Do maratónu v BRATISLAVE zostáva 66 dní.
1.9. 2013 sme spustili prvú vlnu registrácie účastníkov.
Najlacnejšie štartovné nám môžete uhradiť do 30.11. 2013.
Pozdravujeme všetkých fanúšikov horskej cyklistiky a BEHANIA na Slovensku.
Ak chcete zážitok v zime na horských kolesách alebo pri kvalitnom HORSKOM BEHU v okolí Bratislavy, príďte si pomerať sily na 6. ročník. Zimné podujatie je jediným svojho druhu v slovenskom a stredoeurópskom regióne. Miestom konania bude opäť BRATISLAVA, Železná Studienka, lúka Snežienka.
Spoločenskú a kultúrnu záštitu nad našim podujatím preberá predseda Bratislavského Samosprávneho Kraja, pán Pavol Frešo spolu s Primátorom hlavného mesta Bratislava, s pánom Milanom Ftáčnikom. Podujatie organizujeme s podporou starostu mestskej časti Bratislava – Nové Mesto, s pánom Rudolfom Kusým.
V sobotu 18.1. 2014 o 11.00 bude čakať na účastníkov MTB preteku profesionálne zabezpečená a označená 29 km trať s 650 m prevýšením. Trasa štartuje v BRATISLAVE zo Železnej Studienky (Lúka SNEŽIENKA), povedie oblasťou Malých Karpát cez Bratislavskú Kolibu, U Slivu, Biely Kríž, Malý Slavín, Kačín a cieľ na Železnú Studničku. Po dojazde do cieľa bajkerov privíta profesionálne zabezpečené stravovanie.
V nedeľu 19.1. o 11.00 bude pre bežcov pripravená 9,7 km trať so 160 m prevýšením. Trasa štartuje v BRATISLAVE zo Železnej Studienky (Lúka SNEŽIENKA), povedie oblasťou Malých Karpát, cieľ bude na Železnej Studienke.
Tak ako minulý rok, na lúke bude pripravený vykurovaný veľkokapacitný stan s pevnou podlahou.
Motto ostáva stále rovnaké:
“Príď sa s nami do BRATISLAVY zahriať na bajku či pri BEHANÍ, my sa postaráme o to aby ti s nami v našom veľkom stane po preteku nebola zima”
Na víťazov čakajú hodnotné ceny a pre ostatných účastníkov bude pripravená tombola. Účastníci oboch podujatí budú vyhodnotení v KOMBINÁCII MTB + BEH!!!!
Všetko štartujeme 17. 1. 2014 piatkovou registráciou od 15.00 hod. v BRATISLAVE, na Železnej Studienke a ideme za každých poveternostných podmienok.
Príďte do BRATISLAVY, bude o vás perfektne postarané.
Od 1.9. sa môžete registrovať na MTB do 30.11. 2013 on-line stránke za 15,- EUR, do 14.1. 2014 za 20,- EUR a neskôr na mieste za 25,- EUR.
Tu sa môžete registrovať on-line na 1. zimný MTB maratón 2014:
http://www.stupavskymaraton.sk/zimny-mtb-maraton-2014/prihlasenie/
Na BEH sa môžete registrovať do 30.11. 2013 on-line za 13,- EUR, do 14.1. 2014 za 16,- EUR a neskôr na mieste za 19,- EUR.
