ahojte, rozhodujem sa pri výbere nového HT a jeden (CTM Rascal 2.0) má komplet pohon Sram SX Eagle 1x12. Na nete žiadne recenzie nie sú, jedine niekde som zahliadol, že to radí otrasne a nevedel to nastaviť ani v servise... Poznáte / jazdili ste tu sadu? Dikes vopred.
K tej sade SX dnes som sa jej konecne zbavil za kompletne SLX. To bolo cosi strasne bud to neradilo alebo skocilo o 2 prevody alebo chytilo prehadzovacku do vypletu proste stale nieco...
Za mna smejd .
Moja skúsenosť. Po 200 km cca chytila kazeta NX Eagle veľkú vôľu a to tak že shalter nemohol presne zaradiť. V servise sme skúšali dať iné kazety XT, SLX ale vôľa zostala. A vida vinník sa našiel = náboj Shitmano MT200 - dal som si tam Novatec a ide parádne ani mm vôľa. Takže myslím že veľa majiteľov bude mať podobný problém v kompatibilite - Eagle kazeta (NX, SX) a Shimano náboj (tie najnižšie). Odvtedy radí presne a spoľahlivo. Mám aj 11 speed kazetu Sunrace a uný MT 200 a tam to ide OK - myslím, že všade sa nájdu nejaké vadné kusy - Sram, Shimano, Sunrace, FSA apod. Celkovo 1x12 od Sramu za tie peniaze je výborná voľba.
Ahoj. Máme traja rovnaké bajky FOCUS 8.6 so sadou Sram NX už dva roky, na nábojoch NOVATEC. Najazdených kopu kilometrov a absolútne žiadne problémy ako je to v tejto diskusii. Kazeta samozrejme bez vôle. Predpokladám, že Onders trafil klinec po hlavičke ...a definoval skutočného vinníka problémov so sadami SX NX.
Vdaka, ten novatec vyzera byt najschodnejsia/najlacnejsia cesta, stoji okolo 60e.
Videl som tabulku sram komponentov a kazeta SX vs NX sa o par gramov lisila, nieje nahodou identicka?
Do buducna ked budem menit opotrebene casti pohonu, pripadne upgradovat, kompatibilita je tam az po sram GX? ci to vyzaduje iny naboj?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1. Install
2.Measure
3. Remove
Keďže tam máš už skrátenú reťaz, nevie sa koľko článkov treba odstrániť. Podľa tohto manuálu prevlečieš reťaz cez najväčší pastorok (nenavlečieš ju cez kladky) a prekryješ 4 články reťaze podľa obrázka... Zvyšok odnituješ. Iný postup je na oval prevodníky a ešte na celoodpružené bicykle.
https://www.servicearchive.sram.com/sites/default/files/techdocs/95-7518-008-100_rev_b_1x_mtb_mechanical_derailleurs_eeu.pdf
Pri výmene prevodníka si ale nemusela sadnúť reťaz. To znamená, že najlepšie urobíš, ak tam dáš novú reťaz, ktorú budeš skracovať podľa tohto manuálu.
https://si.shimano.com/pdfs/dm/DM-MARD001-00-ENG.pdf
daj tam deore a maš pokoj
NENI JEDINý KOMU TAKTO STRIHLO sx šALTER
Za mna smejd .
Moja skúsenosť. Po 200 km cca chytila kazeta NX Eagle veľkú vôľu a to tak že shalter nemohol presne zaradiť. V servise sme skúšali dať iné kazety XT, SLX ale vôľa zostala. A vida vinník sa našiel = náboj Shitmano MT200 - dal som si tam Novatec a ide parádne ani mm vôľa. Takže myslím že veľa majiteľov bude mať podobný problém v kompatibilite - Eagle kazeta (NX, SX) a Shimano náboj (tie najnižšie). Odvtedy radí presne a spoľahlivo. Mám aj 11 speed kazetu Sunrace a uný MT 200 a tam to ide OK - myslím, že všade sa nájdu nejaké vadné kusy - Sram, Shimano, Sunrace, FSA apod. Celkovo 1x12 od Sramu za tie peniaze je výborná voľba.
pozeral som ze moj Rascal 2.0 2020 ma Shimano MT400 / 32H naboj,
viete mi tu nalinkovat ten novatec, pripadne ake naboje mali kellys s SX/NX sadami, ze posuniem info servisakovi nech mam dake argumenty...
Diki
Videl som tabulku sram komponentov a kazeta SX vs NX sa o par gramov lisila, nieje nahodou identicka?
Do buducna ked budem menit opotrebene casti pohonu, pripadne upgradovat, kompatibilita je tam az po sram GX? ci to vyzaduje iny naboj?