Dovolila som si založiť novú tému. Tu v ČR sa jazdí celkom dosť miestnych MTB XC pretekov. Napr. v Brne tzv. MTB liga, ktorá sa jazdí v stredu popoludní (dospelé kategórie štart 18:00h). Myslím / dúfam, že na Slovensku sa tiež nájdu podobné akcie a nadšenci, ktorí si v týždni "strihnú" nejaké tie preteky po práci. Zakladať tému na každý z nich sa IMHO neoplatí.
Včera som sa zúčastnila v Brne na tzv. Brnenskej MTB lige. Pretekárov sa vždy zíde slušné množstvo. Len v našej dámskej kategórii štartovalo sedem alebo osem pretekárok (vrátane dvoch junioriek). Tento rok už druhé podujatie (celkovo v kalendári 6 pretekov). Krásny technický okruh, ktorý každý rok usporiadatelia vyšperkujú nejakou "čerešničkou", nedá nič zadarmo. Strmé výjazdy, prudké zjazdy, klopenky, dropy a rock gardens, ... Na budúci mesiac dokonca privíta český pohár XC.
V sobotu som "pokrstila" majstrovský dres na pretekoch Pohár Drahanské Vrchoviny v obci Buková na Morave. V technickej "rock-garden" pasáži som urobila chybu a išla cez riaditka. Môj Silverback Superspeed našťastie vyviazol bez ujmy. U mňa si to odniesol najmenší prstík na ruke, ktorý bol ohnutý do trochu nezvyčajného tvaru ako zvyčajne Podarilo sa mi ho však napraviť do formy, na akú som viac zvyknutá a doviezla som dres so cťou až do cieľa
V sobotu som "pokrstila" majstrovský dres na pretekoch Pohár Drahanské Vrchoviny v obci Buková na Morave. V technickej "rock-garden" pasáži som urobila chybu a išla cez riaditka. Môj Silverback Superspeed našťastie vyviazol bez ujmy. U mňa si to odniesol najmenší prstík na ruke, ktorý bol ohnutý do trochu nezvyčajného tvaru ako zvyčajne Podarilo sa mi ho však napraviť do formy, na akú som viac zvyknutá a doviezla som dres so cťou až do cieľa
Tá pasáž nebola na teleskopku. Bolo ju potrebné jednoducho prejsť bez výrazného spomalenia, tak aby sa kolesá stále odvaľovali. Predo mnou v pasáži zastala jedna pretekárka a ja som musela za ňou zabrzdiť. Tým som stratila rýchlosť a predné koleso sa zaseklo v diere medzi kameňmi a už som letela "over the bars"
Len tak pre zaujímavosť a tých čo sledujú aj domácu MTB scénu. Karel Hartl dnes celkom suverénne vyhral Olomoucký Řetěz - XCO, ktoré sa každoročne jazdí v Okolí pevnosti Radíkov pri Olomouci. Skoro som odpadla keď som ho videla ísť v polovici pretekov na čele s pomerne výrazným náskokom na celkom nadupaných domácich bajkerov.
Po pretekoch som s ním prehodila zopár slov. Ako vždy veľmi kamarátsky a milý povedal, že už pred časom mu povolili doktori zase jazdiť. A ako som videla, je to opäť ten "starý" Kája" v skvelej forme a nálade
Ide zajtra niekto do Turčianských Teplíc na 1.kolo Slov.pohára XCO? Pekný korenistý okruh usporediatelia trošku ešte viac "okorenili" ďalšími dropíkmi.
Dnes to bolo opať pekné. Rýchla a technická trať. Škoda iba krátkeho trvania pretekov. Usporiadatelia by mali zvážiť predĺženie pretekov pre kategóriu Masters C a teda aj Masters Women na úroveň Masters B. Cca 40 minút je málo. Chcelo by to na budúci rok jedno kolo určite pridať.
Dnes to bolo opať pekné. Rýchla a technická trať. Škoda iba krátkeho trvania pretekov. Usporiadatelia by mali zvážiť predĺženie pretekov pre kategóriu Masters C a teda aj Masters Women na úroveň Masters B. Cca 40 minút je málo. Chcelo by to na budúci rok jedno kolo určite pridať.
A prečo je to dobré? Potom chce niekto z tejto kategórie nastúpiť na štart mezinárodných pretekov a zistí, že kategória Masters jazdí cca 1:15h (čas víťaza/zky). Na majstráku sveta aj Európy XCO mali víťazi v kategóriách nad 45 rokov časy viac ako 75minút. A to boli často rýchlejší ako mladší Masters.
Osobne si myslím, že je to iba o usporiadateľoch. Buď z neznalosti, alebo jednoducho si to chcú zjednodušiť. A preto sa veľa bajkerov radšej vyberie na tzv. maratón a štartuje na 40km trase, aby si pretekanie aspoň trochu dlhšie užilii.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To bola celkom prijemna akcia... nevies milsu, ci sa to neplanuje obnovit, alebo vase zdruzenie nieco podobne nezorganizuje?
Keby si si zasunula tu teleskopku, nespadnes.
Po pretekoch som s ním prehodila zopár slov. Ako vždy veľmi kamarátsky a milý povedal, že už pred časom mu povolili doktori zase jazdiť. A ako som videla, je to opäť ten "starý" Kája" v skvelej forme a nálade
Osobne si myslím, že je to iba o usporiadateľoch. Buď z neznalosti, alebo jednoducho si to chcú zjednodušiť. A preto sa veľa bajkerov radšej vyberie na tzv. maratón a štartuje na 40km trase, aby si pretekanie aspoň trochu dlhšie užilii.