Este nejake data z mojho tachaca (ak som si dobre zapamätal hodnoty zo startu):
Dlzka trate: 2,65 km
Vyska startu: 234 m
Vyska ciela: 391 m
Nastupane metre som si zabudol na starte pozriet a neresetoval som tam tachac, takze som to hore nevedel zistit. Zmeriam niekedy nabuduce poriadne vsetky parametre este raz. Mozno v sobotu.
Takze presne takticko-technicke data z dnesneho kontrolneho merania trate (trat tam este stale je).
nadmorska vyska startu: 234 metrov
nadmorska vyska ciela: 391 metrov
vyskovy rozdiel medzi startom a cielom: 157 metrov
dlzka trate: 2630 metrov
nastupane metre: 172 metrov
sklesane metre: 11 metrov
priemerne stupanie: 9 %
priemerne klesanie: 2 %
maximalne stupanie: 21 %
maximalne klesanie: 6 %
P.S. Samozrejme su to udaje z obycajneho tachometra s barometrickym vyskomerom, takze mierna odchylka od reality byt moze. Ale malo by to byt relativne presne - snazil som sa neist prilis rychlo, aby mi tachac stihal.
Co je tazke pochopit na tom, ze barometricke vyskomery maju iste skreslenie/oneskorenie pri nahlych zmenach trendu (stupanie/klesanie)? Musia mat isty "delay" resp. stabilizaciu aby nenaskakovali vyskove pri kazdom "zavane vetra" a to ma prave za nasledok istu nepresnost. Inak povedane v kratkom prudkom zjazde a vyjazde do protisvahu nestihnu zmerat tak rychlo pocet realne sklesanych metrov a nameraju ich menej. Na trati Uphillu su dve-tri take miesta, kde to skreslenie nastava. Stale lepsie ako merat to podla GPS. Inak niektore drahsie hracky s meranim vysky maju nastavitelnu frekvenciu zaznamenavania dat, takze spravnym nastavenim sa da pre konkretny typ rychlosti a profilu trasy dosiahnut vyssia presnost. Ale na take to domace zuvanie mne staci aj to, ze viem orientacne zistit nastupane/sklesane metre za vyjazd s presnostou +- 100 metrov.
Inak ked uz do toho vrtas, tak som zvedavy na presnost Tvojich dat. Milan a ja sa lisime minimalne ak si si vsimol.
zas ten uphill niesú nejaké rýchle zmeny.. len sa mi zdá na 2,5km nepresnosť 10m celkom dosť.. ja som sa s HAC4 vracal so 100m po celodennom výjazde, lenže tlak sa počas dňa mení.. za tých 10-15min sa podmienky dajú považovať za konštantné..
Vsak ako pisem - dodaj Tvoje data a uvidime aka je odchylka. Ja netvrdim, ze moj tachac je super presny. Tie vase 4 az 8 nasobne drahsie hracky by na tom mali byt lepsie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dlzka trate: 2,65 km
Vyska startu: 234 m
Vyska ciela: 391 m
Nastupane metre som si zabudol na starte pozriet a neresetoval som tam tachac, takze som to hore nevedel zistit. Zmeriam niekedy nabuduce poriadne vsetky parametre este raz. Mozno v sobotu.
Ze sa nehanbis
66.Mokrý Jakub 1992 Bike team KŠK 27:34
ženy 2009:
5. Knapová Zuzana 1974 Bratislava 28:46
nadmorska vyska startu: 234 metrov
nadmorska vyska ciela: 391 metrov
vyskovy rozdiel medzi startom a cielom: 157 metrov
dlzka trate: 2630 metrov
priemerne stupanie: 9 %
priemerne klesanie: 2 %
maximalne stupanie: 21 %
maximalne klesanie: 6 %
P.S. Samozrejme su to udaje z obycajneho tachometra s barometrickym vyskomerom, takze mierna odchylka od reality byt moze. Ale malo by to byt relativne presne - snazil som sa neist prilis rychlo, aby mi tachac stihal.
Vzdialenosť: 2,62 km
Nárast výšky: 169 m
Zníženie výšky: 11 m
+ priložené gpx
172m-11m=168m a tých 11m navyše si nakúpil v Lidli?
Inak ked uz do toho vrtas, tak som zvedavy na presnost Tvojich dat.