Zdravim. Mam taky problem, na bajku mam starsy model hydrauliky Magury Julie (predna) s 180mm kotucom a ked idem bajkovat, tak so zaciatku sa jej vobec nechce brzdit.Je to tak, akokeby bola so zaciatku "zaspata", ale totalne, tak po 15 min. dynamickej jazde, kde aj brzdim, zacne postupne zaberat. No i tak, ked je uz rozbrzdena, neje to to prave orechove. Dosticky by mali byt zabehnute, mam ich uz nejaky ten piatok... vazne uz neviem co s tym je. Poradte dobry ludia. Dik
mal som na biku julie s origo platnickami nesli nijak extra ale s bbb to bolo uz o niecom inom takze skus vymenit platnicky...ak to nepomoze tak odmastni kotuc....a ak ani to nepomoze tak ich daj odvzdusnit
Mal som 4 roky Maguru Julie model 2004 a sluzila k naprostej spokojnosti. Zopar sad dosticiek a dvakrat udrzba. Takze by to podla mna malo byt v nastaveni, dostickach, odvzdusneni alebo zamasteni kotuca.
edit: este som presiel zaznamy - najazdenych 18300 km naprosta vacsina mimo verejnych komunikacii
ja som mal tiez stare julie (este model s jednym piestikom) a nebolo to bohvieco. neustale sranie sa s nastavovanim prasata + nerovnomerne obrzdenie platniciek. Oproti V-ckam to brzdilo dobre, ale oproti dnesnym brzdam neporovnatelne...
Zdravim, tak prave je problem tan, ze ja tam mam BBB dosticky, take modre. Model to je tento http://farm4.static.flickr.com/3147/2675577848_06c21b0959_b.jpg
zhodou okolnosti tam je presne tan isty kotuc. Vazne neviem co je s tym...je to nanic take brzdenie. Moze to byt zavzdusnenim, aj ked packa ide pomerne tvrdo ??? dik
Kotuc nieje zamasteny isto, lebo som ho uz stokrat odmastoval, ako aj dosticky. dokonca som skusal mierne zbrusit z dosticiek, no ziadny rozdiel. Packe je OK, zabera celkom OK a tvrdo. Tvari sa to fakt, akokeby bol mastny kotuc, zaujimave, ze sa ro po kratkom rozjazdeni akoby..ciastocne strati.
Kotuc nieje zamasteny isto, lebo som ho uz stokrat odmastoval, ako aj dosticky. dokonca som skusal mierne zbrusit z dosticiek, no ziadny rozdiel. Packe je OK, zabera celkom OK a tvrdo. Tvari sa to fakt, akokeby bol mastny kotuc, zaujimave, ze sa ro po kratkom rozjazdeni akoby..ciastocne strati.
podla toho co pises to ale moze byt jedine v platnickach. Ked raz brzdili dobre neni dovod aby tak nebrzdili stale, resp. aby sa potrebovali rozbrzdovat - takze asi jedine vymenit tie platne. Podla mojho nazoru ked raz platne su poriadne zasrane napr od oleja a nasiakli tym tak nikdy uz nebudu ako nove - bez ohladu na to ci ich odmastis alebo prebrusis... Ine riesenie tu asi neni...
Nie
Daju sa odmastit aj platne a syndormy by aj sedeli. To iste sa stalo mne, ale neviem ako som ich zamastil.
Jediny sposob ako odmastit, je prudky a dlhy zjazd a tvrdo brzdit. Presne tak ako sa nema a packu vobec nepustat ale stale drzat. Ked sa to zahreje na urcitu teplotu, tak mastnota uplne zmizne.
Heh mastnota zmizne a zaroven si uvari kvapalinu a moze ju rovno vymenit
ja mam tusim v magurach julie mineral oil... inak, co su zac tie brzdy. kedysi som mal pioniera a teraz po 25 rokoch toto a mam dojem, ze to brzdi slusne.
Ano magury pouzivaju mineralny olej (royal blood) rovnako ako shimano. Avsak prave mineralny olej ma nizsi bod varu ako kvalitnejsie dot kvapaliny. A btw posledny prispevok sa necituje
Vcera som robil na tu moju nestastnu magurku konecne generalku. Rozobral, prebrusil dosadacie plochy adaptera, prasata, vymenil skrutky, na ktorych bol dost chaby zavit, namontoval a cele na fest utiahol. Hned som to isiel odskusat von. Po chvylke zabehnutia (5min jazdy) brzda zacala brzdit ako salena, 1 prstikom som flekoval...takze som spokojny . Myslim, ze moj problem bola zle upevnene prasa a pri brzdeni sa ohybala voci osi kotucu. Za vase radi vrele dik
zdravim,
sorry ze to tu pisem.....
ale menil som platnicky na prednej brzde magura julie nakolko boli zodrate. roztiahol som srowbovakom piesty a vymenenil platnicky ale teraz sa mi medzi ne nesprace kotuc. ak spravne predpokladam tak bude treba odvzdusnit brzdu no cak?
edit: no tak som iba povolil spodny ventil a trocha kapaliny vytieklo tak je všetko už ok
akoše to si pekne ***** tym ze si vylial kvapalinu lebo ti mohlo nasat trochu vzduchu.... a budes mat malo kvapaliny na brzdenie ked si trochu vylial.... n a cosi jej tam je tak vela ....
neboj nenasalo.. medzi platničky som dal plech jeden zatlačil brzdu a druhy trošku povolil ventilik vytieklo možno dakych 10 kvapiek a zakrútil ventil a pustil brzdu ... vela jej tam bolo asi preto lebo som to dal pred dvoma mesiacmi prevzdušniť, a to už boli platničky tiež pekne došúchané čiže kvapaliny sa tam dalo viac .....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit: este som presiel zaznamy - najazdenych 18300 km naprosta vacsina mimo verejnych komunikacii
zhodou okolnosti tam je presne tan isty kotuc. Vazne neviem co je s tym...je to nanic take brzdenie. Moze to byt zavzdusnenim, aj ked packa ide pomerne tvrdo ??? dik
Treba ho odmastiť
Daju sa odmastit aj platne a syndormy by aj sedeli. To iste sa stalo mne, ale neviem ako som ich zamastil.
Jediny sposob ako odmastit, je prudky a dlhy zjazd a tvrdo brzdit. Presne tak ako sa nema a packu vobec nepustat ale stale drzat. Ked sa to zahreje na urcitu teplotu, tak mastnota uplne zmizne.
ja mam tusim v magurach julie mineral oil... inak, co su zac tie brzdy. kedysi som mal pioniera a teraz po 25 rokoch toto a mam dojem, ze to brzdi slusne.
sorry ze to tu pisem.....
ale menil som platnicky na prednej brzde magura julie nakolko boli zodrate. roztiahol som srowbovakom piesty a vymenenil platnicky ale teraz sa mi medzi ne nesprace kotuc. ak spravne predpokladam tak bude treba odvzdusnit brzdu no cak?
edit: no tak som iba povolil spodny ventil a trocha kapaliny vytieklo tak je všetko už ok