Zdravim, nedavno som kupil ctm raptor a je na nom vidlica zoom gordo 660 dvojkorunka. Chcel by som poprosit tych co vedia na jakom principe funguje aby mi to vysvetlili a takisto ma zaujima ako ju mam udrzovat. A este malickost. Na prednom kolese mam mierne pokriveny kotuc. Tu na fore som cital ze sa to da s citom vyrovnat s kombinackami ale to sa mi moc nepozdava. Kamarat mi povedal ze ak videm niekam na kopec a celu cestu dole budem pribrzdovat, tak ze kotuc sa zohreje a mal by sa vyrovnat. Mate s tym niekto skusenost? Dakujem.
Dalsi expert, co napchal na hento dvojkorunku... Funguje to presne tak isto, ako kazda ina vidlica. Ak samozrejme funguje...
To s tym kotucom je ultrablost. Skus zobrat kus plechu, mierne ho pokrivit a potom dat nad ohen. Myslis ze sa vyrovna? Fyzika uz sa na zakladnej neuci?
Na zakladnej som neni a na strednej elektrotechnickej sa uci iba v prvom rocniku a ja som v tretom A mne sa to zdalo tiez ako blbost, preto som sa spytal. A mam to skusit vyrovnat s kombinackami ci to dokryvym este viac? A jako bezne sa udrzuje? Treba utret tu cast co sa zasuva handrou a potom pomazat tesnenia silikonovym olejom? Ci niecim inym?
Rozmyslam, ze do buduceho leta si ju este neham a ptm sa jej zbavim a kupim daku jednokorunku so zdvihom od 140-160mm, lebo je zbitocne tazka a este k tomu je to zoom Ale bojim sa aby pri nej zbitocne netrpel ram. Co si o tom myslite? Neviete kde by som zistil aka je maximalna vyska vidly, ktora moze ist na ram raptora?
Na pevný rám, aj keď budeš na ňom jazdiť (light ) DH, by som nedával vidlicu s väčším zdvihom ako 130, alebo povedzme tých 140mm. Nemá to vôbec žiadny význam. Ale rám tú 160mm jednokorunku udrží, keď sa pýtaš.
Akú vidlu konkrétne ti neporadím. Tak isto, ako by som ju hľadal na nete ja, ju môžeš hľadať ty , ale Duro by malo byť fajn. A vo všeobecnosti jednokorunka namáha rám menej ako dvojkorunka.
Sak mne je to jasne ale ten bicykel mal dvojkorunku uz ked som ho dostal. A nevedeli by ste dat este nejake typy na vidlice so zdvihom tych 130-140mm? A chcel by som bielu aby to ladilo a cenovo takdo 150e.
Daj foto. Ale malo by to fungovať nejak takto. Povoľ najprv tie zaisťovacie, potom osku. Buď je na jednej strane závit a vyskrutkuješ ju celú alebo má takú ako by čiapočku, ktorú sa skrutkuje do osky, vyskrutkuješ tú a potom osku vytiahneš.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To s tym kotucom je ultrablost. Skus zobrat kus plechu, mierne ho pokrivit a potom dat nad ohen. Myslis ze sa vyrovna? Fyzika uz sa na zakladnej neuci?
Tam pomôže asi len posledné pomazanie .
Ako na marzocchi.