http://www.lapierre-bikes.co.uk/lapierre-confirms-its-participation-enduro-world-series-2013
http://mtbs.cz/clanek/falcon-ultimate-enduro-v-rychlebkach-ma-novy-termin/kategorie/bleskovka-zavody
http://www.kolopro.cz/-volnost,-adrenalin,-navrat-k-prirode-a-pratelstvi-to-je-enduro.htm
http://enduro-mtb.com/en/racing/
----------
season 2013:
März:
17.03.: Easyphone / Patric Maes Enduro 1 - Esneux, Belgien (Enduro, 1 Tag)
28.-30.: The Blast 1, Belgische Ardennen, Belgien (Enduro, 3 Tage)
30.-31.03. Bluegrass Enduro "International" - Castelbuono, Italien (Enduro, 2 Tage)
April:
07.04.: Bluegrass Enduro "Classique" - Dabo, Frankreich (Enduro, 1 Tag)
21.04.: Easyphone / Patric Maes Enduro 2 - Ovifat, Belgien (Enduro, 1 Tag)
27.04.: Specialized-SRAM Enduro Series #1 - Treuchtlingen, Deutschland (Enduro, 1 Tag)
Mai:
05.05.: Easyphone / Patric Maes Enduro 3 - Amay, Belgien (Enduro, 1 Tag)
04.-05.05.: Specialized-SRAM Enduro Series #2 - Riva del Garda, Italien (Enduro, 1 Tag)
08.05. Bluegrass Enduro "Classique" - Rombach le Franc, Frankreich (Enduro)
10.05.: Metabief Open Enduro, Allmountain Challenge - Metabief, Frankreich (AM, 1 Tag)
11.-12.05.: Metabief Open Enduro - Metabief, Frankreich (Enduro, 2 Tage)
18.–19.05.: Enduro World Series #1 , Superenduro PRO – Punta Ala, Italy (Enduro, 2 Tage)
25.-26.05.: Specialized-SRAM Enduro Series #3 - Samerberg, Deutschland (Enduro, 1 Tag)
26.05.: Easyphone / Patric Maes Enduro 4 - La Roche (Maboge), Belgien (Enduro, 1 Tag)
23.-26.05.: The Blast 2, Val d' Aosta (Enduro, 3 Tage)
Juni:
01.-02.06.: Enduro Des Hautes Vosges - La Bresse, Frankreich (Enduro, 2 Tage)
08.-09.06.: Bluegrass Enduro "International" - Mollau, Frankreich (Enduro, 2 Tage)
07.-09.06.: Trailtrophy Latsch, Südtirol (Enduro, 3 Tage)
15./16.06.: Specialized-SRAM Enduro Series #4 - Willingen, Deutschland (Enduro, 1 Tag)
15.-16.06.: Bluegrass Enduro "International" - Kinlocheleven, Schottland (Enduro, 2 Tage)
22.06.: Mad East Enduro Altenberg/Geising, Deutschland (Enduro, 1 Tag)
20.-23.06.: The Blast 3 - Vogesen, Frankreich (Enduro, 3 Tage)
29.–30.06.: Enduro World Series #2 , Enduro Series – Val d’Allos, France (Enduro, 2 Tage)
Juli:
06.–07.07.: Enduro World Series #3 , Crankworx Les 2 Alpes – Les 2 Alpes, France (Enduro, 2 Tage)
06.-07.07.: Specialized-SRAM Enduro Series #5 - Kirchberg, Österreich (Enduro, 1 Tag)
12.-14.07.: Megavalanche Alpe d'Huez - Alpe d'Huez, Frankreich (Marathon DH)
13.-14.07.: Trailtrophy Rabenberg (Erzgebirge), Deutschland (Enduro, 2 Tage)
19.-21.07.: Mountain of Hell Les 2 Alpes - Les2 Alpes, Frankreich (Marathon DH)
16.-20.07.: TransEnduro Grenoble-Turin (Enduro, 5 Tage)
18.-21.07.: The Blast 4 - Koroska, Slowenien (Enduro, 3 Tage)
27.–28.07.: Enduro World Series #4 , Colorado Freeride Festival – Winter Park, United States (Enduro, 2 Tage)
27.-28.07.: Specialized-SRAM Enduro Series #6 - Kronplatz, Italien (Enduro, 1 Tag)
August:
09.-11.08.: Bike Attack Lenzerheide (Marathon Downhill)
10.–11.08.: Enduro World Series #5 , Crankworx Whistler – Whistler, Canada (Enduro, 2 Tage)
17.08: Vogtland Bike EnduroRace
18.-23.08.: Trans Savoie (6 Tages Enduro) - http://www.trans-savoie.com/
