tak mame tu dalsi novy mraton, ktory s navyse bude odohravat v nadhernom prostredi, myslim ze ak to organizatori zvladnu tak tento maraton bude patrit k jednym z najkrajssich maratonov, a kedze je to na spisi tak pre MTB Club Spis to bude musiet byt povinnostou sa ho zucastnit
posledný komentár: 19. 8. 2025 o 10:04
http://www.btvt.sk/modules.php?name=For ... 8bb7d#2809
Je vidno, ze usporiadatel nenechal nic na nahodu. Je to asi jeho prvy maraton, chcel sa vytiahnut a aj mu to vyslo. Tato trasa bola znacena tak dokonalo, ze by som si ju trufol dat aj v noci.
Prejaz cez dediny bol sprevadzany povzbudzovanim miestnych obyvatelov. Na obcersvovackach som stretol iba milych ludi. Najviac sa mi pacil pristup mladych chalanov, ktori odusu mazali retaze.
Datumove nacasovanie bolo dokonale. Pojedanie dozretych malin a cernic ma sice dost zdrzali, no naprirk tomu odpustam vsetkym, co ma predbehli, kym som sa ja napchaval
Myslim si, ze tieto preteky si zasluzia dostat sa do cyklomaratonskejh serie.
Jedno malicne minus: gulasu mohlo byt o trosicka viacej.
1. Usporiadatelom patri obrovska vdaka za to co dokazali
2. Tento pretek hodnotim ako najlepsi ktoreho som sa zucastnil
3. Znacenie tak dokonale ze aj ludia so zrakovym postihnutim by nemali problem trasu prejst
4. Servisu pre pretekarov nemam co vytknut ( dedo co mi mastil retaz z cca 1l flase a poctivo mi namazal aj kotuc ma odpustene
5. Trat rychla, narocna jednoducho pekna
6. O rok som tam zas
Organizátorom vyjadrujem poďakovanie za skvelú sobotu. Trať bola podľa mňa výborne navrhnutá (to, že nemám fulla je moja chyba
Snáď len škoda zmätkov pri parkovaní, kedy nám najprv dovolili vytvoriť druhý rad áut, potom sme museli autá presunúť bližšie k stanici. Pritom miesta na prakovisku bolo dosť.
Teším sa na stretnutie v Podhradí o rok.
značenie výborné, trať dostatočne upravená (a ešte bonbónik v podobe prejazdu hradu), občerstvovačky s príjemnými ľudmi, štart na futbalovom štadióne (po tej tráve som chodil bosí)...
halušky boli výborné
jediná výtka možno ku časom štartov... 45-ka mohla štartovať o 10:00 aby sa nemuselo toľko čakať na pretekarov z dlhej trasy a aby sa to v cieli pekne zbiehalo
určite prídem aj o rok
naladu mi vsak priebezne vylepsoval predajca pri vstupe na stadion, ktory mi ponukal svoje suveniry tolkokrat, kolkokrat som okolo neho presiel
mal som pre Teba v aute pripravený predný upinák, aj zadný, vlastne obidva kompletné kolesá. Škoda, že si sa ma nespýtal. Mal si to dať vyhlásiť.
Aj ja dávam maratón všetkým do pozornosti pre budúci rok. Ak ho zaradia do cyklomaratónskej série a podarí sa ako tohtoročný, bude to znova vyšší štandart po každej stránke. Samotné miesto na fotbalovom ihrisku priamo pod hradom vytváralo pohodu. Ďalšia rarita boli regulovčíci rómskej národnosti a ich zodpovedný prístup.
Fotografov bolo ako maku. Tešíme sa, tak nás dlho nenechajte čakať.
Ďakujem organizátorom a držim palce do ďalších rokov.
http://www.xcmaraton.sk - sekcia FOTOGALÉRIA
P.S.
Vraj existujú ľudia, čo nevedia, že na http://www.xcmaraton.sk majú fotky z maratónov
je to možné v roku 2008
to potom nevedia ani o XCM SLOVAK PARADISE 2008
a toto dúfam nie je možné
Velmi si to cenim
PARADA
sú tam detajly ale nestoja za reč (na prvý krát)
aj o rok určite