Chystáte sa tento rok štartovať v Novej Dubnici?
posledný komentár: 3. 10. 2019 o 7:02
posledný komentár: 27. 5. 2015 o 10:29
posledný komentár: 6. 5. 2012 o 23:52
posledný komentár: 5. 2. 2010 o 15:13
posledný komentár: 3. 10. 2019 o 7:02
posledný komentár: 27. 5. 2015 o 10:29
posledný komentár: 6. 5. 2012 o 23:52
posledný komentár: 5. 2. 2010 o 15:13
tie foxacke lajt gufera prepustia vsetko
Ja som bike rozobral v nedeľu, všetko OK (spodné ložisko v hlavku trošku zhnedlo, nič vážne a spodná kladka na šaltri je nejaká ohlodaná), akurát hodím nové bowdeny a lanká (netreba, no keď je to už dole a dávam nový prešmyk...), platničky ešte poslúžia, do vidlice rýpať nebudem. Z rámu vytieklo trošku vody, no menej ako naposledy. Nechcel by som mať fulla...
Akurát ma nepotešilo, že v bleskovkách sú uvedení na trati Klasik juniori, hoci mali horšie časy...
z mojho pohladu:
dubnicak je super podujatie, ale tymto rocnikom si u mna organizatori spravili minus.
ak by svietilo slnko a bolo sucho, tak by to nemalo chybu, ale kedze slo uz o 16.rocnik, tak som si myslel, ze organizacia bude tak dokonala, ze uz maju zmaknute alternativy pre pripad extremneho pocasia..
neviem ci je to mozne, ale naozaj neslo niektore useky obist, hoci aj po asfaltke? prip. aspon skratit (nie predlzit) trat!
umyvanie bicyklov podla mna nedostatocne, uz niekolko dni dopredu bolo jasne, ze to bude blatovy maraton... napokon este dobre ze nas nebolo tolko vela... prist do ciela a stat hodinu zmoknuty a premrznuty v rade na umytie biku nieje bohvie co.. potom vojst do ladovej sprchy je este silnejsi zazitok
z vyhlasenia vitazov a tomboly som samozrejme nic nemal...
presiel som sice "len" Klasik, ale pripadalo mi to viac ako Krejzi (blaznive)...
do buducna, ak bude sucho, rad si pridem dat Harda, ale ak bude prsat, nepridem.
...start som do poslednej sekundy odkladal a zvazoval, az ked odstartovali basika sme sa s priatelkou na seba pozreli a nakoniec ked uz sme nachytany , podme
preleteli sme omsenim ku krizu pred porubou a hura do stupania.Technika sla vyborne, teplo nebolo ale jazcov som uz prestal stretat... zrazu sa obzriem a idem sam.Stupanie na luky v dobrom tempicku , obcas aj nejaky vyhlad....vletim do lesika tam to bola klzacka , ale nejak podozrivo malo kolaji... zjazd na asfalku a do hornej poruby som siel opatrne
v lese nad asfaltkou to zacalo.. blato mazlavejsie.. ale v urcitej rychlosti este odpadalo.Pred iliavku 200m to bol boj z tocenim pedalov... na obcerstvovacke oplachol prevody, dal nieco pod zub a tu ma dobehni 2ja bikeri... tlacili sme spolu stojku a potichu hromzili.. dali zjazdik korculovanie.. opet som siel sam.Na zvaznici som zazrel 2 hnede chrbaty,hura
na vapku som si pockal 2 min kedze v ciely bolo par ludi... hodil bike do auta, zobral foto a sup do ciela cvakat.Ludia sa nudili , kapela hrala umieracik... vsade nuda a spiker potichu...
3h som sa pomotal kym prisla polovicka.... pomohol jej, 1hod stal radu na vapku aj tak nedockal, dali jedlo a vyhlasenie ani tombolu nestihli ,nalozili zablateny bike a sli dom....
na to ze to bol 16 rocnik atmosfera v ciely biedna, sprchy tiez,vapky ani nehovorim,, gulasek ale fajny, pivko tiez
znema trate v zavere po zvaznici sa pytala , ani ich to nenapadlo?
stacilo odtrhnut pasku a regulovcika posadit nabok zo zvaznice
par faboriek cestou dolu a v kolacine
ludom by zkratili boj aj o 2h.....
že bude blato a dážď som vedel už dopredu - tak to ma až tak neprekvapilo, horšie to bolo už s lepivosťou bahna na niektorých úsekoch kde sa hrudy bahna postarali o znemožnenie točenia kolies ale napriek tomu bola sranda
k organizácií:
značenie - ja som nepoblúdil, ale značenie miestami mohlo byť lepšie, hlavne regulovčíci na niektorých stanovištiach mali ťažko v prdeli posledných dochádzajúcich, keďže väčšina HARDakov mala zdravý rozum a otočila to už v omšení (či ako sa to vola), tiež reči typu jeeeej vy ste už asi posledný že - a s polovice pobalená občerstvovačka, je trochu rana pod pás keď je pred vami len cca 6 pretekárov, no ale OK
k občerstvovačkám - v takej kose sa mi ani moc jesť nechcelo (za krajšieho počasia by som povedal že slabý výber) ale určite by každý uvítal teplý vývar
ani na jednej občerstvovačke som sa nedostal k vode na umytie prevodov
- toto by mala byť samozrejmosť, a človek by to nemal ani žiadať si myslím
k trati - ja som nedokončil a ani mi nevadí že sa neskracovala, možno nabudúce sa niečo podobné bude riešiť, určite by som ale neposielal pretekárov po asfaltke - je tam veľké riziko nehody s autom
sprchy - klasika studené - už od štartu bola jedna z mála myšlienok čo ma držala na trati práve tá o teplej sprche - smola nekonala sa - no studená voda teda OK, ale to že som tam musel stále držať ten gombík ináč voda za 0,9 sekundy prestala tiecť je už fakt sila, nehovoriac o tom že napevno zabudovaná hlavica sprchy moc pri umývaní toho cementového bahna nepomôže
vapky - nepoviem že zle, to vyššie sa všetko dá, ale vapky to bola čistá agónia - nehovoriac o tom že o vapke som len počul že tam bol jeden kus, a ja som sa po vyše hodinovom čakaní - doslal k hadici čo mala mizerný tlak (ináč týmto pozdravujem Karla Hartla, ktorý tam ten svoj stroj pulíroval asi 45 minút, a za tento čas napriek tomu že som bol v rade hneď za ním mi krásne blatko uschlo.
