vela krat som cital ze ked sa vymeni vidlica za vidlicu s vyzsim zdvihom (v mojom pripade z 80 na 100 alebo 130) zmeni sa geometrie bicykla co nie je dobre. nik to vsak nevedel podlozit logickym vysvetlenim. takze.. mam ram specialized hr disc 09 .. na nom je nejaka sountour 80mm a chcem tam dat 100mm alebo 130mm vidlicu. otazka.. bude to vadit alebo nie?
No ono este tych 10-20 mm navyse ram nezabije a v pripade kupy vhodnej vidlice to tolko ani nemusi byt kedze ina vidlica pri 130 mm zdvihu moze mat vzdialenost oska - korunka rovnaku resp. len o par mm väcsiu ako povodna 120 mm vidlica. V kazdom pripade ale podla mna nema zmysel davat na HTcko urcene na XC vidlicu s väcsim zdvihom, tak ci tak je zadok tvrdy a teda o 10-20 mm vyssi zdvih nic nevyriesi v komforte, len moze zhorsit geometriu a aj o kusok viac zatazit ram.
to je sice pravda...ale 120 xcm ktora ked si sadnem a skoro nic ssa nestane...a nejaka normalna kde je sag ako ma byt...
velky rozdiel by v tom nemal byt...si myslim
odbornik nie som
no mne ked niekto povie XC bike urcite ma napadne iny ram ako mam ja...
by som povedal ze je to skor trail bike ...comu nasvacsuje aj povodny zdvyh 120mm..
zdravim takze chcem vymenit na mojom ktm vidlu. Je tam SR Axon a kupil som za dobru cenu e*****na 2011 z TT hmotnostne nastavena na moju hmotnost kedze predavajuci mal rovnaku hmotnost ako ja avsak chcem sa spytat je to velky skok ? Axon 80 mm, E*****n 130. Pripajam obrazky na porovnanie, taktiez meranie podla sablony od milana posudte sami. ps prepacte za kvalitu fotiek vetko narychlo. E*****n je este iba provizorne namontovany na posudenie
noo je to uz kusok vela.. ak bola ta axona povodna, výrobcom nastavena na 80mm. dal by som max 100mm.. ak je ten ram na 100mm max 120mm... vluzit tam podlozku a znizit kusok nebude problem.
ale videl som expertov co jazdia na 100mm rame aj 140mm vidlicu, len kolko to vydrzi
Takych expertov je viac co daju napriklad na raptora 160mm vidlicu a hovoria ze to drzi a ze je to genialne. Potom ked im to praskne nadavaju na ram
Tebe by to nemalo prasknut ked sa s tym nechystas jazdit light DH
mne nejde o machroviny ani nic hovorim kupil som 130 a pred tym ako by som nieco s nou robil chcel som sa spytat ludi co do toho vidia lepsie ci ta zmena geo je nejaka radikalna a teba nieco s tym robit alebo to bude jazdit tak ako je a vydrzi to preto som porobil fotky
je rozhodnute bude sa znizovat na takych 100, 110 mm teraz uz iba rozhodnut z 3 moznosti:
1. poslem ju na servis milanovi ale bude to asi najdrahsie ..a kedze bola servisovana nedavno v bajkuli neviem ci len kvoli zdvihu ma zmysel
2. nejaky servis.. ale uz 2 mi povedali ze nemaju skusenosti (v Hlohovci)
3. pozeral som navody na nete a nevypada to tak zlozito takze by som sito urobil sam ale peniaze usetrene by som musel investovat do pumpy co urcite chcem riesit a kupit oleje
Nuz, idealne to nie je. Zalezi od toho, co jazdis, no tato zmena bude mat negativny vplyv na geometriu. Mozno ti to vadit nebude, neviem, mne 110 vadilo, tak som sa vratil k 80. Zalezi skor od chodu, vobec nepocitujem ubytok zdvihu.
zdravím všetkych bikerov
mam ctm zephyr ram 18 http://www.ctm.sk/2013/zephyr-2-0/
so 100 vidlou recon a jazdím vačšinou xc a light DH,
Chcem radu či by sa zlepšila jazda na biku keby som zmenil zdvih na 120-130 a ci to bude vadit ramu??
Niekde som čítal že na HT sa neoplatí dávať vidlica ktorá má o 20-30mm väčší zdvih ako tá ktorá je tam výrobcom...to znamená že ak má na HT niekto 100mm a on tam dá niakú 130-ku-140-ku tak je velká prevdepodbnosť že mu tam nesadne tak ako by mala...
zdravím všetkych bikerov
Chcem radu či by sa zlepšila jazda na biku keby som zmenil zdvih na 120-130 a ci to bude vadit ramu??
na rám so zvihom 100 môžeš dať max 120mm, trošku to sice položí uhol, ale rám to ešte znesie. viac určite nedávaj, podpíše sa to na geometrii aj ovládaní...light DH RULEZ
Oživím trochu túto tému. Potrebujem radu. Idem sa pustiť do servisu xc32 SA, zdvih 100mm. Keď sa už v nej budem hrabať, rozmýšľam, že zmením zdvih na 110 príp. 120mm. Viete mi poradiť, či do toho ísť alebo nie, vzhľadom na geometriu?
Bike dema spurr 3.0,full 100/100, hlavový uhol 70,5°. Vďaka za odpoveď
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tu su nejake tie vysky vidlic:
http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=470024
http://www.ridemonkey.com/forums/archive/index.php/t-172573.html
http://www.bikeradar.com/mtb/forums/viewtopic.php?p=14760329
velky rozdiel by v tom nemal byt...si myslim
odbornik nie som
no mne ked niekto povie XC bike urcite ma napadne iny ram ako mam ja...
by som povedal ze je to skor trail bike ...comu nasvacsuje aj povodny zdvyh 120mm..
ale videl som expertov co jazdia na 100mm rame aj 140mm vidlicu, len kolko to vydrzi
Tebe by to nemalo prasknut ked sa s tym nechystas jazdit light DH
A ještě se přidám se svými zkušenostmi do diskuze - měl jsem Norco Manik, HT a v základu se tam dávali vidlice 160 i 180
1. poslem ju na servis milanovi ale bude to asi najdrahsie ..a kedze bola servisovana nedavno v bajkuli neviem ci len kvoli zdvihu ma zmysel
2. nejaky servis.. ale uz 2 mi povedali ze nemaju skusenosti (v Hlohovci)
3. pozeral som navody na nete a nevypada to tak zlozito takze by som sito urobil sam ale peniaze usetrene by som musel investovat do pumpy co urcite chcem riesit a kupit oleje
na rám so zvihom 100 môžeš dať max 120mm, trošku to sice položí uhol, ale rám to ešte znesie. viac určite nedávaj, podpíše sa to na geometrii aj ovládaní...light DH RULEZ
Bike dema spurr 3.0,full 100/100, hlavový uhol 70,5°. Vďaka za odpoveď