Ahoj, vymenil som brzdovy kotúč zo 180mm + 20mm PM na 203mm a adaptér od bbb. Lenže kotúč akoby nebol dosť hlboko. Niekto dobrú radu či to tak má byť alebo je to zlý adaptér? Dik.
na RS Pike (ako mas asi aj ty) s 203mm Shimano kotucom a Saintami som mal tento adapter v podstate ten co mas by mal byt ten isty, cize nevidim dovod preco to nesedi, jedine co mi napada ze kotuc nema realne 203mm ale len 200mm, to by vysvetlovalo ze ti neprechadza cez celu plochu platniciek ako vyplyva z tretieho obrazka
No predsa aby si vybral kazdy: 140, 160, 180, 183, 200, 203, 220 a 223 mm. K tomu minimalne dvojnasobny pocet adapterov, ekonomika sa toci a problemy s kompatibilitou sa mnozia.
No nejde mi to do hlavy.Mam guide prasa,203 kotuc,203 adapter a vsetko sedi presne.
Ani mne .. vsetko by malo byt ako ma, a predsa nie je. Ale takto od klavesnice sa tazko radit, keby bol dotycny z BA, tak by som za nim skocil, mam kadejake starsie/novsie prasiatka, a kadejake adaptery, tak by sa zistilo, kde je problem. Asi to chce pomerat este ci te kotuc je naozaj 203 .. lebo matne si pamatam, ze tusim prave Brakco 203, co som kupoval pred 3 rokmi mal podobny problem. A tiez sa mi mari, ze prave Shimano adaptery voci SRAM/Avid maju nieco, co vadi, aj ked by nemalo a BBB to robi asi pre Shimano. Este niekedy byva problem , ked sa nasadi naopak adapter, ale to nebude tento pripad.
A najlepsie je, ze sa kotuce robili 203 (okrem este vacsich nejakych speci), potom 185 (Avid) a ostatni 180 , dalej 160 a 140. Potom Avid sa rozhodol skoncovat s tymto a zacal robit 200mm kotuce, do toho presiel z CPS na normalne ale ostatni na to kaslali. Tak nakoniec je v tom cisty bordel .. akoby nestacilo dost problemov v IT svete
Skusim pozriet doma ci nemam podobny adapter, ze by som pomeral a zistime, kde sa to lisi.
Ok, tak som to testol:
Vidlica MZ Z1 2006 s PM 160, na to nahodeny Avid adapter PM 203 http://www.chainreactioncycles.com/sk/en/avid-mount-adaptor-front-post-203mm/rp-prod13718
Pouzity kotuc Avid G2CS 203mm a SRAM Guide RSC prasiatko model 2015/2016 a tiez Avid Trail (rovnake). Bez CPS, teda priamy mount na adapter.
Vysledok je taky, ze by som mal podlozit adapter o nejakych 0.2-0.5mm a dvihnut prasiatko vyssie, aby to bolo uplne perfekt /kotuc presahuje/
Pozeral som na tom aj Brakco 203, ale ten nie je okruhly, tak tazko povedat, ale vyzeralo to tak akurat. Avid kotuc som premeral priemer .. 202mm (nema 203 .. ale je uz jazdeny, aj ked z priemeru sa snad neobrusuje)
Mam aj Avid PM 40 a rozdiel oproti tomu 203 je tam nepatrny, asi tak 0.5mm na kazdom uchyte, tak by to mohlo davat tie 3mm na priemere.
Ten BBB nemam, tak neviem odmerat. Ak ale 180tkovy kotuc bol presne .. tak za predpokladu, ze kotuc je naozaj 203mm (co treba premerat, lebo tomu vobec tak nemusi byt), tak adapter asi nebude uplne ok. Ale zatial by som tipoval, ze kotuc nebude 203mm, ale skor 201-202. Ak je kotuc ok, tak vymenit adapter, alebo ho o 0.5mm zbrusit a hotovo
edit: odmeral som vzdialenost PM uchytu vidlice po uchyt kam sa upina prasiatko, teda celkovy posun, ktory adapter dava a nameral som 17.9-18mm na oboch miestach. Co bude asi pricina, ak by mal 20mm , tak budem mat rovnaky problem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak doplním otázku, dôvod vyrábať 200mm AJ 203mm? Ako píše Polo, tak sa budú vyrábať 220mm AJ 223mm
Ani mne .. vsetko by malo byt ako ma, a predsa nie je. Ale takto od klavesnice sa tazko radit, keby bol dotycny z BA, tak by som za nim skocil, mam kadejake starsie/novsie prasiatka, a kadejake adaptery, tak by sa zistilo, kde je problem. Asi to chce pomerat este ci te kotuc je naozaj 203 .. lebo matne si pamatam, ze tusim prave Brakco 203, co som kupoval pred 3 rokmi mal podobny problem. A tiez sa mi mari, ze prave Shimano adaptery voci SRAM/Avid maju nieco, co vadi, aj ked by nemalo a BBB to robi asi pre Shimano. Este niekedy byva problem , ked sa nasadi naopak adapter, ale to nebude tento pripad.