24.–25.08.: Enduro World Series #6 , Enduro Des Nations – Val d’Isere, France (Enduro, 2 Tage)
September:
01.09.: Easyphone / Patric Maes Enduro 5 - Seraing, Belgien (Enduro, 1 Tag)
01.09.: Bluegrass Enduro "Classique" - Guebwiller, Frankreich (Enduro, 1 Tag)
13.-15.09.: Trail Trophy Lenzerheide (Enduro, 3 Tage)
14.-15.09.: European Enduro Open - Ischgl, Österreich (Enduro, 2 Tage)
22.09.: Easyphone / Patric Maes Enduro 6 - Neupré, Belgien (Enduro, 1 Tag)
21.-22.09.: Bluegrass Enduro "International" - Ballyhoura, Irland (Enduro, 3 Tage)
28.09.-05.10.: Trans Provence (Enduro, 7 Tage)
Oktober:
12.-13.10.: Specialized-SRAM Enduro Series #7 - Flims, Schweiz (Enduro, 1 Tage)
19.–20.10.: Enduro World Series #7 , Superenduro PRO – Finale Ligure, Italy (Enduro, 2 Tage)
Andere Termine, Auswärts:
Superenduro Italien:
Warm Up | March 16-17 | Pogno (NO)
PRO1 | April 13-14 | Sestri Levante (GE)
PRO2 | May 18-19 | Punta Ala (GR) | Opening Enduro World Series
PRO3 | June 1-2 | Location to be confirmed
PRO4 | June 22-23 | Madesimo (SO)
PRO5 | July 19-20-21 | Sauze d’Oulx (TO)
PRO6 | October 19-20 | Finale Ligure (SV) | Finale Enduro World Series
Sprint1 | April 28 | Pogno (NO)
Sprint2 | May 5 | Piero (CN)
Sprint3 | September 8 | Tolfa (RM)
Sprint4 | September 29 | Palazzuolo sul Senio (FI)
Ireland Gravity Enduro: http://www.gravityenduro.ie/
Round 1 - 20th/21st April, Carrick, Co. Wicklow
Round 2 - 18th/19th May, Ballyhoura, Co. Limerick
Round 3 – 15th/16th June, Ticknock, Co. Dublin
Series Championships – 10th/11th August, Ballinastoe, Co. Wicklow
Round 4 - 7th/8th September, Djouce, Co. Wicklow
posledný komentár: 4. 5. 2022 o 15:42
posledný komentár: 24. 1. 2022 o 15:56
posledný komentár: 13. 9. 2021 o 19:20
posledný komentár: 29. 10. 2019 o 12:00
Taký majster (aj majsterka!), môže očakávať, že mu budú čapovať prednostne, stromy mu uhnú keď sa do točky nevojde a STRAVA nebude dávať KOMy alebo rovno GOMy (god of the mountain). Takže ak doteraz si niekto nebol istý programom na koniec augusta, myslím že je vyriešené
Maratónci a ostatní krotitelia nízkozdvihovych bikov (max 130mm/5 inch - je to este v debate, mozno to pojde na 120mm) - pripravujeme pre vás združené štartovné na sobotný maratón a nedeľné enduro, alebo možnosť nastúpiť v nemajstrovskej kategórii a vyskúšať si atmosféru a nasadenie enduro preteku.
Hlavným cieľom je umožniť pretekárom využiť víkend do maxima a vyskúšať si rôzne aspekty horskej cyklistiky.
Čo vy na to? Váš názor nás zaujíma!
Useky nad tvoje sily sa daju kludne zbehnut peso, nic svetoborne sa nestane a ani vela nestratis.
Zdvih pre xc/maratonske enduro urcite bude obmedzeny, ak prides s enduro bikom, tak pojdes normalnu kategoriu enduro v ramci majstrovstiev slovenska.
Ani nohy nemusis mat oholene ked to teraz Peto Sagan zlegalizoval
Maratónci a ostatní krotitelia nízkozdvihovych bikov (max 130mm/5 inch - je to este v debate, mozno to pojde na 120mm) - pripravujeme pre vás združené štartovné na sobotný maratón a nedeľné enduro, alebo možnosť nastúpiť v nemajstrovskej kategórii a vyskúšať si atmosféru a nasadenie enduro preteku.
