Levočské vrchy privítajú 25. mája bikerov, ktorí si budú môcť užiť ďalší MTB maratón v krásnom prostredí.
Šiesty ročník pretekov, ktorý organizuje Cyklo Spiš, bude zároveň tretím kolom série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Na výber budú tri verzie tratí, plus novinka Family. Najdlhšia meria 72,2 km s prevýšením 1 994 m. Známe úvodné stúpanie vynesie pretekárov nad 1 100 m n.m., kde na milovníkov kopcov čaká horská prémia Františka Kotrádyho, rodáka z Levoče. Jednoduché to nebudú mať ani bikeri na strednej trati s dĺžkou 47,6 km s prevýšením 1 080 m. Pre menej náročných a tých, ktorí nemajú toľko skúseností, bude atraktívna krátka trať, kde sa môžu kochať krásnymi výhľadmi na Tatry a pritom si užijú 25,1 km a nastúpajú 515 m. Novinku pod názvom Family si organizátor pripravil trasu o dĺžke 8 km, kde si preteky tak môžu naplno užiť aj rodiny s deťmi a navyše dostanú šancu zasúťažiť si o pestré ceny.
Štart:
09:00 – Dlhá trať
10:00 – Stredná trať
10:30 – Krátka trať
10:40 – ŠKODA Family rodinná trať
posledný komentár: 19. 8. 2025 o 10:04
Špinavý ho hodiť na nosič a kašľať na to (alebo natiahnúť naňho igelitové vrece ak ide do vnútra)- neverím, že ho už doma neumývate
nehovoriac o dalsich blatistych usekoch , hlavne zjazdoch, ktore som isiel na nahodu.. Tie preklinane sotoliny som bral ako vykupenie teraz.
Dvakrat som druzgol, takze v cieli som si mohol povedat, ze som isiel "az na krv" ... doslova ...
No a co sa tyka startovacieho balicka, jedla v cieli.. uz to bolo komentovane (akurat pripomeniem, ze startovne nebolo zase az tak nizke). Fakt som sa tesil na ten gulas, ako odmenu za ten mord... Este aj ten ekologicky tanierik sa mi rozisiel pred dojedenim, pekna bodka za pretekom :- )))). Soudruzi urcite nekde udelali chybu... (vraj sa to stalo tak raz zo sto, mi bolo povedane, tak som mal asi recht.).
Tak dufam, ze aspon polnohospodari su radi za ten dazd, a ze uz bude len lepsie.
Inak bol to pekne náročný pretek ako vždy čo je super.