A najlepsie je, ze sa kotuce robili 203 (okrem este vacsich nejakych speci), potom 185 (Avid) a ostatni 180 , dalej 160 a 140. Potom Avid sa rozhodol skoncovat s tymto a zacal robit 200mm kotuce, do toho presiel z CPS na normalne ale ostatni na to kaslali. Tak nakoniec je v tom cisty bordel
Skusim pozriet doma ci nemam podobny adapter, ze by som pomeral a zistime, kde sa to lisi.
Vidlica MZ Z1 2006 s PM 160, na to nahodeny Avid adapter PM 203 http://www.chainreactioncycles.com/sk/en/avid-mount-adaptor-front-post-203mm/rp-prod13718
Pouzity kotuc Avid G2CS 203mm a SRAM Guide RSC prasiatko model 2015/2016 a tiez Avid Trail (rovnake). Bez CPS, teda priamy mount na adapter.
Vysledok je taky, ze by som mal podlozit adapter o nejakych 0.2-0.5mm a dvihnut prasiatko vyssie, aby to bolo uplne perfekt /kotuc presahuje/
Pozeral som na tom aj Brakco 203, ale ten nie je okruhly, tak tazko povedat, ale vyzeralo to tak akurat. Avid kotuc som premeral priemer .. 202mm (nema 203 .. ale je uz jazdeny, aj ked z priemeru sa snad neobrusuje)
Mam aj Avid PM 40 a rozdiel oproti tomu 203 je tam nepatrny, asi tak 0.5mm na kazdom uchyte, tak by to mohlo davat tie 3mm na priemere.
Ten BBB nemam, tak neviem odmerat. Ak ale 180tkovy kotuc bol presne .. tak za predpokladu, ze kotuc je naozaj 203mm (co treba premerat, lebo tomu vobec tak nemusi byt), tak adapter asi nebude uplne ok. Ale zatial by som tipoval, ze kotuc nebude 203mm, ale skor 201-202. Ak je kotuc ok, tak vymenit adapter, alebo ho o 0.5mm zbrusit a hotovo
edit: odmeral som vzdialenost PM uchytu vidlice po uchyt kam sa upina prasiatko, teda celkovy posun, ktory adapter dava a nameral som 17.9-18mm na oboch miestach. Co bude asi pricina, ak by mal 20mm , tak budem mat rovnaky problem.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/shimano-adapter-z-is2000-na-pm-predny-203mm.html
...ked chcem na vidlu Marzocchi MX Comp ETA (2004) dat brzdu Deore M6000 https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/kotucove-brzdy/shimano-brzda-hydr-deore-m6000-predna-post-mount-1000-mm-had-plat-g01s.html
A k nej 203mm kotuc na set dier
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/brzdove-kotuce/shimano-kotuc-brzdovy-rt66-203-mm-6-dier.html ??
A odporucali by ste tuto kombinaciu alebo radsej len 180mm kotuc ??
Shimano adaptér z IS2000 na PM, predný 203 mm
10,19 €
MOC 11,99 €Alebo tam na tu vidlu 203mm kombinaciu ani nemozem pouzit??
A teda ked 180mm kotuc, tak potom potrebujem tento adapter?
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/diely-a-adaptery/shimano-adapter-z-is-na-pm-predny-180-mm-zadny-160-mm.html
Adapter IS-PM na 160mm vpredu neexistuje - neda sa vyrobit.
Adapter IS-PM na 160mm vpredu neexistuje - neda sa vyrobit.
Asi myslíš PM/IS lebo is/pm 160 je bežná vec