Ahojte. Chystam sa kupit tretry a SPD pedale asi Shimano no neviem sa rozhodnut - kupit jednostranne na ktore mozem slapat aj normalnymi botaskami alebo obojstranne, ciste len na SPD? Ake mate skusenosti kto ma jednostranne a kto ma obojstranne? Nie je problem sa zapinat sa v terene na jednostrannych? Pouziva niekto na obojstrannych SPD plastovy umely pedalik na pouzitie bez SPD? Dakujem.
ja mam obojstrane SHIMANA take za 1400,- zatial bez problmeu.
Kupil som si aj tie umele vlozky do toho , ktore sa daju vyberat. Ja som ich ale pouzival iba 2 mesiace. Teraz jazdim bez vloziek aj v teniskach a da sa na tom ist uplne v pohode.
Ale aj iná skúsenosť - na jednom pedále sa mi uvoľňoval klik. Furt som musel doťahovať skrutky. Nakoniec som sa nasral a drbol do závitu lepidlo na kov. Nepomohlo, asi som mal závit aj odmastiť. Nakoniec mi kamoš vyvŕtal väčšiu dierku, vložil tam vložku so závitom a do toho závitu zatočil skrutku. Ďalšie dve skrutky sa síce tiež uvoľňovali, ale len zásluhou tej jednej. Odvtedy nemám problém. Po roku sa mi to stalo s druhým pedálom. Kým som sa dostal ku kamošovi na opravu, stratil som aj skrutku. Akurát som bol pri Zanzovi, tak som tam vbehol, čo s tým. Chalanisko mi tam dal nejakú skrutku, zatiahol na fest a odvtedy drží.
A poučenie? Keď si tak predstavím, že by som mal takéto problémy so štyrmi klikmi...
Ja uz velmi na jednotke do krcmy nechodim, ta je na treningy a preteky. Miesto vselijakych okrasok na pedale si kup za 100 korun ukrajinu a jazdi na nej do krcmy ako ja. Nebudes mat o nu strach, ze ju niekto potiahne a ked pojdes opity, tak ta pripadne skody nebudu mrziet.
Ozaj chodite na biku na pivo? Pocul som ze cyklista je tak isto ucastnik cestnej premavky ako napr. sofer auta a taktiez ho mozu policajti zastavit a dat mu fukat. A ak nafuka a ma vodicak, tak mu mo mozu kludne vziat a ak nema, tak zastavia pripadne mozne vybavenie vodicaku. Nepoculi ste nic o tom? Ci je to nejaka kravia a kludne mozem ist na biku na pivec?
Presne tak to znie vo vyhlaske. Preto je asi lepsie ist po pive po chodniku. Vtedy by sa asi dalo vyhovorit, ze nie si ucastnikom premavky. Viem ze tento zakon existuje, ale este som ho nevidel kontrolovat.
Ozaj chodite na biku na pivo? Pocul som ze cyklista je tak isto ucastnik cestnej premavky ako napr. sofer auta a taktiez ho mozu policajti zastavit a dat mu fukat. A ak nafuka a ma vodicak, tak mu mo mozu kludne vziat a ak nema, tak zastavia pripadne mozne vybavenie vodicaku. Nepoculi ste nic o tom? Ci je to nejaka kravia a kludne mozem ist na biku na pivec?
Moj sused dostal pokutu 1500Sk u nas v dedine asi 50m od svojho bytu, ked nafukal po tom, co si v zahrade, z ktorej sa vracal na svojej Ukraine, dal pivo...
Moj sused dostal pokutu 1500Sk u nas v dedine asi 50m od svojho bytu, ked nafukal po tom, co si v zahrade, z ktorej sa vracal na svojej Ukraine, dal pivo...
Pedale: Jednoznacne obojstranne - zbytocne sa nervovat pri nasliapavani. Ta plastova obruba zo Shimana isla hned dole - aj tak by to bola otazka par km.
Pivicko: Ten napad s chodnikom tiez nie je very cool, lebo policajti nemaju radi cyklistov na chodniku. Mna uz upozornili, ze chodnik je pre chodcov. Ako mam vyjst z domu?
Pivicko: Ten napad s chodnikom tiez nie je very cool, lebo policajti nemaju radi cyklistov na chodniku. Mna uz upozornili, ze chodnik je pre chodcov. Ako mam vyjst z domu?
to bolo myslene asi tak, ze ten bicykel tlacis po chodniku a vtedy ich mas na haku...
Pokial ten chodnik nie je vyslovene oznaceny ako pre chodcov, nie je tam zakaz bicyklov a ty v zmysle vyhlasky chodcov neobmedzujes, tak by som v jazde po chodniku nevidel problem.
problem je len v tom ze by si sa mal pohybovat rychlostou chodze, a nesmies ich obmedzovat...
mna stve akurat to ze aj ked je vyznaceny cyklisticky chodnik (napr pri dunaji) a idem po nom aj tak je plny ludi a este budu frflat ze co tam robis...
njn...v ziline je na hlbokej ulici asfaltka pre pesich s vyhradenym pruhom pre cyklistov...bezne sa mi stava, ze idem po nom, oproti mne typci v mojom pruhu a ani ich nehne, cumia na mna az kym im nedojde, ze ja z toho pruhu neuhnem a ani spomalovat nemienim
a s tymi chodnikmi...ak nemas odrazky a svetla, tak je tvoj bike pre pouzitie v cestnej premavke nepouzitelny, takze musis chodit po chodnikoch, to ci ohrozujes chodcov je uz asi na posudeni konkretnej hliadky, ktora ta pokutuje
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kupil som si aj tie umele vlozky do toho , ktore sa daju vyberat. Ja som ich ale pouzival iba 2 mesiace. Teraz jazdim bez vloziek aj v teniskach a da sa na tom ist uplne v pohode.
A poučenie? Keď si tak predstavím, že by som mal takéto problémy so štyrmi klikmi...
nemáš na to jedno, či máš jedno alebo obojstranné zapínanie ide o to aby si si ich mal do čoho zašliapnuť
kua tomu hovorim smola
to bolo myslene asi tak, ze ten bicykel tlacis po chodniku a vtedy ich mas na haku...
mna stve akurat to ze aj ked je vyznaceny cyklisticky chodnik (napr pri dunaji) a idem po nom aj tak je plny ludi a este budu frflat ze co tam robis...
a s tymi chodnikmi...ak nemas odrazky a svetla, tak je tvoj bike pre pouzitie v cestnej premavke nepouzitelny, takze musis chodit po chodnikoch, to ci ohrozujes chodcov je uz asi na posudeni konkretnej hliadky, ktora ta pokutuje
ospravedlnenie prijimam. howg.