uvažujem nad TS,...mam xc,a pri prudších zjazdoch mám tendenciu si dávať sedlovku dolu,kvôli lepšej stabilite zad.kolesa....preto uvažujem o kúpe TS...ak má niekto skusenosti (+ aj -)..napíšte či má vyznam takáto investícia....ak hej tak aký tip sedlovky je idealny...dik moc
Ja mám s vonkajším vedením PNW Pine a tam ten "bazmek" nejde otočiť. V mojom prípade je tam diera pre mechanizmus (lanko), ktoré vedie dole a uvoľňuje sedlovku + dierka so závitom pre červíka. Predpokladám, že ostatný výrobcovia to budú mať podobne.
Ja mám s vonkajším vedením PNW Pine a tam ten "bazmek" nejde otočiť. V mojom prípade je tam diera pre mechanizmus (lanko), ktoré vedie dole a uvoľňuje sedlovku + dierka so závitom pre červíka. Predpokladám, že ostatný výrobcovia to budú mať podobne.
Asi bude mat matko001 pravdu rozobrat a otocit tie vnutorne plasty, ale stale sa odvolavaju ze to lanko musi ist v strede medzi tymi metalickymi drazkami cize uplne kam chces to asi nepojde dat.....Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
to vnútro chodí v drážkach čo sú v tej vonkajšej časti, v tom prvom videu sú také 2 mosadzné obĺžniky/západky, v tom druhom sa mi, zdá že sú 3 a tie tam musia zapadnúť
keď máš 2 tak sú iba 2 polohy otočené o 180°, keď 3 tak máš 3 po 120°
ja mám KS LEV a tam ich je 6, čiže sa dá potočiť do 6 polôh po 60°
teda ak je rovnaký počet západok/drážok, môže byť že sú iba 2, ale v tom obale je viac možností zasunutia
treba rozobrať a uvidíš (nejaký service manual k tej M-WAVE asi nie je)
ahoj,
chcem sa opýtať užívateľov Reverb AXS, máte na objímke sedlovky predo-zadnú vôľu? prehadzoval som sedlo a všimol som si, že sa to pohybuje a nezdá sa mi to veľmi, na klasických teleskopkách čo som jazdil som to nepostrehol. nájazd 50 km
Hele na jednom AXS jsem si taky všiml větší vůle, sám mám Reverba C1 a předozadní nebo do boku nic jen lze pootočit tak že na š***** sedla je to pod 1mm.
Nevím jak je řešenej AXS přesně ale na C1 existuje sada vymezovacích ,,planžet” díky které se dá vůle absolutně vymezit.
Dovod? Neviem ci sa robi ale ak len hladas sedlovku na ram kde nemas moznost vnutorneho tahania kabla sedlovou trubkou tak existuju teleskopky s vonkajsim vedenim lanka a tam uz 150tku asi najdes. Pripadne nemusis byt obmedzeny na priemer sedlovky, mozes najst tensiu a poriesit to vymedzovacim adapterom do ramu (pripadne plechovkou ak by si moc chcel). Pripadne packa pod sedlovkou nie je jedinne mozne riesenie ako mat ovladanie priamo na sedlovke. Existovala znacka ktora mala na boku kolik ktory si povytiahol, upravil vysku sedla a potom kolik pustil a ten zapadol do jednej z par dier na sedlovke - Gravity dropper. Alebo elektro ovladanie
Dlho som sa teleskopke vyhýbal, ale začiatkom tejto sezóny som sa odhodlal a veru ja blb, mohol som už dávnejšie. Na XC to dalo úplne iný rozmer, dovolím si technicky viac, lepšie sa cítim na bajku a hlavne bezpečnejšie ako predtým. Áno, váha sa zvýšila, ale stálo to za to. Chcel som najprv RockShox Reverb AXS ale pre jej nedostupnosť som nakoniec zobral FOX Transfer SL Factory a zatiaľ spokojnosť.
ak nejazdíš len horekopec a potom len dolekopec, sedlovka s iným ovládaním ako na rajdoch nemá zmysel...
Kedze so sedlovkou nemanipulujes v rozbitom terene ale bud pred alebo po tak je to rozdiel priblizne asi ako bidon vs camel a jednoduchsie ako ovladanie tlmica na tlmici a nie na rajdoch - a kolki mame to ovladanie na tlmici a zvladame sa k tomu i sklonit. Ak by si chcel menit zdvih v rozbitom terene ked nechces pustit rajdy, tak to uz rozdiel bude. Ono ale realne i v takom pripade spomalis.