tento rok to bol fakt extrém, a klobúk dole pred každým čo dal celú HARD-ku, isto to bol ťažký psycho-boj
v každom prípade o rok som tam zas
znema trate v zavere po zvaznici sa pytala , ani ich to nenapadlo?
stacilo odtrhnut pasku a regulovcika posadit nabok zo zvaznice
par faboriek cestou dolu a v kolacine
ludom by zkratili boj aj o 2h.....
V kútiku duše som dúfal, že to zmenia a zbehneme dole pekne po zvážnici. Ale keď som videl regulovčíka a poslal ma do blata naľavo, vedel som, že je zle. Ten úsek som vlastne z 90% tlačil a trvalo to ani neviem koľko, možno hodinu. Ten záver bolo vlastne to najhoršie čo som v živote na bicykli zažil
že bude blato a dážď som vedel už dopredu - tak to ma až tak neprekvapilo, horšie to bolo už s lepivosťou bahna na niektorých úsekoch kde sa hrudy bahna postarali o znemožnenie točenia kolies ale napriek tomu bola sranda
k organizácií:
značenie - ja som nepoblúdil, ale značenie miestami mohlo byť lepšie, hlavne regulovčíci na niektorých stanovištiach mali ťažko v prdeli posledných dochádzajúcich, keďže väčšina HARDakov mala zdravý rozum a otočila to už v omšení (či ako sa to vola), tiež reči typu jeeeej vy ste už asi posledný že - a s polovice pobalená občerstvovačka, je trochu rana pod pás keď je pred vami len cca 6 pretekárov, no ale OK
k trati - ja som nedokončil a ani mi nevadí že sa neskracovala, možno nabudúce sa niečo podobné bude riešiť, určite by som ale neposielal pretekárov po asfaltke - je tam veľké riziko nehody s autom
sprchy - klasika studené - už od štartu bola jedna z mála myšlienok čo ma držala na trati práve tá o teplej sprche - smola nekonala sa - no studená voda teda OK, ale to že som tam musel stále držať ten gombík ináč voda za 0,9 sekundy prestala tiecť je už fakt sila, nehovoriac o tom že napevno zabudovaná hlavica sprchy moc pri umývaní toho cementového bahna nepomôže
vapky - nepoviem že zle, to vyššie sa všetko dá, ale vapky to bola čistá agónia - nehovoriac o tom že o vapke som len počul že tam bol jeden kus, a ja som sa po vyše hodinovom čakaní - doslal k hadici čo mala mizerný tlak (ináč týmto pozdravujem Karla Hartla, ktorý tam ten svoj stroj pulíroval asi 45 minút, a za tento čas napriek tomu že som bol v rade hneď za ním mi krásne blatko uschlo.
tento rok to bol fakt extrém, a klobúk dole pred každým čo dal celú HARD-ku, isto to bol ťažký psycho-boj
v každom prípade o rok som tam zas
pridám aj ja niečo
v sprchách som nebol. Ale neodpustím si poznámku, nemôžte predsa očakávať že keď sprchami prejde prvých 100 ľudí tak zostane ešte nejaká tepla voda pre zvyšných učastovať. S týmto faktom som zmierený už dávno. Napríklad tento rok v Stráňavách bola v sprche studenšia voda ako v potoku (podla mňa), v ktorom som umýval bicykel a z časti aj seba
pravda je že už som zažil aj studenejšiu vodu - v stráňavách som využil služby potoka
ale budem to hovoriť vždy - že teplá sprcha je potrebná
a p. Hartlovi bolo slušne povedané (aj keď nie odo mňa) aby sa trošku poponáhľal - ale leštenie je drobnosť, a podobnú vec spraví na každých pretekoch veľa ľudí
ale tiež celková spokojnosť, a Dubničák u mňa aj naďalej patrí medzi naj
Čo sa týka wapiek po trati, tak v Porube bol kýbel s vodou a v Iliavke hadica. Ale bolo to platné ako hadovi noha, lebo vzápätí som mal na vidlici 5kg blata
Tak Horal je potom vynimka. Po vyse 6 hodinach na KREJZY som sa sprchoval v tepluckej vode, dokonca v spolocnosti hamblivej 18-tky (rozumej slecnu vo veku asi 18 rokov) ktora vpalila do sauny, kde bola k dipozicii tepla sprcha.
v sprchách som nebol. Ale neodpustím si poznámku, nemôžte predsa očakávať že keď sprchami prejde prvých 100 ľudí tak zostane ešte nejaká tepla voda pre zvyšných učastovať. S týmto faktom som zmierený už dávno. Napríklad tento rok v Stráňavách bola v sprche studenšia voda ako v potoku (podla mňa), v ktorom som umýval bicykel a z časti aj seba
mala poznamka k teplej vode:
sprchy davkovali studenu vodu od zaciaktu - bol som tam cca.o 13hod. ale mne to nevadilo.iba mojim detom