Pridajte sa k nám a sledujte novinky, ktoré pre Vás pripravujeme
viac na http://www.xcmaraton.sk alebo na http://www.spisskanovaves.eu
posledný komentár: 16. 9. 2020 o 20:49
posledný komentár: 17. 9. 2019 o 22:00
posledný komentár: 18. 6. 2014 o 13:25
dĺžka:102 km
nastúpaných: 3610 m
limit - 24 nesúťažných jazdcov
ON- LINE prihlasovanie spustené
nie je to ziaden AM-EN (all mountain enduro), technicky narocny usek (staci len vcas zosadnut - niekto skor, niekto neskor ale vsetci zosadnu urcite) je usek z Klastoriska dole k Prielomu Hornadu a potom klasika na striedacku raz super chodnicek resp. super cesticka
cele je to o myslienke prejst a spropagovat strediska cestovneho ruchu Slovenskeho raja, ktory "??funguje" ako "??funguje"
skratka ukazat miesta, na ktore sa oplati prist a kedze je ich hodne, pocas 1 dna resp. pocas maratonu ich zvladnu "objavit" len mimozemstania
je aj otazne kde dostaneme povolenia, ale aspon sa ukaze skutocnost, ci vieme tak ako inde vo svete aspon na jen den a pre obmedzeny pocet ludi povolit normalny prirodzeny pohyb v prirode
nehovorim teraz o pohybe par sialencov, pre ktorych napr. v Cechach zakazali pohyb cyklistom tam, kde bol bezny ale v dosledku kolizii s cyklistami sa stal neprijatelny
"Pretekári prihlásení a zaregistrovaní do 24. 8. 2009 platia registračný poplatok." a pod tym nizsie zase "Služby zahrnuté v štartovnom sú pretekárom prihláseným do 24.8.2009 poskytnuté zadarmo." Je to nejake nezrozumitelne a niektore info su si odporujuce.
registračný poplatok a štartovné - no to sú asi dve veci
registrácia
do 12. 8. 2009 - štartujúci získava tričko, ponožky a sadu POWER BAR (v hodnote 7+2+7€)
do 24. 8. 2009 - štartujúci získava tričko a sadu POWER BAR (v hodnote 7+7€)
a platí sa registračný poplatok
potom je len štartovné bez reklamnej sady
s nezmenenou výškou 11 € a 7€ pre kategóriu REKRE
zo všetkých ide 1€ na mentálne postihnuté deti www.zpmpnasdom.sk
takýto prístup sa nám zdal vhodnejší ako dvojnásobné štartovné v deň pretekov
P.S.
spätná väzba - na toto čakáme - snáď sa podarí nielen vypočuť ale aj zapracovať hlas ľudu
niekto vidí ten rozdiel a niekto neverí, že tam je
Rozdiel musí byť, nakoľko je maratón dotovaný, t. j. ak zaplatím registračný polatok, dostanem nejaké praktické vecičky, pre niekoho "prkotiny", plus dostanem služby počas maratónu za ktoré sa platí štartovné,
keďže hodnota "prkotín" je vyššia ako štartovné nemôžem zaplatiť štartovné lebo potom by to bolo naozaj to isté tj. bez rozdielu
takže kto chce uľahčiť prácu usporiadateľom vopred uhradí registračný poplatok a usporiadateľ mu za spoluprácu dá maximum, resp. všetko čo môže dať.
Presne to iste urobia aj ini usporiadatelia pretekov, ibaze to stale nazyvaju startovne.
http://www.xcmaraton.sk/xc/index.php?page=2#suveniry
farby sa minulého roku ujali, tak nevymýšľame nič špeciálne
Napokon som sa zaradil do katagorie muzi elite, ale co v pripade ak by som mal napr. 41 rokov a chcel by som ist trasu elite? taktiez som sa nedocital, co treba splnit ak by som chcel ist trasu E.T. ? a co to znamena nesutazna kategoria, ide tym padom o organizovany "turisticky" vyjazd (bez obcerstvenia? so startovnym/bez startovneho?)?
dufam, ze moj prispevok nebude zle pochopeny. chcel som tym len poukazat na to, ze pre nezasveteneho cloveka to posobi trochu neprehladne a nejasne. inak sa na toto podujatie tesim, vyzera to na dobru akciu
Napokon som sa zaradil do katagorie muzi elite, ale co v pripade ak by som mal napr. 41 rokov a chcel by som ist trasu elite? taktiez som sa nedocital, co treba splnit ak by som chcel ist trasu E.T. ? a co to znamena nesutazna kategoria, ide tym padom o organizovany "turisticky" vyjazd (bez obcerstvenia? so startovnym/bez startovneho?)?
je veľa maratónov a každý nazýva kategórie tak trochu svojsky "originálne", my sme nechceli kopírovať nikoho a tak sme dali niečo z veľkej cyklistiky čiže ELIT
no a aby sa ostatní cítili nie ako žiačikovia čo nemajú na ELIťákov, veď makajú tiež a vedia to s bikom, tak sme ich nazvali PROFI
E.T. je snaha o propagáciu územia, snaha o prelomenie "ochrany" tam kde netreba "ochraňovať", snaha o ukázanie lepšej stránky cyklistov, že vedia prejsť krajinou ako mimozemšťania
V dôsledku prechodu úsekov "len s horským vodcom", tak skúšame takúto možnosť. Možno sa to osvedčí a o rok bude E.T. ako napr. KREJZI na Horalovi - to ale nezáleží na našom rozhodnutí
NESÚŤAŽNÁ znamená, že v častiach chráneného územia sa pôjde pohodovo a bufet bude podľa požiadaviek účastníkov, potom sa napája na trať maratónu, no a tam sú bufety aj možnosť špurtovať, no myslím, že po prevýšení 3600 m a v čistom teréne bez asfaltu na to nikto nebude mať chuť
štartovné tombola klasicky, len s tým, že budú losovaní aj bez prítomnosti - ceny odložené - skrátka nebude sa čakať do 20:00 ako v Zlatej bani na Zuskiho
napr. v oddeleni kategorie napisat "muzi trasa elite" namiesto "muzi elite" ..
