Dobrý deň chcel by som od váš poradiť....chcem kúpiť niaku novú vidlu lebo tá rst...no žiadna sláva...môže byť aj bazár..mám 55 kilo 175 cm...prosím posielajte názory a nápady..vopred ďakujem
Čo jazdíš? Akú máš vpredu os, alebo máš náboj ktorý umožňuje použitie rôznych?
Máš 55kg, Raptora (veľký zdvih sa tam nehodí), tiež predpokladám že cenový limit bude obmedzený... Takže mi z toho vychádza z nových napríklad Suntour E*****n, Rock Shox Sektor a pod. Bazárové tiež.
Pri pružinových pozor na to, či zoženieš mäkšie pružiny. Pri Rock Shox vidliciach to nie je problém.
Máš tam klasický rýchloupinák, 5mm oska a 9mm koncovky náboja alebo 9mm oska a náboj bez koncoviek ktoré by zapadali do vidlice
Tá Duro FR20 je ťažká mrcha na ktorú nezoženieš rozumné náhradné diely a ak nesadne tvrdosť pružiny (čo asi nesadne) tak to bude veľmi zlá kúpa. Tiež ako bonus získaš pomerne vysoké vnútorné odpory (plus pomerne veľkú šancu že bola nejako upravovaná nejakým dieťaťom a budú prítomné nejaké problémy). Tiež je vysoká a ten zdvih je nevhodný pre ten rám, čiže geometria bicykla bude zabitá.
To skôr by som vzal http://sport.bazos.sk/inzerat/30218776/Marzocchi-Drop-Off-150mm.php ak by bola v ozaj dobrom stave (má aj vysoký cool faktor), alebo pokojne aj nejakú 130-140mm funkčnú vidlicu. Lebo naozaj, menej je niekedy viac - na čo by ti bola 160mm ***** ak by si reálne využil 12cm zdvihu keď môžeš mať o kilo ľahšiu vidlicu čo by využila o centimetrík viac s bonusom pocitovo celkovo lepšieho chodu?
Tuto drop offu som bol osobne pozret a nie je v najlepšom stave,sám som to potom nechal.
Je to najstarší typ kde nejde nastavit ani odskok,doškrábaná (aj na vnut. nohách) a mala vakel cititelný.
Fajn, dík za info
Takže sa treba pozrieť ďalej a nekupovať samozrejme mačku vo vreci, osobná obhliadka a odskúšanie na bicykli je to najlepšie riešenie, tiež výber serióznych predajcov je dôležitý.
Pravda je, že by tam bola zbytočne ťažká, ale do lesa nie je 160mm taký veľký zabijak. Kamoš jazdí FR na ráme Kenzel Vagabond s Doménou 302 ( ZDVIH 160MM ) a je to v pohode.
A takto to má skoro každý od nás z Poruby. Hartail FR rám a 160 vidlica.
tá reba určite nie, tá ma tapered krk tú na raptora nedáš, Z1 by nebola zlá, ale tá je na pevnú os(asi sa ti nechce meniť náboj) a to duro 100 mm váži približne rovnako ako 160 mm
Ja by som ti z osobnej skúsenosti doporučil vidlicu do 130-140 mm max do 150mm. Tieto zdvihy sú ideálne na raptora ak teda nejazdíš nejako závodne. Vážne s tou geometriou sa netreba zahrávať lebo čím vyšší zdvyh tým väčšia šanca že rám poškodíš alebo dokonca zlomíš. Ja osobne by som tam dal 140-150mm ale tak sprav podla svojho rozhodnutia. Neviem síce aký zdvyh má byť na raptorovy 2.0 2013 ale myslím že origo je tam 130mm. A ak ti niekto povie že tam daj 200mm dvojkorunku tak je to poriadny dement ktorý si neváži život. Už aj tých 160mm je podľa mňa dosť a vyššie ti už nedoporúčam.
Zdravím mám presne tento bike a tiež chcem kúpiť novú vidlu najviac sa mi pozdáva (aj podľa toho čo som sa tu dočítal) tá RST Titan air dokonca som si ju aj vyhliadol v obchode je tam 140mm zdvih avšak mám stále dilemu či je tam krk AHEAD keďže neviem nájsť žiadne poriadne špecifikácie ani obrázky. Vedeli by ste mi s tým helpnuť???
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Máš 55kg, Raptora (veľký zdvih sa tam nehodí), tiež predpokladám že cenový limit bude obmedzený... Takže mi z toho vychádza z nových napríklad Suntour E*****n, Rock Shox Sektor a pod.
Pri pružinových pozor na to, či zoženieš mäkšie pružiny. Pri Rock Shox vidliciach to nie je problém.
Tá Duro FR20 je ťažká mrcha na ktorú nezoženieš rozumné náhradné diely a ak nesadne tvrdosť pružiny (čo asi nesadne) tak to bude veľmi zlá kúpa. Tiež ako bonus získaš pomerne vysoké vnútorné odpory (plus pomerne veľkú šancu že bola nejako upravovaná nejakým dieťaťom a budú prítomné nejaké problémy). Tiež je vysoká a ten zdvih je nevhodný pre ten rám, čiže geometria bicykla bude zabitá.
To skôr by som vzal http://sport.bazos.sk/inzerat/30218776/Marzocchi-Drop-Off-150mm.php ak by bola v ozaj dobrom stave (má aj vysoký cool faktor), alebo pokojne aj nejakú 130-140mm funkčnú vidlicu. Lebo naozaj, menej je niekedy viac - na čo by ti bola 160mm ***** ak by si reálne využil 12cm zdvihu keď môžeš mať o kilo ľahšiu vidlicu čo by využila o centimetrík viac s bonusom pocitovo celkovo lepšieho chodu?
Je to najstarší typ kde nejde nastavit ani odskok,doškrábaná (aj na vnut. nohách) a mala vakel cititelný.
Takže sa treba pozrieť ďalej a nekupovať samozrejme mačku vo vreci, osobná obhliadka a odskúšanie na bicykli je to najlepšie riešenie, tiež výber serióznych predajcov je dôležitý.
A takto to má skoro každý od nás z Poruby. Hartail FR rám a 160 vidlica.
http://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty-vidlice/186308/sr-suntour-duro-fr20-.html
http://www.kubicasport.eu/shop/goods/vidlica-odpr.26-rst-titan-air-cierna-286-a-head?goods=7536
stojí trochu viac, ale myslím si, že na tú cenu to nie je zlé aj ked je to RST tak má pekný chod
http://www.kubicasport.eu/shop/goods/vidlica-odpr.26-rst-titan-air-cierna-286-a-head?goods=7536
Je to síce Rst ale jediný poradený model aj so stormou. zdvih má tak akurát na tvoj štýl jazdy a je to vzduchovka co je pri tvojej váhe +. Navyše ju máš ešte v 30% zlave
Ale hej, Titan Air sa dá odporúčať. A nielen Storm je ďalšia akceptovateľná vidlica od RST, bude ich viac.