ahojte, rozhodujem sa pri výbere nového HT a jeden (CTM Rascal 2.0) má komplet pohon Sram SX Eagle 1x12. Na nete žiadne recenzie nie sú, jedine niekde som zahliadol, že to radí otrasne a nevedel to nastaviť ani v servise... Poznáte / jazdili ste tu sadu? Dikes vopred.
Nahodiť 12sp Deore šalter (ano funguje to so Sram radením) a ušterí pomerne dosť peňazí voči NX či GX šaltru... s SXkom mám reálne také skúsenosti že kus od kusu funguje inak. Keď má nový šalter výkyv čapoch taký, že spodná kladka lieta v pohode aj centimeter do strán tak to nevyladí nik...
[quote="@1809422"]Tiež som mal na hovno zuby na kazete a aj mala vakel. Takze som dal novy rafik, xt náboj, slx kazeta, xtr reťaz, xt salter a xt radenie.[/quote
Nový rafik?! A načo?
SX, NX, GX,
mám teda skúsenosti s NX a SX na e-bike Haibike, a mám zlé skúsenosti s SX na bike GHOST NIRVANA. Na ebikoch mi to fungovalo excelentne aj pri najnižšej rade, ALE na mechanike GHOST NIRVANA ma ide urvať. Podľa všetkého je to aj problém dĺžky zadnej stavby, kde problémy s radením pri týchto radách robí práve krátka zadná stavba. Nie som odborník na tieto veci, ale sedliacky rozum mi hovorí: nekupuj bike s radením SRAM ak je počet článkov reťaze menej ako 122. To sú moje osobné skúsenosti. Netvrdím, že sa nemôžem mýliť, ale to je realita, s ktorou som sa stretol u bicyklov s SRAM radením.
Ahojte nechcem zakladať nové vlákno,tak skúsim tu.
Podarilo sa mi zlomiť radenie SX,salter mam GX a kazeta asi NX.
Zohnal som radenie NX a chcel by som vedieť aký je rozdiel? Či sa oplatí prehodiť alebo vymeniť to čo potrebujem. Ide o kryt na ktorom je objímka.
Dik za info
Ahojte nechcem zakladať nové vlákno,tak skúsim tu.
Zohnal som radenie NX a chcel by som vedieť aký je rozdiel? Či sa oplatí prehodiť alebo vymeniť to čo potrebujem. Ide o kryt na ktorom je objímka.
Dik za info
Všetky sú kompatibilné. SX je najnižšia rada potom NX a nakoniec GX. Sú sady aj nad tým ale to už je iná cenovka ?.
Noo ale práve tým GXkom začínajú ako tak použiteľné sady...
GX je určite kvalitná sada to je bez debaty. Osobne mám však SX a nemôžem na to povedať nič zlé. Radí to parádne. Čítal som na fóre veľa negatívnych názorov na SX. Pravdepodobne tie prvé roky keď sada vyšla s tým boli problémy. Ja mám však bike z roku 2021 kupovaný vo februári 2022 a to SX-ko radí parádne. Dokonca aj v servise mi technik povedal, že to je najlepšie SX aké nastavoval. Neviem či som mal len šťastie na dobrý kus ale nemôžem na to povedať nič zlé. Preto ak niekto uvazuje nad bikom kde je sada SX tak nech sa toho nebojí. Keď to ojazdí môže upgradovať kľudne aj na XX1... (okrem kazety lebo by musel meniť aj orech za XD)
Vďaka za info ale toto som vedel ako ide rada od slabšej po tu dobrú. Ja som chcel vedieť rozdiel medzi samotným radením, SX a NX.
Mam zlomený vrch kde je objímka a či sa oplatí prehodiť celé alebo len kryt.
Ja mam pohon taký hybrid, radenie SX, kľuky NX, šalter GX a kazeta asi NX klasika HG orech.
U mňa SX čistá katastrofa..po ceste ok..ale každý výjazd v lese rozhasene nekonečné nastavovanie a nebodaj preplesknuta nejakým konarikom ..skúšal som 2 ale obe to isté..
Ahojte, chcel by som zdieľať ďalšiu skúsenosť s pohonom Sram a nábojom Shitmano. Predtým som tu písal, že na mojom Mongoosi som mal Sram NX Eagle v kombinácii s nábojom Shimano MT200. Náboj bol vadný a spôsoboval vôľu kazety a nepresné radenie. keď som si zadovážil náboj od Novatecu, od vtedy to chodí luxusne a bezchybne. Na druhom bajku Ghost Square Cross mám ešte nižšiu sadu Sram SX Eagle a zadný náboj zasa - Shimano TX 505. Prvý rok to chodilo ako-tak ale s problémami na najväčších pastorkoch. Potom už som prvé tri prevody ani nemohol zaradiť, stelovalo sa to a nič. a tak som opäť siahol po náboji Novatec a vida, aj Sram SX je funkčná sada aj keď iba verzia A1 s plastovým telom. Takže Shimano náboje sú proste hnoj.
Ja som si teraz veru tiež kupoval bike zvolil som cube analog a tiež má kompletný pohon sram sx. Na základe tejto recenzie a kritiky som bol na vážkach či sram alebo shimano. Ale pustil som sa dotoho trosku to prěstudoval a isiel do toho sramu.
A neni sram ako sram. Treba si dať pozor na prvú verziu sramu sx (plastový )výrobný model (rd-sx-1-a1) a verziu druhu (rd-sx-1-b1). Myslím že sami vo výrobe zistili chybu a opravili ju. Ja mám tú novšiu verziu a nemôžem povedať pol slova,radi to perfektne.