taktiez stale nechapem prejazdu trate E.T. ak sa pojde viacero usekov, kde je nevyhnutna pritomnost horskeho vodcu, tak nebudu predsa ti prvy, ktory pridu na hranicu tohto uzemia cakat na tych poslednych povedzme hodinu (ak pojde kazdy svojim tempom). ak to ma byt tak, ze pojdu vsetci spolu, tak je to jasne, nik na nikoho nebude cakat, pojde sa spolocnym tempom a aj vsetky useky s horskym vodcom sa pojdu spolu. z toho ale vyvstava dalsia otazka, kto vlastne moze startovat na tejto trase? aky je limit poctu ucastnikov? nebude takato velka skupina branit pretekarom, ktory pojdu ozajstny pretek na usekoch, ktore budu spolocne? kedze uz je spustene prihlasovanie, myslim, ze by to bolo dobre upresnit. ja napriklad z tychto propozicii neviem kam sa mam prihlasit aj ked sa chcem zucastnit...
registracny poplatok je rovnaky pre vsetky trasy?
Poprosím, označiť text, prepísať čo sa dá a poslať na [email protected]
budeme robiť preklady, tak nám to zjednodušenie možno pomôže
Vďaka vopred
dáš web
celkom hore je prihlasovacia lišta - ak si už bol minulého roku, máš meno a heslo, ak nie tak dáš nová registrácia
napíše na aké preteky si prihlásený, lebo náš portál ponúka FREE služby aj pre iné maratóny (nikto zatiaľ nepotreboval...)
dostupné sú momentálne len SINTESI XCM - dáš prihlásiť
už pri výbere kategórií sa jednoduho nemôžeš seknúť - je tam 9 možností z toho 2 nesúťažné
ak máš napr. 41 a chceš ísť ELIT - čiže 2x40 km - je to tam - tak usporiadateľ myslí na tvoje zdravie a jednoducho ti to neumožní "oficiálne" ak dáš predsa ELIT tak Ťa nikto nediskvalifikuje ani nezavrie
systém potom umožní vytlačiť prihlášku a e-mailom zašle účastníkovi informáciu
po úhrade dá správca systému status, ktorý je v zozname prihlásených
no a to je celá veda
čo sa týka E.T. je to novinka, limit je 24 štartujúcich - máme 3 sprievodcov - zatiaľ, myslím, že by sa tam nemali hlásiť vyslovení pretekári, skôr pohodoví jazdci, tak ako je humorne naznačené v ankete
úsek s vodcom je od začiatku zhruba do dvoch tretín, čiže ten úsek by malo ísť 8 ľudí
s p o l u - čiže zhruba spoločne, potom je to už na nich a na počasí ako skončia, a či vôbec ešte pôjdu poslednú slučku na trati
Raj má veľmi členitý terén - keď tu človek zablúdi, tak ho nenájde nikto a to si veľa ľudí nechce pripustiť, fakt je to neskutočne členité, stačí nevhodne zbehnúť a si medzi kamzíkmi
No a na záver - horskí vodcovia dávajú účastníkom zľavu 50% na služby - čiže:
nevieš sa rozhodnúť tak teraz 12.9. zajazdíš pretekársky
vyhráš preteky alebo niečo vyhráš v tombole
v roku 2010 prídeš na predlžený víkend lebo máš voľnú vstupenku do roklín
a dáš aj jednu bike túru do chráneného územia s vodcom lebo máš 50% zľavu
potom ešte skočíš do obchodu, lebo ako účastník maratónu máš 20-40% zľavu
neviem čo ešte máme zabezpečiť
daj
A co tak opisat to zo stranok organizatorov, ktori to uz maju za sebou a nikto sa na nezrozumitelnost nestazoval. Akurat si tam dopisete svoje nazvy trati. A mozno aj s tou registraciou by nebolo zle sa pohrat (zrusit) a nazvat ju uplne normalne - startovne.
Neorganizujem ziadne preteky, iba citam propozie tych, co to robia.
Ale aj pochvalit vas treba. Uvadzate nastupane metre, nie prevysenie.
podla toho, co si az teraz napisal, tak sa priklanam prave k trase E.T. kedze nemam pretekarske ambicie, ale mam rad dlhe trasy.
ak mi to zdravie a cas dovoli, isto sa zucastnim.
podla mna by nemalo byt cielom organizatorov ponuknut desat bonusovych akcii v cene startrovneho, pretoze to aj tak vyuzije max. 20% , ale spravit kvalitne podujatie na ktore sa ludia radi vratia a taktiez by malo byt jasne ze o co v tomto podujati ide (aby to nevyzeralo ako v pov. bystrici min. rok)
takze ti nebudem davat ziadne tipy co este by ste mali zabezpecit, podla mna je toho uz teraz az az. podla mna staci menej bonusovych veci a radsej poraidne zabezpecene tie zakladne ako parkovanie, prezentacia, znacenie, obcerstvenie, hygiena, zdravotnicke zabezpecenie, vyhlasenie...
drzim palce