Fakt nemozem poradit, lebo nepoznam ani trekingove ani polyuretanove pedale. Ale pobavil som sa. Ked das odkazy na tie pedale o ktorych rozmyslas, tak budeme vsetci mudrejsi.
To si musis rozhodnut ty, lebo len ty vies, ako jazdis a co od tretier ocakavas. Turisticke maju civilnejsi vzhlad a da sa v nich lahsie chodit, ale aj napriek tomu je to na bike omnoho lepsie ako bezna obuv. Sportove (umelohmotne) maju pevnejsiu podrazku, chodenie v nich nie je pohodlne, ale ani nemozne. Ja som zacinal s turistickymi, aby som ich v pripade neuspechu s SPD, pouzival bez kufrov s klasickymi pedalmi. Teraz ich pouzivam na vyjazdy s detmi alebo ked predpokladam nejake chodenie. Sportove mam asi 4 mesiace a bikuje sa mi v nich lepsie ako v turistickych. Okrem toho mam este goretexove zimne na velke blato, zimu a sneh, ale to je dalsia kapitola.
Ja som si tiez najprv kupila tie "trekove" konkretne Scott Boulder a su super pohodlne aj na bikovej dovolenke som v nich isla napr do potravin lebo som nebrala ani tenisky. Su ale dost tazke oproti sportovym a take si idem kupit na buducu jar a tie Scotty si necham na viacdnove vyjazdy alebo do tazsieho terenu. Ked budes kupovat "trekove" tretry tak nech tam maju hore pracku na suchy zips aby si pod nu schoval snurky aby sa ti nemotali do pily.
Zimne su fajn turisticke Shimano MT91 z vlastnej skusenosti alebo sportove Northwave tusim model Celsius alebo tak nejak sa volaju, ma ich par kamosov a pochvaluju si.
http://isako.sk/?section=leto-lodev&doc=item&item_no=650 Tieto by podľa teba boli ok?
(a pre informáciu , v InterSporte ich majú za 100 € )
Tie vyzeraju fajn uz len koli podrazke, ja mam tiez Vibram - je to neznicitelne a to ich vobec nesetrim, podrazka drzi tvrdost aj tvar aj pevnost. Cez net je to dost risk kupovat koli velkosti lebo kazdy vyrobca ma ine "velkosti". Ja mam napr. shimano 43, scott 42, sidi 41,5, northwave 42,5. Barzjako to vyrabaju
@fixska : diki moc
@romanx : Nikdy by so nekúpil oblečenie alebo obuv z netu , pokiaľ neviem ako mi sadne
@misoR : Ako vieš, akú mám veľkosť nohy Ale nie, ja som sa len spýtal na tento typ , má ich brat a nesťažuje, tak sa skúsim po nejakých podobných (s Vibramovou podrážkou) napr. Shimano ?
Vibram podrazka na tretrach je podla mna blbost, nie ze by nebola dobra, ale je to zytocnost, tych par km za zivot tretry co budes tlacit zvladne akakolvek podrazka, vibram je len teraz opatovne v mode tak to davaju pomaly aj na lodicky:) bacha na vibram v zime, smyka sa ako prasa
Tiez si myslim, ze je vibram podrazka na tretry zbytocna. Pri chodeni bude problemom vzdy namontovany kufor. Okrem toho, v tretrach sa nechodi, v tretrach sa bikuje.
Este jedna vec: tie sportove co ich volas umelohmotne mozu mat aj gumenu podrazku napr dobre boty za dobru cenu su Shimano M086 len tie do buduceho roku koncia, model bude vynoveny. Tie umelohmotne su napr. Scott ale su dost makke, umelaky Sidi su tvrde ale zaplatis viac.
Inak netvrdim, ze Vibram je nutnost ale to by sme mohli povedat aj na bundy ze Goretex je modny a pomaly sa z neho vyrabaju aj kostymi do prace a v podstate je zbytocny.
aha, to som nevedel ze jedina vyhoda goracu je ta ze je nepremokavy...
teraz vazne, v meste prsi, niekedy vela, ale ak nebehas pripadne neposilnujes na ulici tak ti je uplne na prd ze mas membranu lebo nepotrebujes aby vrchny odev tolko dychal..
mnavak: zaujimavy nazor - moj je opacny. ja mam do mesta a teda na normalne zitie goretex poslednych 10rokov (3roky predtym nejaky hydrotex) a nerad by som sa ho vzdal. je to vsestranny material, okrem velkej namahy snad na vsetko - jesen, zima jar, v lete ked je trochu chladnejsie a poprcha. bunda je lahka a skladna, nepremokne, dycha a neprefuka ju - neviem preco by mali byt tieto vlastnosti len vysadou sportu.
samozrejme ked leje a nemam nepremokave nohavice (co nemam) tak treba dazdnik, ale ten som nemal so sebou ani nepamatam. nemusi to byt len goretex, ale aj ine podobne membrany.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Trekingové (myslel som , že su pohodlnejšie a dá sa v nich "chodiť, keď vieš na čo mylsím) http://www.kupkolo.cz/produkty/Tretry_52/mtb_209/shimano-mtb_709/Tretry-Shimano-SH-MT30_781.html
Polyuretánove( debilný názov, ja viem len som nevedel to nazvať
EDIT: Zmýlil som si SPD s Tretramy až teraz som na to prišiel , prepáčte za chybu.
A ešte keby ste mi poradili
Zimne su fajn turisticke Shimano MT91 z vlastnej skusenosti alebo sportove Northwave tusim model Celsius alebo tak nejak sa volaju, ma ich par kamosov a pochvaluju si.
(a pre informáciu , v InterSporte ich majú za 100 €
(a pre informáciu , v InterSporte ich majú za 100 €
Tie vyzeraju fajn uz len koli podrazke, ja mam tiez Vibram - je to neznicitelne a to ich vobec nesetrim, podrazka drzi tvrdost aj tvar aj pevnost. Cez net je to dost risk kupovat koli velkosti lebo kazdy vyrobca ma ine "velkosti". Ja mam napr. shimano 43, scott 42, sidi 41,5, northwave 42,5. Barzjako to vyrabaju
@romanx : Nikdy by so nekúpil oblečenie alebo obuv z netu , pokiaľ neviem ako mi sadne
@misoR : Ako vieš, akú mám veľkosť nohy
Inak netvrdim, ze Vibram je nutnost ale to by sme mohli povedat aj na bundy ze Goretex je modny a pomaly sa z neho vyrabaju aj kostymi do prace a v podstate je zbytocny.
http://www.vibram.com/index.php/us/SPORTS/Bicycling/Products/MountainBiking/X-Cross-Sole
hm, aj v meste prší nie?
teraz vazne, v meste prsi, niekedy vela, ale ak nebehas pripadne neposilnujes na ulici tak ti je uplne na prd ze mas membranu lebo nepotrebujes aby vrchny odev tolko dychal..
samozrejme ked leje a nemam nepremokave nohavice (co nemam) tak treba dazdnik, ale ten som nemal so sebou ani nepamatam. nemusi to byt len goretex, ale aj ine podobne membrany.