Otazka do plena. Kolko vam zhruba vydrzia klzne puzdra a reducery na tlmicoch Fox? Uz ma to stve, pretoze za sezonu uz budem musiet vymenit druhykrat (naj. 8600 km).
ja som toľko nenajazdil ani na všetkých tlmičoch, čo som kedy mal, dohromady...
skús heavy duty mount kit od tf tuned. sľubujú o 60% dlhšiu životnosť...
kidak: reducery mi dal stocit kamarat na susutruhu podla originalu. Puzdra som kupil v SLS 08DU08 od GGB. Bol to ale porod, trvalo im dodanie cez 1 mesiac. Palcove rozmery nie su v Europe standard. Cena bola aj tak viac ako polovicna oproti foxackym cez Slovkolex. marost:: preto som zalozil toto vlakno, pretoze sa mi zda, ze odchadzaju nejako rychlo. Aj ked je pravda, ze maju odjazdene dost kilometrov.
Podotykam, ze os tlmica je presne vystredena voci vahadlu-nejedna sa o vyvaklanie.
Inak na tom nerobim nic zvlastne, rad sa pustim z kopca a normalka slapem do kopca...hlavne na nom jazdim
4Ja?No: Prave v hornom oku tlmica mi to zacina ,,tancovat"...da sa ten kus kupit samostatne? - respektive, vedel by ho vyrobit zrucny sustruznik?
4romanx: ozrejmi mi vyraz reducer a ,,enkoduj" mi toto: SLS 08DU08 od GGB
Vdaka.
Kidak: reducery, alebo tiez hlinikove puzdra/vlozky sa vkladaju (2ks) do klzneho puzdra v tlmici. Otacaju sa v klznom puzdre, ktore je nalisovane v oku piestnice tlmica. SLS = Slovenska loziskova spolocnost 08DU08 = typ klzneho puzdra (oceloveho) s klznou kompozitovou teflonovou vrstvou (ciernou) o rozmere 1/2 palca - Fox rozmer. Moze byt tiez typ 08DP08 - ten ma cervenu klznu teflon. vrstvu GGB = vyrobca klznych lozisk: http://www.ggbearings.com/
Konecne viem, co dam sebe resp. bajku pod stromcek. Skoda, ze vo FOXe problem so zivotnostou (lepsie povedane umrtnostou) puzdier vytrvalo ignoruju. A to sa pritom vzdy pri uvadzani novorocnej kolekcie na trh hovori, ze FOX uz nema co prerabat, ze on uz moze len vylepsovat existujuce funkcne veci. Teraz mu mala firmicka ukazuje, ako vela este musi prerabat v zakladnych veciach aby to bolo normalne funkcne...
... a čo ak je to zámer vyrábať púzdra z mäkšieho materiálu...? Možno uvažujú tak, že je lepšie meniť 2x za rok púzdra ako by sa mal zničiť iný diel, napríklad oko na tlmiči alebo čap ... to by možno bolo drahšie na výmenu.
Skoda, ze vo FOXe problem so zivotnostou (lepsie povedane umrtnostou) puzdier vytrvalo ignoruju. A to sa pritom vzdy pri uvadzani novorocnej kolekcie na trh hovori, ze FOX uz nema co prerabat, ze on uz moze len vylepsovat existujuce funkcne veci. Teraz mu mala firmicka ukazuje, ako vela este musi prerabat v zakladnych veciach aby to bolo normalne funkcne...
moznoze to ignoruju vyrobcovia bicyklov a pouzivaju lacnejsie delene reducery. Zalezi aj od pomeru prepakovania zadnej stavby k zdvihu tlmica, akou silou tlacis na puzdro......
Napriklat GT-cko pouziva tiez system s ocelovym čapom do oka, ale naviac hlinikove vymedzovacie diely maju na sebe "blatníčky", vyvýšené miesto s vybranim do vnútra pre O-krúžok zo strany k tlmiču.
... a čo ak je to zámer vyrábať púzdra z mäkšieho materiálu...? Možno uvažujú tak, že je lepšie meniť 2x za rok púzdra ako by sa mal zničiť iný diel, napríklad oko na tlmiči alebo čap ... to by možno bolo drahšie na výmenu.
Puzdra su z makkeho materialu a tiez sa opotrebuvaju (niektore tusim maju nejaku medenu vrstvu, alebo su plastove). To by mal byt ten dielec, co je spotrebak a meni sa.
Delene reducery by mali byt tvrde, co v praxy neplati, lebo su vacsinou z hlinika.
Specialized dava na horny cap (ten sa otaca viacej => skor sa opotrebuje) priemyslene loziska.
Mam dojem, ze to maju aj OEM FOX tlmice v ramoch Specialized. Neviete nahodou, ci je ten otvor na Speciliazed OEM tlmicoch identicky ako otvor pre klzne puzdro pri beznej verzii?
Co by tam malo uhnut? Spoj tlmic a vahadlo by mal byt tuhy, hlavne do boku. Aj to by mali zabezpecovat AL reducery/vlozky. Je tiez pravda, ze v niektorych pripadoch nie zadna stavba (v oblasti vahadla) dostatocne tuha. To je ale skor chyba konstruktera, ze sa s tym nedokazal popasovat. A tu by prave riesenie s ocelovou oskou od TF Tuned pomohlo.
moznoze to ignoruju vyrobcovia bicyklov a pouzivaju lacnejsie delene reducery. Zalezi aj od pomeru prepakovania zadnej stavby k zdvihu tlmica, akou silou tlacis na puzdro......
Napriklat GT-cko pouziva tiez system s ocelovym čapom do oka, ale naviac hlinikove vymedzovacie diely maju na sebe "blatníčky", vyvýšené miesto s vybranim do vnútra pre O-krúžok zo strany k tlmiču.