Tiež so zvažoval dlho teleskp. sedlovku. Kúpil som s ovládaním pod sedlom. úplne mi to stačí. Vzhľadom na vek a spôsob jazdy ju používam len v prudkých klesaniach. Ale musím uznať, že je to prínos.
Kedze so sedlovkou nemanipulujes v rozbitom terene ale bud pred alebo po tak je to rozdiel priblizne asi ako bidon vs camel a jednoduchsie ako ovladanie tlmica na tlmici a nie na rajdoch - a kolki mame to ovladanie na tlmici a zvladame sa k tomu i sklonit. Ak by si chcel menit zdvih v rozbitom terene ked nechces pustit rajdy, tak to uz rozdiel bude. Ono ale realne i v takom pripade spomalis.
Nuž veď to som tým chcel povedať... pri ovladani z rajdov nemusis pustit volant. To je ten podstatny rozdiel, ako ked musis... a smatras rukou po packe pod ziclom....
ahoj,
chcem sa opýtať užívateľov Reverb AXS, máte na objímke sedlovky predo-zadnú vôľu? prehadzoval som sedlo a všimol som si, že sa to pohybuje a nezdá sa mi to veľmi, na klasických teleskopkách čo som jazdil som to nepostrehol. nájazd 50 km
Sorry že reagujem, síce nemám Reverb AXS, ale BikeYoke Revive a tiež mám voľu po pár výjazdoch no odvtedy to je rovnaké a nezhoršuje sa to. Aj na predošlej čo som mal to bola nejaká od Giant už neviem presne. No mám pocit že ono každá sedlovka chytne malú voľu po chvíli používania ale myslím že je to úplne normálne aj kámoši čo jazdia majú podobné skúsenosti s teleskop. sedlovkami a to nemáme od rovnakých výrobcov.
Caute, hodim to sem nenasiel som lepsie vlakno. Chcel by som vediet či možem k teleskopke Oneup v2 použit packy ktore pouziva scott twinlock alebo potrebujem presne tie ich páčky ? A to iste s lankom bude tam sedieť aj lanko hocijake či to musí mať presne to ukončenie od OneUp ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Asi bude mat matko001 pravdu rozobrat a otocit tie vnutorne plasty, ale stale sa odvolavaju ze to lanko musi ist v strede medzi tymi metalickymi drazkami cize uplne kam chces to asi nepojde dat.....Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
keď máš 2 tak sú iba 2 polohy otočené o 180°, keď 3 tak máš 3 po 120°
ja mám KS LEV a tam ich je 6, čiže sa dá potočiť do 6 polôh po 60°
teda ak je rovnaký počet západok/drážok, môže byť že sú iba 2, ale v tom obale je viac možností zasunutia
treba rozobrať a uvidíš (nejaký service manual k tej M-WAVE asi nie je)
Nevím jak je řešenej AXS přesně ale na C1 existuje sada vymezovacích ,,planžet” díky které se dá vůle absolutně vymezit.
Pozeral som tu na e-shope a našiel som len 125mm:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/sedlovky/teleskopicke/kind-shock-e-ten-125mm-316mm-sedlovka.html
savings Kind Shock E-TEN teleskopická sedlovka, 445 mm/125 mm
112 € savings
MOC 167 €napr 150 s externym vedenim lanka https://www.bike-components.de/en/PRO/Koryak-DSP-150-mm-Seatpost-External-Cable-Routing-p67818/
Nuž veď to som tým chcel povedať... pri ovladani z rajdov nemusis pustit volant. To je ten podstatny rozdiel, ako ked musis... a smatras rukou po packe pod ziclom....
Sorry že reagujem, síce nemám Reverb AXS, ale BikeYoke Revive a tiež mám voľu po pár výjazdoch no odvtedy to je rovnaké a nezhoršuje sa to. Aj na predošlej čo som mal to bola nejaká od Giant už neviem presne. No mám pocit že ono každá sedlovka chytne malú voľu po chvíli používania ale myslím že je to úplne normálne aj kámoši čo jazdia majú podobné skúsenosti s teleskop. sedlovkami a to nemáme od rovnakých výrobcov.