posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 6. 7. 2023 o 14:27
posledný komentár: 29. 8. 2022 o 16:18
posledný komentár: 10. 12. 2012 o 6:21
posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 6. 7. 2023 o 14:27
posledný komentár: 29. 8. 2022 o 16:18
posledný komentár: 10. 12. 2012 o 6:21
Začnem tak ako si začal ty LL. Zbytočne sa navážaš do DodoBS, aj keď je vo svojich vyjadreniach taký ostrý. On je naozaj jeden z mála bikerov zo Štiavnice, ktorý aj niečo pre rozvoj horskej cykloturistiky robí v rámci svojich možností a nerozpráva len o futuristických plánoch, čo by sa malo spraviť a nerobí sa. A nie je to len biker, ktorý jazdí po tratiach na Štiavnicku a netrápi ho, že v akom stave sú. V Štiavnici je dosť aj iných bikerov, ale bohužiaľ oni sa nezaujímajú o zlepšenie podmienok pre horskú cyklistiku na Štiavnicku. Spokojne si jazdia svoje obľúbené trate stále dookola bez snahy spoznávať nové možnosti vo svojom kraji. A to mi je úprimne ľúto. Veď takáto komunita bikerov by dokázala spolu mnoho vecí zmeniť na Štiavnicku, vedela by pomôcť organizátorovi Štiavnického maratónu, vznikli by nové značené trate na Štiavnicku. To nie sú tak nereálne veci, chce to len mať záujem niečo spraviť pre iných, obetovať tomu časť svojho času a samozrejme dokázať prevziať na seba zodpovednosť za zverené úlohy.
Nepoznám detailne zákulisie organizovania Štiavnického maratónu a preto si nedovolím lámať palicu nad niekým, kto je zodpovedný za to, že maratón nebude. Bol som účastníkom asi piatich ročníkov a tak trochu si aj všímam organizáciu maratónu a podporu mesta.
Neviem, či to bola alebo je chyba v komunikácii medzi organizátorom a mestom, ale mne to príde, že mesto sa dosť málo zaujímalo o Štiavnický maratón ako akciu, ktorá patrila do programu kultúrneho leta. Celá akcia bola vystrčená na okraj mesta k schátralej budove školy. Minimálne štart maratónu mohol byť z Trojičného námestia, čo by bolo atraktívne nie len pre samotných pretekárov ale aj divákov. Organizátor tiež urobil chybu, že už minulý rok Štiavnický maratón nebol zaradený do CMS. Bolo to cítiť aj na účasti pretekárov. Myslím si, že splniť požiadavky CMSky nebolo až také prehnané. Veď na Štiavnicku sa ponúka toľko možností na predĺženie okruhu tak, aby sa krátka išla na jedno kolo a dlhá na dve. Takisto aj propagácia maratónu v regióne Štiavnicka bola na nízkej úrovni. Prakticky nikto z domácich, tu na okolí ani nevie, že v Štiavnici sa jazdí, pardón jazdil horský cyklomaratón. Ale ja nie som organizátor tejto akcie a len on vie prečo to robil tak ako to robil a prečo to v tomto roku dopadlo tak ako to dopadlo. Prerušiť tradíciu a históriu tohto kultového preteku v tomto regióne je podľa mňa chybou a hanbou mesta BS, že to nechá dopustiť.
LL ak si bol pri organizovaní Košického maratónu alebo Šarišského maratónu v Sabinove, tak ti v prvom rade vďaka za to, ale je tam čo doháňať v organizácii týchto pretekov a hlavne v Sabinove.
Jezus, všímam si tvoje príspevky aj v iných témach tu na fóre. Ty si majster slova. Ťažko sa môžem s tebou rovnať, ale kedy budem mať možnosť zajazdiť si na akcii, pri organizovaní ktorej budeš stáť ty? Alebo, kde si môžem zajazdiť po trati, ktorú si vyčistil a zlegalizoval ty?