Bude to nemajstrovská kategória, a preto nevyžadujeme full face prilbu a integrovany chranic chrbta. (ale silno doporučujeme).
Hlavným cieľom je umožniť pretekárom využiť víkend do maxima a vyskúšať si rôzne aspekty horskej cyklistiky.
Za mna urcite ano kedze som taky medzistupen medzi endurojazdcom a maratoncom:) Ale takých je asi málo
Maratónci............
Ja osobne som veľmi za. Pred troma rokmi som bol enduro a moje dojmy ako zatiaľ najlepší pretek aký som kedy absolvoval. Pekná trať, pohodička do kopca a skvelé RZ. Trošku vadila spoločná trať s XC, ale to ste už poriešili.
Pred dvomi rokmi mi to nevyšlo a minulý rok ma odradilo práve tá výbava fullface prilba a pod. Bol som teda minuloročný kráľovský 50 km, ale bol som sklamaný. Príliš veľa ponáhľania, najviac sklamal zjazd zo Sľubice keď sme nešli RZ endura, ale také trápne šmyknutie dole po svažnici.
Na maratónoch mi nevyhovuje tempo, chrti mi utekajú v kopcoch kvôli kilám, vyhovujú mi technickejšie úseky ktoré viem pustiť. Nie som "orginál endurák" ani profík skôr si užívam traily a naháňam sa so Stravou po lokal trailoch. A ešte veľmi môžem celodenné hrebeňovky s prírodnými trailmi, čo sa enduru veľmi blíži.
Takže držím palec nech Vám to vyjde a dúfam že s mojími 130mm zdvihu nespadnem do kategórie Enduro.
Useky nad tvoje sily sa daju kludne zbehnut peso, nic svetoborne sa nestane a ani vela nestratis.
...
Ved minuly rok som sa hodne naprechadzal aj dole kopcom
ešte 2 týždne za základné štartovné
Trat a RS sú rovnaké ako minulý rok, samozrejme môžte čakať kozmetické zmeny, trate sú prejazdené a minuloročný pretek odhalil slabšie miesta, ktoré opravujeme. Čaká na vás 7 rýchlostných skúšok, pospájané cca 35 km trate. Nájdete RS prírodné, hravé, ale aj kamenisté, strmé a exponované. Nepochybujem, že si dobre zajazdíte. Nejedná sa o bikeparkové trate, klopky a skoky nečakajte. Pracovali sme s tým čo nám nadelila matka príroda a prekážky sme hľadali - a našli
Ako je aj v nazve témy, tento rok budeme hostiť prve majstrovstvá Slovenska v kategórii enduro 21. Augusta
Netreba zabúdať, že Majstrom Slovenska je v svojej kategórii vždy len jeden, tak začnite ladiť formu
MSRJ Juniori 15-18 (1.Majstrovstvá Slovenska v Enduro, licencia, plná výbava)
MSRM Muži Elite 19–39 (1.Majstrovstvá Slovenska v Enduro, licencia, plná výbava)
MSRW Ženy Elite 16–39 (1.Majstrovstvá Slovenska v Enduro, licencia, plná výbava)
MSRMM Muži Masters – od 40 (1.Majstrovstvá Slovenska v Enduro, licencia, plná výbava)
MSRWM Ženy Masters – od 40 (1.Majstrovstvá Slovenska v Enduro, licencia, plná výbava)
KEHBM Muži bez rozdielu veku (Hobby Enduro, plná výbava)
KEHBW Ženy bez rozdielu veku (Hobby Enduro, plná výbava)
KEXCM Muži bez rozdielu veku ( Maratónske enduro zdvihy - max 120mm)
KEXCW Ženy bez rozdielu veku ( Maratónske enduro Zdvihy - max max 120mm)
KEXCHT - Hardtails, M/W ( Maratónske enduro, HT)
Pre pretekárov, ktorí nie sú držiteľmi žiadnej licencie je možné vybaviť priamo na mieste jednodňovú licenciu (aj pre pretekárov, ktorí nevlastnia licenciu vo svojej krajine a sú aj bez klubovej príslušnosti) za manipulačný poplatok 5,- eur. Bez licencie je možný iba štart v kategórii Hobby Enduro a Maratónske Enduro (pri splnení podmienky max. konštrukčného zdvihu).