Poradte prosim:
Teraz mam Author Opus 05, s vidlou RST gila t5 - 80mm, ked by som tam dal 100mm alebo trebars aj 130mm dalo by sa jazdit? Neovplyvnilo by to velmi geometriu ramu?
ja osobne, ked budem kupovat novu vidlu, tak o inom zdvihu ako povodnom ani uvazovat nebudem.
keby si mal zdvih 80mm tak by si mozno chcel nieco zo 100mm zdvihom nie? ja osobne na starom biku som mal 80mm a keby som kupoval novu tak by som tam asi dal daco vacsie ale ked je vidla kvalitna tak staci aj mensi zdvih. ale na RST-cku 80mm zdvih je neprijemne. vzdy nadoraz
ked uz sa bavime o tych vidlach, oplati sa kupit z druhej ruky Marzocchi EXR PRO za 6900 SK? a este by som rad vedel, ci je to pruzina alebo olej/vzduch, zatial som o nej na nete nenasiel nic podstatne
dalo by sa jazdit? Neovplyvnilo by to velmi geometriu ramu?
jazdit by sa dalo....ale neviem ako dlho ja som tiež asi meniac jazdil Black 120mm na XC ráme a po mesiaci som si všimol že začal pukať pri hl. zložení... a predtím som na nom jazdil pohode 100mm..... načo riskovať
Ja vozim na svojom ramiku Marzocchi MX Comp ETA 120 a nesiel by som na mensi zdvih (bike mam Kona Blast 03). Pokojne by som tam hodil aj dajaku Foxu 130mm. Moja Macocha je takmer taka vysoka ako 130-tka Foxa. A vobec nemam pocit zeby to nejako ovplyvnilo geometriu (povodna vidla bola Macocha EXR Comp 80mm). Aj ked je pravda ze kony su znacne tocive, takze to nenapachalo az taku "galibu."
Geometriu to "trocha" narusi . Som si kupil 130 mm Macochu (skladal som new bike) a dal to na len tak zo zvedavosti na staru meridu s 63/80mm Judinou....akoze vazny chopper som mal z toho Ale inak asi dost ide o to, ako tu ktosi spominal, ci ti to znesie ram, bo zmena s 80 na 130 je dost zmena v zatazi na ram.
ale co, ja som dal na demacky ram 130mm manitou, a ta geometria sa nejak dramaticky nezmenila, je tam citit rozdiel,ale zeby to islo lamat kovy tak to urcite nie najblizsie pouvazujem nad niecim so 140-150mm
samozrejme, zalezi aj na tom z kolkeho roku je ram (materialy, zvary, standardy zdvihov v tom case, atd). Ja som sa dat na ram z ´98-ho roku jednokorunkovu 130 mm vidlu moc neodvazil...
Tiez som riesil podobny problem, menil som vidlu na mojom Marinovi, na ktorom bola povodne MArzocchi MZ Comp, 80mm. Nejakym zazrakom sa mi za dobru cenu podarilo kupit RS Toru U-Turn 85-130 mm s Motion Control. Zmenu geometrie si mozete pozriet na nasledujucich fotkach.
Ja osobne som to robil tak, ze ked viem, ze idem teraz slapat do kopca 5-10 km, tak si ju dam na 85 mm, cim sa bike "nakloni" do predu a fajne sa slape do kopca, no a potom z kopca dole by bolo skoda nevyuzit 130 mm, bike sa zasa kusok "vystrie" resp. "nakloni" dozadu a trosku sa tym vykompenzuje sklon kopca.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
LOCK
keby si mal zdvih 80mm tak by si mozno chcel nieco zo 100mm zdvihom nie? ja osobne na starom biku som mal 80mm a keby som kupoval novu tak by som tam asi dal daco vacsie
Dnes som cital na fore mtbr o jednom co dal na hoss 130mm vidlu ,skoda ze nedal fotku
Dnes som cital na fore mtbr o jednom co dal na hoss 130mm vidlu ,skoda ze nedal fotku
Dufam ze to nie je proti pravidlam fora takyto odkaz
neoplati... maximalne za 4000, aj to by musela byt vo vybornom stave. a je to vzduch/olej...
jazdit by sa dalo....ale neviem ako dlho ja som tiež asi meniac jazdil Black 120mm na XC ráme a po mesiaci som si všimol že začal pukať pri hl. zložení... a predtím som na nom jazdil pohode 100mm..... načo riskovať
Ja osobne som to robil tak, ze ked viem, ze idem teraz slapat do kopca 5-10 km, tak si ju dam na 85 mm, cim sa bike "nakloni" do predu a fajne sa slape do kopca, no a potom z kopca dole by bolo skoda nevyuzit 130 mm, bike sa zasa kusok "vystrie" resp. "nakloni" dozadu a trosku sa tym vykompenzuje sklon kopca.