ahojte, rozhodujem sa pri výbere nového HT a jeden (CTM Rascal 2.0) má komplet pohon Sram SX Eagle 1x12. Na nete žiadne recenzie nie sú, jedine niekde som zahliadol, že to radí otrasne a nevedel to nastaviť ani v servise... Poznáte / jazdili ste tu sadu? Dikes vopred.
kamoš má NX Eagle na novom e-biku,radí to dobre,ale páčky majú skutočne nechutný vakel,SX Eagle bude na tom podobne(okrem toho váha kazety SX a NX Eagle je vysoká) ja by som radil min. aspoň sadu GX Eagle,tá už je použitelná aj výdrž o.k. (tieto nižšie sady sú skôr vhodné na e-bike,tam tá vyššia váha až tak nevadí)
prípadne ak váha až tak nevadí a ten bike má dobrú cenu,radím vymeniť aspoň páčky za GX Eagle,cena cca 30 Eur
tiež som mal 12s NX na ebajku, menil som za XT 11s, 12s sada vtedy ešte nebola na trhu. neradilo to dobre, prekážala mi aj ergonómia radiacej páčky. dal som to nastaviť do servisu, technik použil aj to červené udělátko, bolo to síce lepšie, ale stále nie 100% a s SX to podľa všetkého nebude lepšie. ak radšej jazdíš ako nastavuješ, vyhni sa tomu.
Ahoj. Mám SX na novom bicykli. zvažujem výmenu za Shimano. Je kus šmejdu, každú chvíľu rozladené. Kazeta má cez 600g (je to NX). Na to radenie si tiež neviem zvyknúť....radšej 1x11 Shimano ako takéhoto Eagla.....
To sa divím, že vlastne všetky postrehy sú negatívne. So Sramom mám skúsenosti len s Apex 1 na mojom fitnesse a ide o 1x11 ale vcelku je to dobrá sada. Eagle mám byť podobné NX a ten som čítal v biker časopise recenzie ako presné a spoľahlivé radenie. Ja to fakt až taká tragédia?
Ked som kupoval bajk, vela som cital o sadach Sramu a teda SX, NX celkom tragedia, GX to uz bolo lepsie, len boli problemy s kazetou. No a XO1 a XX1 uz je z ineho sudku. Ja som hned po kupe upgradol z povodneho X01 na XX1 AXS a to je uz ina kava, krasne hladke, tiche radenie. Uz by som spat do Shimana nesiel a to som sa tomu sramu branil ako sa dalo 😀 Neni Sram ako Sram, nizke rady za moc nestoja, radsej sa tomu vyhnut
Kazeta a reťaz SX = NX. SX je plastové radenie z kindervajca. Ešte ho tento rok dorazím (sedím doma, nejazdím) a pôjde het. Postupne do SLX/XT vrátane kľúk. Tie SX sú celkom pekné, no sú ťažké a stred ISIS bude tiež asi z olova.
Nazdar. Ako dopadlo testovanie??? Tiež obkukávam bajk s SXom, tak ma to dosť zaujíma.
Dík. ?
Mam bike s SX Eagle nieco vyse 2 tyzdnov a nic moc teda. Prehodit sice prehodi vsade ale napr z najvacsieho pastorku ked chcem ist o 1 dole tak je problem. Musim ist dole o 2-3 naraz a tak spat hore na ten co som chcel. Taktiez si vsimam zvuky ked retaz ide po tych pastorkoch co su tesne pod najvacsim. Akoby si retaz este nesadla na nich (jazdim na nich malo momentalne)? No a nakoniec ked prehodim najtazsi prevod cize najmensi pastorok tak mi na nom retaz zvykne preskocit (tiez ho jazdim malo). Tak neviem.. Ked dam nejakych 300km tak to asi supnem do servisu nech sa s tym pohraju. Ak nic..menim za 12 sp SLX, je to kompatibilne co citam net.
Tolko moje postrehy.
Nazdar. Ako dopadlo testovanie??? Tiež obkukávam bajk s SXom, tak ma to dosť zaujíma.
Dík. ?
Nazdar, no nakoľko bol problém ten Rascal 2.0 zohnať a navyše Mongoose dal výrazne cenu dole pri modeli Pro, bral som ten - tam je Sram NX Eagle. Najazdil som zatiaľ málo, ale vyzerá to na vskutku dobrý kus! Radenie podobné ako mám na cestnom Sram Apex1 - plynulé a páčka je dual control (potiahnúť i stlačiť). Na nete je milión recenzií, a tie overené sa zhodujú, že cena-výkon je skvelá. Uvidím u seba po dlhšom čase. SX teda nemám, ale snáď to nebude horšie?!