Tak to bola reakcia na tu uplne zbytocnu odbocku a teraz spät k teme Banskostiavnickeho maratonu: Ja som reagoval na podla mna ubohy a neopodstatneny Risov utok na LL. A za zvyskom co som napisal si stojim - ked chcete mat maraton, tak netreba vyplakavat na fore a nadavat na inych, treba pre to nieco spravit. Zaujimave, ze napriek tomu, ze je tu na fore dost miestnych bajkerov a ze vam na tom maratone zda sa zalezi, tak ani len nie ste v kontakte s organizatorom a nepoznate presne priciny zrusenia akcie a teda evidentne ste sa ani na organizovani doteraz nepodielali. Len sa trochu divim, ze ste teraz zrazu prekvapeni a neposkojni, ze sa zrusila. SAMO a SATO naozaj nic nezabezpecia ako uz bolo spomenute...
1. do nikoho som sa "nenavážal" ...
2. nekomentoval som konanie alebo nekobanie maratónu
3. navyjadroval som sa k "pokusu o akciu" na trase maratónu
4. nikoho som neurážal
poukázal som LEN na jednu vec:
zbytočné fňukanie nad niečím čo niekto NECHCE a pravdepodobne ani NEVIE pomocť riešiť
tzn. po slovensky prázdne reči (zasieranie fóra) o ničom, "osočovanie" niekoho (každého okolo seba, okrem seba) nekonkrétneho za jeho akože ničnerobenie o ktorom dotyčný asi nič nevie...
HOWGH
Nemôžem hovoriť za Doda BS, ale my sme organizátorovi ponúkli v minulosti spoluprácu, ale nemal záujem a trošku sme sa rozchádzali v názoroch. Ale preto som ho ešte neodsúdil a ani som neignoroval maratón v Štiavnici.
LL, ja nepúšťam len tak prázdne myšlienky, ja poznám niektoré ďalšie súvislosti, ale nebudem to tu zverejňovať a na druhej strane za mojimi slovami je už vidieť nejaká vykonaná práca pre tento región.
Ja nikoho nenútim, aby staval a čistil trate pre bikerov, len mi príde nespravodlivé, ak sa niekto naváža do ľudí, ktorí sa snažia niečo robiť pre svoj región. A to myslím čokoľvek, čo regiónu pomôže rozvíjať sa a zviditeľní ho nie len doma ale aj v zahraničí.
Jezus nesúhlasím s tvojim názorom, že väčší pohyb bikerov v lese škodí. Nie je problém v množstve, ale problém treba hľadať v tom, ako sa niektorí jedinci v prírode správajú. A bohužiaľ musím povedať, že aj medzi bikermi sa nájdu arogantní a bezohľadní ľudia, ktorí nerešpektujú žiadne pravidlá a robia tak zlé meno na verejnosti nám všetkým ostatným bikerom.
CraObs napísal v inej téme krásnu myšlienku: „Dres a bike z teba bikera nerobia.“
ani o TOM netušíš....
ale mám to už dlhšie v pláne, len to musím nejako časovo zosúladiť,
ale minimálne jeden wekend tomu určite (dufam, že tohoto roku) venujem
stránku som dávno naštudoval, zaujala ma, tak už mi ostáva len videt na vlastné oči
ale mám to už dlhšie v pláne, len to musím nejako časovo zosúladiť,
ale minimálne jeden wekend tomu určite (dufam, že tohoto roku) venujem
stránku som dávno naštudoval, zaujala ma, tak už mi ostáva len videt na vlastné oči
Raver, píšeš dosť tajuplne. Čo keby si konkretizoval. Viem, že asi lokálni partneri = firmy už možno nemajú na to, aby podporovali takúto akciu. Veď tu stále máme hos. krízu. Možno by bolo dobré sa popýtať aj za kopcom a požiadať o pomoc. Možno by sa celý maratón zaobišiel bez toľkých cien tomboly, ktorá je dosť vyčerpávajúca pre organizátora. A hlavne sa vrátiť späť do série, ktorá určitým spôsobom zabezpečuje propagáciu akcie v cyklo verejnosti. Ťažko je sa mi vyjadrovať, keď nepoznám rozpočet akcie. Ale tak ako som už písal posledne, mestu BS by malo viac záležať, aby tu ten maratón bol. Naozaj škoda, že sa tradícia prerušila.