Tu sa môžete registrovať on-line na BEH:
http://www.stupavskymaraton.sk/zimny-beh--kombinacia/prihlasenie/
Pretekári, ktorí sa zaregistrujú do kombinácie MTB a BEH majú zvýhodnené štartovné!!!:
- uhradené do 30.12.2013 – 23,- EUR
- uhradené od 1.12.2013 do 14.1.2014 – 30,- EUR
- uhradené osobne pri prezentácii 2014 – 40,- EUR
Viac informácii v našich info mailoch a na našej domovskej stránke:
http://www.stupavskymaraton.sk/
Video report z posledného 5. ročníka TU:
http://www.youtube.com/watch?v=XhnVHhoq1rg
Účastníci MTB budú štartovať v týchto kategóriach:
A: ženy, do 29 rokov
B: ženy, 30-39 rokov
C: ženy, 40+
D: muži, do 18 rokov
E: muži, 19-29 rokov
F: muži, 30-39 rokov
G: muži, 40-49 rokov
H: muži, 50+
Účastníc BEHu budú štartovať v týchto kategóriach:
A: ženy, do 29 rokov
B: ženy, 30-39 rokov
C: ženy, 40+
D: muži, do 18 rokov
E: muži, 19-29 rokov
F: muži, 30-39 rokov
G: muži, 40-49 rokov
H: muži, 50+
Účastníci výslednej KOMBINÁCIE ( Sobota + Nedeľa ) budú štartovať v týchto kategóriach:
K1: ženy, všetky vekové kategórie
K2: muži, všetky vekové kategórie
S pozdravom...
Pavol Grujbar
marketing, projekt, sponzori
obcianske zdruzenie Maraton, Slovensko
Mobile: +421901769101
FACEBOOK: http://www.facebook.com/mtbmaraton
[email protected]
http://www.stupavskymaraton.sk
keep bikiing
clen medzinarodnej skupiny maratonov - IMS
Inter Mountain Series
http://www.inter-mountain-series.eu/
posledný komentár: 5. 8. 2018 o 22:14
posledný komentár: 17. 5. 2018 o 0:27
posledný komentár: 3. 6. 2016 o 21:57
Toto sa stáva takmer na všetkých maratónoch... Ľudia nevedia odhadnúť svoje schopnosti a/alebo sú premotivovaní a na štarte sa postavia na nesprávne miesto, teda pomalší príliš dopredu a rýchlejší príliš dozadu. Potom príde prvá ťažšia pasáž a zosadajú aj tí, čo by inak nemuseli.
Mňa ale strašne hnevá iná vec. Stojím na štarte 20 minút pred výstrelom, aby som mal aspoň ako-tak výhodnú pozíciu, trasiem sa od zimy, rozjazdený tým pádom nie som, no dve-tri minúty pred výstrelom si to do prvého radu "nacúva" skupinka "pretekárov", mená sú zakaždým viac-menej tie isté. (Prípadne prehodia bajk cez "zábradlie" a natlačia sa tam z boku, efekt je prakticky rovnaký)
Okrem toho, že mi to príde ako maximálna drzosť a totálna neúcta k súperom, spôsobia tým to, že minimálne tí v prvých radoch tam stoja natlačení ako sardinky a každý takýto "prehustený" štart dosť silno zaváňa pádom. (o to viac, keď sa idú preteky typu od začiatku do konca čo to dá)
Tiež by som sa chcel vyjadriť k maratónu veľmi rád som sa zúčastnil trať bola super až na ten pretlak jazdcov na niektorých úsekoch možno niekedy aj neskúsenosť spomaľovala rýchlosť
Ale sklamalo má niečo iné keďže som si nebol istý účasťou nezaregistroval som sa dopredu ale až na mieste za poplatok 25€ čo sa mi zdá dosť veľa peňazí keďže som obdržal igelitku s dvomi letakmi a pohár čaju na bielom kríži samozrejme guláš v cieli
očakával som trošku viac za 25€
Ale čo už aspoň som si zajazdil
Mňa ale strašne hnevá iná vec. Stojím na štarte 20 minút pred výstrelom, aby som mal aspoň ako-tak výhodnú pozíciu, trasiem sa od zimy, rozjazdený tým pádom nie som, no dve-tri minúty pred výstrelom si to do prvého radu "nacúva" skupinka "pretekárov", mená sú zakaždým viac-menej tie isté. (Prípadne prehodia bajk cez "zábradlie" a natlačia sa tam z boku, efekt je prakticky rovnaký)
Okrem toho, že mi to príde ako maximálna drzosť a totálna neúcta k súperom, spôsobia tým to, že minimálne tí v prvých radoch tam stoja natlačení ako sardinky a každý takýto "prehustený" štart dosť silno zaváňa pádom. (o to viac, keď sa idú preteky typu od začiatku do konca čo to dá)
Suhlasim a navyse dodam, ze mna trosku mrzi aj to, ze tito pani sa bez hanby nechaju porovnavat s nami amatermi, ktori denne makame v robotach a pomedzi to sa starame o svoje rodiny s detmi. Je sice pekne a chvalihodne, ze si chcu mozno potrenovat, zasutazit a porovnat s nami sily, ale este ich za to aj vyhodnocovat a tlieskat im, ze nam to zas len natreli je mi uz trapne.