Presne ako Imajoros pise.
SX dost bieda.
Nikdy sa to neda nastavit na 100%.
Chod nie je hladky.
Problem prehodit z najvacsieho.
Na najmensom/najtazsom mi strielala retaz, prestala po cca 300-400 km.
Zjazdim to a pojde do kosa.
Ja som dal bike v utorok do servisu nech mi to nastavia a budem objektivny..funguje to super. Prehodi vsade bez problemov a hned. Vraj sa s tym dost vyhrali..patku udajne vyrovnavali. Dal som na tom skoro 100km a fakt to funguje fajn.
Čaute, pridám aj ja svoj postreh. Začiatkom mája som kúpil CTM Rambler 3.0, je na ňom sada SX EAGLE... Radí to podľa mňa fajn, na žiadnom prevode nejak nechrčí reťaz alebo čo... Iba mám dojem, že ako ho chlapci v NZ v predajni skladali, tak sa pred záverečnou ponáhlali a odflákli doštelovanie. V strede kazety pri dvoch prevodoch trvá strašne dlho kým to prehodí na ťažší, prípadne na ľahší prevod... Cestou z kopca sa to ešte dá ako tak prepáčiť ale aby človek išiel do kopca, zaradil ľahší prevod a musel pretočiť hádam 10x kľukami aby to zaradilo ľahší prevod je strašné, stratím tým rýchlosť a keď nechcem aby v tom momente hodilo tú rýchlosť cez zuby musím zosadnúť... a pri radení najmenšieho pastorku mi zvykne zhodiť reťaz medzi kazetu a rám... Čiže týmto by som sa chcel s vami aj poradiť či treba aj SX radu nastavovať s tým červeným zázrakom z plastu alebo nie... a či to padanie reťaze z posledného pastorku môže byť zle nastaveným spodným dorazom... v piatok idem na garančnú prehliadku tak nechcem aby to znovu odflákli, tak nech viem na nich pritlačiť že nech to nastavujú dovtedy kým to nepôjde normálne...
Syn ma na bajku SX a ano je to tazke, plastove ale funguje to. Sice to chce poriadne nastavit a eventualne castejsie stelovat, ale ide to. Netreba len hejtovat, je to predsa entry level do 1x12.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
prípadne ak váha až tak nevadí a ten bike má dobrú cenu,radím vymeniť aspoň páčky za GX Eagle,cena cca 30 Eur
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Dík. ?
Dík. ?
Mam bike s SX Eagle nieco vyse 2 tyzdnov a nic moc teda. Prehodit sice prehodi vsade ale napr z najvacsieho pastorku ked chcem ist o 1 dole tak je problem. Musim ist dole o 2-3 naraz a tak spat hore na ten co som chcel. Taktiez si vsimam zvuky ked retaz ide po tych pastorkoch co su tesne pod najvacsim. Akoby si retaz este nesadla na nich (jazdim na nich malo momentalne)? No a nakoniec ked prehodim najtazsi prevod cize najmensi pastorok tak mi na nom retaz zvykne preskocit (tiez ho jazdim malo). Tak neviem.. Ked dam nejakych 300km tak to asi supnem do servisu nech sa s tym pohraju. Ak nic..menim za 12 sp SLX, je to kompatibilne co citam net.
Tolko moje postrehy.
Dík. ?
Nazdar, no nakoľko bol problém ten Rascal 2.0 zohnať a navyše Mongoose dal výrazne cenu dole pri modeli Pro, bral som ten - tam je Sram NX Eagle. Najazdil som zatiaľ málo, ale vyzerá to na vskutku dobrý kus! Radenie podobné ako mám na cestnom Sram Apex1 - plynulé a páčka je dual control (potiahnúť i stlačiť). Na nete je milión recenzií, a tie overené sa zhodujú, že cena-výkon je skvelá. Uvidím u seba po dlhšom čase. SX teda nemám, ale snáď to nebude horšie?!
https://www.mbr.co.uk/reviews/groupset/sram-nx-eagle
https://www.bikeradar.com/reviews/components/groupsets/groupset-mountain/sram-nx-eagle-first-ride-review/
SX dost bieda.
Nikdy sa to neda nastavit na 100%.
Chod nie je hladky.
Problem prehodit z najvacsieho.
Na najmensom/najtazsom mi strielala retaz, prestala po cca 300-400 km.
Zjazdim to a pojde do kosa.