Pokial si človek môže zvoliť kompletný pohon od jednej sady ako je sram Sx, ako shimano čo na každom bicykli je pohon zlepený zo všetkých druhov sád (od altus-až po deore xt) kde nikde neni koplnetá sada len z jedného modelového radu. Samozrejme sram sx patrí k lacnejšiej rade ale ja nemôžem povedať nič zlé. Možno niekdo mal problém s nadstavením (treba si zadovážiť červenú pomôcku,a lepšie sa stym vyhrať) ale pre človeka začiatočníka alebo niekoho kdo chce víkendovo jazdiť je sram sx perfektná kvalitná a bezproblémová voľba ( v prípade bicyklov od 800 do 1300€) myslím že sram ponuka oveľa viac ako shimano ktoré býva zlepené napriek všetkým radám a môže mi kdo chce napísať že je to kompatibilné ale len tak to výrobcovia nerobia. Takze zamna je sram sx stredná rada pohodnu a nie nízka (zrovnateľná so shimano deore alebo slx), radí to perfektne bezproblémovo netreba mat žiadny strach pokial sa kupuje nový bicykel a osadený s novšiou verziou ( pri bicykli z druhej ruky by som bol opatrný )
Prikladám aj fotky šalterov a sami posúďte (Foto 1 model A1 Platový prvý model )
A taktiež (foto 2 model B1 vylepsieny model )
Posúďte sami
Prajem veľa šťastných kilometrov.
klmrmts ja mam NX najazdene asi 4000km a ked neradim ako hovado, cize na rekreacne jazdenie je to bezchybne....a viem porovnat s 12sp deore, kde pri ovela mensom najazde prasklo ramienko a stale snou je nejaky problem, bezne dokaze retaz spadnut z hornej kladky a suchat o ramienko...tento problem mal aj kamos na slx.....
SX..Trochu ostrejši vyjazd po horach a nasledovalo nekonečne nastavovania-a takto dokola--potom vymena za druhe SX(samozrejme hluposť)-nič sa nezmenilo-takže SLX a je pokoj.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nový rafik?! A načo?
mám teda skúsenosti s NX a SX na e-bike Haibike, a mám zlé skúsenosti s SX na bike GHOST NIRVANA. Na ebikoch mi to fungovalo excelentne aj pri najnižšej rade, ALE na mechanike GHOST NIRVANA ma ide urvať. Podľa všetkého je to aj problém dĺžky zadnej stavby, kde problémy s radením pri týchto radách robí práve krátka zadná stavba. Nie som odborník na tieto veci, ale sedliacky rozum mi hovorí: nekupuj bike s radením SRAM ak je počet článkov reťaze menej ako 122. To sú moje osobné skúsenosti. Netvrdím, že sa nemôžem mýliť, ale to je realita, s ktorou som sa stretol u bicyklov s SRAM radením.
Oddnes pradajcovia začnú uváczať aj počet článkov reťaze?
Dik za info
Dik za info
Všetky sú kompatibilné. SX je najnižšia rada potom NX a nakoniec GX. Sú sady aj nad tým ale to už je iná cenovka ?.
GX je určite kvalitná sada to je bez debaty. Osobne mám však SX a nemôžem na to povedať nič zlé. Radí to parádne. Čítal som na fóre veľa negatívnych názorov na SX. Pravdepodobne tie prvé roky keď sada vyšla s tým boli problémy. Ja mám však bike z roku 2021 kupovaný vo februári 2022 a to SX-ko radí parádne. Dokonca aj v servise mi technik povedal, že to je najlepšie SX aké nastavoval. Neviem či som mal len šťastie na dobrý kus ale nemôžem na to povedať nič zlé. Preto ak niekto uvazuje nad bikom kde je sada SX tak nech sa toho nebojí. Keď to ojazdí môže upgradovať kľudne aj na XX1... (okrem kazety lebo by musel meniť aj orech za XD)
Mam zlomený vrch kde je objímka a či sa oplatí prehodiť celé alebo len kryt.
Ja mam pohon taký hybrid, radenie SX, kľuky NX, šalter GX a kazeta asi NX klasika HG orech.
A neni sram ako sram. Treba si dať pozor na prvú verziu sramu sx (plastový )výrobný model (rd-sx-1-a1) a verziu druhu (rd-sx-1-b1). Myslím že sami vo výrobe zistili chybu a opravili ju. Ja mám tú novšiu verziu a nemôžem povedať pol slova,radi to perfektne.
Pokial si človek môže zvoliť kompletný pohon od jednej sady ako je sram Sx, ako shimano čo na každom bicykli je pohon zlepený zo všetkých druhov sád (od altus-až po deore xt) kde nikde neni koplnetá sada len z jedného modelového radu. Samozrejme sram sx patrí k lacnejšiej rade ale ja nemôžem povedať nič zlé. Možno niekdo mal problém s nadstavením (treba si zadovážiť červenú pomôcku,a lepšie sa stym vyhrať) ale pre človeka začiatočníka alebo niekoho kdo chce víkendovo jazdiť je sram sx perfektná kvalitná a bezproblémová voľba ( v prípade bicyklov od 800 do 1300€) myslím že sram ponuka oveľa viac ako shimano ktoré býva zlepené napriek všetkým radám a môže mi kdo chce napísať že je to kompatibilné ale len tak to výrobcovia nerobia. Takze zamna je sram sx stredná rada pohodnu a nie nízka (zrovnateľná so shimano deore alebo slx), radí to perfektne bezproblémovo netreba mat žiadny strach pokial sa kupuje nový bicykel a osadený s novšiou verziou ( pri bicykli z druhej ruky by som bol opatrný )
Prikladám aj fotky šalterov a sami posúďte (Foto 1 model A1 Platový prvý model )
A taktiež (foto 2 model B1 vylepsieny model )
Posúďte sami
Prajem veľa šťastných kilometrov.