ide na tých asi 15%, čo ale nemá s pohodlím veľa spoločného)
trochu odveci ale nie tak uplne .... na rvl mam odjazdene nieco kolem 1500km od novembra min. roku. Myslite ze by bolo dobre koncom sezony kuknut olejcek, tesnenia a podobne srandicky - nieco ako kontrolny servis.
...no podľa záručných podmienok RockShox-u si to mal dať po cca. 300 km na servisnú prehliadku aby ti v prípade potreby uznali reklamáciu, ale to nič .. ak jazdí tak je OK.
Ja som pominulé roky jazdil Rebu, teraz jazdím Recona a približne každých 1200 - 1500 km mrknem či je nejaký olej v komore nad vzduchovým piestom a vymením olej v spodných nohách ktorý maže klzné púzdra. Tlmiacu komoru, ( tam kde je Motion Control) neotváram tak často, tam je olej zvyčajne OK, ak by vytiekol zbadal by si to .
Takže ja by som ti nejaký ten kontrolný servis doporučil ... pre istotu hneď a nie až koncom sezóny ... ak ti totiž chodí vzduchový piest na sucho, určite mu to neprospieva.
tie zaruky mam v nemecku, lebo odtial som kupoval bike, takze na slovensku to platit asi nebude. Nohy maze dobre je tam jemny olejovy film a celkovo ma chod v poriadku. Niekedy v septembri,alebo oktobry, ked bude uz dlhsie zle pocasie, tak ju poslem na preventivnu prehliadku.
vzduchová komora - pozitívna, sa otvára zhora .. odkial sa aj fúka .. nevytečie nič ..neboj.
Ale ak nemáš istotu radšej si to daj pozrieť niekomu kto sa v tom trochu vyzná, prípadne do nejakého servisného strediska RockShox, nebude to síce zadarmo no určite to bude odbornejšie ako keď nevieš čo a ako ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
"nalozeny" mam tiez cca 85 kg a nepamatam uz presne ake tlaky som nechal, ale mari sa mi, ze v pozitivnej 90 a v negativnej 55 psi... treba skusat a najst najvhodnejsi kompromis /tabulky su prestrelene, nimi sa neriad.. skor sagom/
ja mam rebu team 115mm a tlakujem +120 a -100 a je to pre mna akurat vazim okolo80kg klesne okolo 1-1,5cm...cim vecsi tlak v negativke tym citlivejsia ale pozor nesmie presiahnut tlak pozitivky...radsej o kusok nizsi.vsetko zavisi aj od cloveka ake nastavenie uprednostnuje,treba sa s tym pohrat
ja som mal vo vydle dva a mala zdvih 85....vyhodil som ich a ma115mm
Pri takom pomere tlakov je vidlica najcitlivejšia a vnútorné nohy sú z vonkajších vysunuté na dĺžku 132 mm ... ale presné nadstavenie si určí každý podľa svojich pocitov ...
Miroslav ma U-turn, inak plati vsetko to, co si napisal...
nadstavuje - nad čo?
nastavuje!!!
už bolo tejto zvrhlosti aaaž dosť
žihadielko, jazdíš nejaké malé sagy... tých 20 % na 100 mm zdvihu je taká "norma"... a hlavne treba povedať že pri vyšších zdvihoch sa zvyknú aj so stúpajúcou technickou obtiažnosťou jazdiť ešte vyššie sagy (a naopak pri 80 mm zdvihu sa ide na tých asi 15%, čo ale nemá s pohodlím veľa spoločného)
Ja som pominulé roky jazdil Rebu, teraz jazdím Recona a približne každých 1200 - 1500 km mrknem či je nejaký olej v komore nad vzduchovým piestom a vymením olej v spodných nohách ktorý maže klzné púzdra. Tlmiacu komoru, ( tam kde je Motion Control) neotváram tak často, tam je olej zvyčajne OK, ak by vytiekol zbadal by si to .
Takže ja by som ti nejaký ten kontrolný servis doporučil ... pre istotu hneď a nie až koncom sezóny ... ak ti totiž chodí vzduchový piest na sucho, určite mu to neprospieva.
nejde o to ako to "maže" z vonkajšej strany ..ale či je aj vo vnútri namazaný vzduchový piest ...
Ale ak nemáš istotu radšej si to daj pozrieť niekomu kto sa v tom trochu vyzná, prípadne do nejakého servisného strediska RockShox, nebude to síce zadarmo no určite to bude odbornejšie ako keď nevieš čo a ako ...