Caute, hladal som, ale to co chcem vediet som nenasiel. Rozmyslam vymenit v blizkej dobe vidlicu na mojom bicykli. Jazdim rad lesy a teren, obcas aj nejaky technickejsi zjazd. Mam HT CTMko a je tam osadena Suntourka XCR-LO. Je v pohode, ale citim, ze v istych momentoch ma uz nepodrzi tak, ako by som chcel. Preto by soms a rad opytal, keby som ju predal a doplatil kolo 60 eur, posuniem sa v ohlade "performance" niekam o triedu vyssie? Su tie rozdiely v takychto vdiliciach badatelne? Ak ano, vidim, ze ej tu oblubena vidla Raidon a rozne Rockshox. Ktora by bola najvhodnejsia? Pocitam, ze predat ju mozem za cca 45-50 eur +60 takze kolo tej stovky..max 130. Vopred dakujem
No Rock Shox z bazáru - napr. http://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty-vidlice/174848/rockshox-recon-100mm.html hmotnosťou si nepomôžeš, ale ak sadne tvrdosť pružiny (mala by byť o trochu tvrdšia ako v tej XCR) bude funkčnosť a tuhosť o dosť lepšia. Ak nájdeš nejakú so systémom solo air v tej cene, tak to bude asi najlepšie riešenie, len pozor na stav a vek.
Hej hej. Aj Raidon je síce vzduchová vidlica, ale funkčnosťou je na tom horšie ako rock shox solo air vidlice, sú to odlišné systémy a zároveň sú rock shox aj mazané olejom.
Ale hej, ak zoženieš vzduchovú rock shox v dobrom stave (pričom to nebude nejaký ultra starý model), tak to bude jednoznačne to najlepšie čo do 150€ zoženieš ak pozeráš bazárové kúsky (a občas aj nové boli za takú cenu, teraz neviem či je nejaká akcia, asi nie, jedine ak tak nejaká xc32 by sa zmestila do limitu).
Všetko je relatívne, v porovnaní s drahšími vidlicami je hmotnosť samozrejme mimo. Ale tuhosť, spoľahlivosť a v prípade správneho servisu a vhodnej tvrdosti pružiny aj funkčnosť je na veľmi dobrej úrovni.
XCR som mal tú česť vyskúšať a celkom chodila, jej najväčší problém je tlmenie. Neviem ako XC30 ale XC32 chodí iba o trochu lepšie, má ale funkčné tlmenie. No rozdiel triedy to určite nieje.
Išiel by som do vzduchovej, nejaký bazárový Recon,Tora alebo E*****n(nový).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale hej, ak zoženieš vzduchovú rock shox v dobrom stave (pričom to nebude nejaký ultra starý model), tak to bude jednoznačne to najlepšie čo do 150€ zoženieš ak pozeráš bazárové kúsky (a občas aj nové boli za takú cenu, teraz neviem či je nejaká akcia, asi nie, jedine ak tak nejaká xc32 by sa zmestila do limitu).
Iná možnosť je E*****n, zo suncycle napríklad.
Mozno by si este zjednal cenu...
Išiel by som do vzduchovej, nejaký bazárový Recon,Tora alebo E*****n(nový).