QUICK SPORT JARNÝ ŠPRINT 2014
Termín: 27.04.2014 (nedeľa)
Trať: 9,3 km/320 m (alebo 5,7 km/280 m)
Štart: Obecný úrad Bystrička, 10:00 hod.
Prezentácia: 7:30 hod. - 9:45 hod.
Štartovné:
6 € – prihlásenie cez online systém + platba do 18.04.2014
10 € – prihlásenie cez online systém + platba po 18.04.2014 alebo platba pri prezentácii
12 € – prihlásenie v deň pretekov + platba pri prezentácii
V tomto ročníku bude počet účastníkov limitovaný, preto sa odporúča prihláška cez online systém a platba vopred (okrem istého štartového čísla je to aj finančne najvýhodnejšia voľba)
Propozície, info o pretekoch a prihlasovanie: http://www.jarnysprint.sk/
Kto chce mať istý štart a neplatil vopred tak by mal svoj príchod na prezentáciu plánovať medzi prvými (bez ohľadu či je prihlásený alebo nie).
Z kapacity priestorov, časového harmonogramu a možnosti trate (a možnosti organizátorov) vyplynulo rozhodnutie o limitovanom počte pretekárov. Usilujeme sa poskytnúť slušné zázemie pre tých ktorí vedia že na naše podujatie chcú prísť.
Takze sa to da overit
Tiež viem o tom, ale tazko povedat, či všetci v tom zozname by mali byt ako kat UCI...lebo su tam rozne "amaterske" či "turisticke" licencie a kade ake dalsie licencie, čert aby sa v tom vysomáril
Ako napísal Raver, takmer všetci slovenskí licencovaní pretekári sú amatéri, a pokiaľ najazdia pár tisíc km ročne tak nevidím problém aby jazdili s ostatnými nelicencovanými. Dokonca mnoho pretekárov bez licencie má najazdené o hodne viac. Takto by sme sa mohli naťahovať donekonečna, lebo ďalší názor by bol aby sme urobili kategórie podľa počtu kilometrov za rok, potom podľa počtu detí alebo počtu odpracovaných hodín v práci a pod. nezmyselné delenia.
Som presvedčený že akákoľvek znásilnená regulácia bez zdravého rozumu vedie len k hlúpym a zbytočným výsledkom.
Hádam v sebe nájdeme trochu porozumenia, možno sa dotyční zaregistrovali do kategórie 18-39 pretože si nevšimli že je aj UCI. Gebula by povedal o tom percente omylov ku ktorým dochádza pri registrácií, a preto sa predsa nebudeme navzájom odsudzovať ale skúsime to vyriešiť.
Čo je na tomto pravdy čo hlási SHMU?
Prší tam aj teraz?
Vďaka nim sú na Bystričke po dlhých rokoch znovu preteky horských bicyklov. Kto z dnešných mladých účastníkov si spomenie, že tu bývali jedny z prvých MTB pretekov v Turci (okruh -štart chata Hrádok, zjazd na Lihotište, Popod Závozce hore Lazami znovu k chate na niekoľko kôl).
Po niekoľkých rokoch pasívnej účasti (divák - okukávač) som som sa rozhodol zmeniť status na účastník-trpiteľ. Zrejme som si vybral správny ročník, vizerá to na dážď a blato. Trať som si prešiel viackrát a na základe toho sa chcem opýtať - plánujete nejakú brigádu na úpravu trate? Je možné, že okolnosti mi dovolia prísť na Bystričku deň vopred - v tom prípade ba som sa mohol pripojiť. Inak, pri každom výjazde na trase som odhadzoval konáre, odvaľoval spadnuté skaly atď. A dumal, prečo to robím (asi) iba ja - a nikto iný z množstva cyklistov, ktorí tam tiež jazdia. Takže -plánujete niečo upravovať na trati?