Inak paradny maraton, na urovni a ak Boh da, pridem znova.
máš sa čím chváliť
Inak paradny maraton, na urovni a ak Boh da, pridem znova.
S tými amatérmi by som bol opatrnejší, na Slovensku sú s výnimkou Filipa Polca všetci horskí cyklisti amatéri, jedine že by ten Belgičan žijúci v Budapešti bol profík... Táto téma sa tu ale riešila už x krát a ďalších x krát sa predpokladám ešte riešiť bude
No ak by aj rovno boli profíci, ani to by im nedávalo právo hentak drzo sa tam strkať.
Ked sa Ti nepaci, tak si neobjednavaj.
Kazdeho fotografa stoji taketo fotenie mrte casu priamo v dany den a 2x mrte casu pri naslednom vytriedeni fotiek a ich uprave. A ani fototechnika nie je zadarmo, ze ano? Ta cena je velmi prijatelna a kto chce naozaj kvalitnu fotku, ten s tym problem urcite mat nebude. Lepsia jedna kvalitna foto za par centov ako totalne amaterska fotka bez kompozicie zadarmo.
Kazdeho fotografa stoji taketo fotenie mrte casu priamo v dany den a 2x mrte casu pri naslednom vytriedeni fotiek a ich uprave. A ani fototechnika nie je zadarmo, ze ano? Ta cena je velmi prijatelna a kto chce naozaj kvalitnu fotku s tym problem urcite mat nebude. Lepsia jedna kvalitna foto za par centov ako totalne amaterska fotka bez kompozicie zadarmo.
hmm biker pýta peniaze od bikera, za to že ho odfotí pri spoločnom koníčku, ktorý baví jedného aj druhého
A dakujem za vysvetlenie - vidno, ze mas zmysel pre objektivitu. Ja som si doteraz zjavne nespravne myslel, ze dury nestartoval a venoval svoj volny cas dopraveniu sa na trat a foteniu tych, ktori jazdili na bajku, zatial co on postaval v zime a snazil sa ich co najlepsie odfotit.
youtube.com/watch?v=Ok3RvoJf6hI&t=0
som bol prekvapeny ked do kopca gramari tracili a on im krical uhnite a v sedle tahal hore
k predaju fotiek mam zmiesane pocity. chodia mi SS ci neposlem plnu fotku. z radostou poslem ale mne by bolo trapne za to pytat
To som si nevšimol...máš postreh...
nie, jaro180 beriem spat...
Ano, som biker a fotim bikerov a robim to rad, ale robim to uz niekolko rokov a zadarmo.
Myslim si, ze za tie roky mam uz cosi odjazdne a aj odfotene.
Ak si niekto mysli, ze na tom nejako zarobim, rad sa s nim vymenim. Ak by to bolo len o tom case stravenom na trati, tak by aj mne bolo blbe pytat si za to peniaze...
Nepokladam sa za profi fotografa a napriek tomu si myslim, ze ta cena je skor symbolicka ako by mala pokryt naklady - hovorim len o case, nebriem do uvahy hodnotu foto a PC vybavy!
Ako Jezus spominal, ponukam sluzbu, ak nemate zaujem, nik vas nenuti tuto sluzbu vyuzit.
Napokon, aj mtbiker pouzil moju fotku na propagaciu tejto akcie, bez opytania a zadarmo. Ja som tomu rad, pretoze mam dovod si mysliet, ze moje fotky za nieco stoja. Teraz sa naozaj presvedcim
PS: ďakujem bikeclubnestich.sk za odvoz
PSS: moja fotogaleria