1. Ano, to mi tiez napadlo - mozno setria vyrobcovia bajkov. Ale to sa mi zda divne, lebo FOXu tym kazia meno a zeby to FOXu nevadilo?
2. A nielen od pomeru prepakovania, ale aj od sirky v mieste uchytenia tlmica - cim väcsia sirka, tym väcsie namahanie.
3. To s tym GT riesenim si neviem predstavit.
Specialized dava na horny cap (ten sa otaca viacej => skor sa opotrebuje) priemyslene loziska. Mam dojem, ze to maju aj OEM FOX tlmice v ramoch Specialized. Neviete nahodou, ci je ten otvor na Speciliazed OEM tlmicoch identicky ako otvor pre klzne puzdro pri beznej verzii?
Tomuto celkom nerozumiem - kam dava Spesl tie priemysly? A ak sa do oka Foxa robi priemyselne ihlickove lozisko, preco o tom uz davno vsetci nevieme a nemame ho namontovane? Ak niekto k tomuto nieco zisti, nech da vediet. Dik.
l_laco, Craobs - tazko sa to vysvetluje, ale uvazujete nespravnym smerom, najlepsie je to vidiet aby ste pochopili. Vsak Craobs o par mesiacov zisti na vlastnej kozi. Neodide to lacnejsie alebo to drahsie, proste odide aj reducer aj klzne puzdro v oku tlmica - oba materialy su mäkke, co je uplne nelogicke. Absolutny shit. Na zaciatku tejto sezony som to mal komplet zrepasovane a vydrzalo to NIC. Kedze by ani dalsia vymena za rovnake shitove materialy nic nevyriesila, tak som sa na to vysral a jazdim to tak doteraz. Konecne TF Tuned ponuka riesenie a v podstate si len staci nakupit dost plastovych vloziek do oka tlmica ktore budu odchadzat kym reducer bude prezivat a zivot bude krasne bezstarostny.
Presne toto iste riesenie ponuka aj ktorykolvek sikovny sustruznik. Mam to stastie, ze mozem vyuzivat kvalitu, sikovnost a presnost vyroby mojho suseda a tesim sa z peknych nerezovych capov v oboch mojich bikoch (na NRS-ku uz 2 roky).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
skús heavy duty mount kit od tf tuned. sľubujú o 60% dlhšiu životnosť...
Este otazka pre vsetkych: Na Reigna 08 kde zozeniem loziska do zadnej stavby?
Vdaka...
...ten kit obsahuje aj klzne loziska na tlmic?
...ten kit obsahuje aj klzne loziska na tlmic?
ano polymerove, ale Tebe bude stacit iba do horneho oka tlmica, v dolnom mas tusim priamo cap bez klzneho puzdra rovno v oku tlmica.
marost:: preto som zalozil toto vlakno, pretoze sa mi zda, ze odchadzaju nejako rychlo. Aj ked je pravda, ze maju odjazdene dost kilometrov.
Podotykam, ze os tlmica je presne vystredena voci vahadlu-nejedna sa o vyvaklanie.
Inak na tom nerobim nic zvlastne, rad sa pustim z kopca a normalka slapem do kopca...hlavne na nom jazdim
4romanx: ozrejmi mi vyraz reducer a ,,enkoduj" mi toto: SLS 08DU08 od GGB
Vdaka.
SLS = Slovenska loziskova spolocnost
08DU08 = typ klzneho puzdra (oceloveho) s klznou kompozitovou teflonovou vrstvou (ciernou) o rozmere 1/2 palca - Fox rozmer. Moze byt tiez typ 08DP08 - ten ma cervenu klznu teflon. vrstvu
GGB = vyrobca klznych lozisk: http://www.ggbearings.com/
Martin, moja
Konecne viem, co dam sebe resp. bajku pod stromcek.
Puzdra su z makkeho materialu a tiez sa opotrebuvaju (niektore tusim maju nejaku medenu vrstvu, alebo su plastove). To by mal byt ten dielec, co je spotrebak a meni sa.
Delene reducery by mali byt tvrde, co v praxy neplati, lebo su vacsinou z hlinika.
Specialized dava na horny cap (ten sa otaca viacej => skor sa opotrebuje) priemyslene loziska.
Mam dojem, ze to maju aj OEM FOX tlmice v ramoch Specialized. Neviete nahodou, ci je ten otvor na Speciliazed OEM tlmicoch identicky ako otvor pre klzne puzdro pri beznej verzii?
1. Ano, to mi tiez napadlo - mozno setria vyrobcovia bajkov. Ale to sa mi zda divne, lebo FOXu tym kazia meno a zeby to FOXu nevadilo?
2. A nielen od pomeru prepakovania, ale aj od sirky v mieste uchytenia tlmica - cim väcsia sirka, tym väcsie namahanie.
3. To s tym GT riesenim si neviem predstavit.
Tomuto celkom nerozumiem - kam dava Spesl tie priemysly? A ak sa do oka Foxa robi priemyselne ihlickove lozisko, preco o tom uz davno vsetci nevieme a nemame ho namontovane?
l_laco, Craobs - tazko sa to vysvetluje, ale uvazujete nespravnym smerom, najlepsie je to vidiet aby ste pochopili. Vsak Craobs o par mesiacov zisti na vlastnej kozi.
Presne toto iste riesenie ponuka aj ktorykolvek sikovny sustruznik. Mam to stastie, ze mozem vyuzivat kvalitu, sikovnost a presnost vyroby mojho suseda a tesim sa z peknych nerezovych capov v oboch mojich bikoch (na NRS-ku uz 2 roky).