rozmyslam nad vymenou vzduchoveho tlmica Fox Float DPS za pruzinovy (pravdepodobne DVO Jade X s progresivnou pruzinou) v rovnakej velkosti 210x55. Pri tej prilezitosti som sa opytal na podpore vyrobcu ebajku na kompatibilitu. Odpoved bola, ze pruzinovy tlmic nie je vhodny, lebo moze poskodit ram. Ziadne info naviac som nedostal.
Pruzinovy tlmic by rozmerovo (eye-to-eye/stroke vzdialenosti a tiez aj priemer pruziny) mal sediet a pruzina by sa ramu vobec nedotykala.
Je nejaky sposob, ako by sa mohol poskodit ram? Alebo je ich odpoved len preto, aby si ludia nevylepsovali bajky?
Dik.
posledný komentár: 22. 5. 2022 o 23:06
Ak trafis spravnu tvrdost pruziny,budes spokojny
Na vzduchovom je doraz myslim ze kov o kov,tak neviem ci je vzduchovy bezpecnejsi.
Samozrejme vyrobca sa chrani ked to predava so vzduchovym tlmicom.Nebude sa zatazovat s tym,ci tam moze ist pruzina.
V originali:
We strongly advise against using a coil shock on the Jam² SL as it is likely to cause damage to the frame. Therefore the bike is not approved for coil shock use.
To mi bolo hned jasne. Keby to bol tovarensky setup na inej verzii toho modelu bajku, tak tu nic neriesim
Myslim ze ked na terajsom tlmici nebadas znamky opotrebenia, respektive ze nezerie bushingy asi budes ok.
Pozri... Durability and how to prevent it.
https://youtu.be/I9Lpxj9zVis?si=KSvB2cseTxlfn1Gv