Blíži sa v poradí 12.ročník Košického MTB maratónu, a 2.krát na novej trati plnej singletrackov...
Tento rok je maraton sučasťou a finalovým pretekom Slovenského pohára, Slovak XCM Tour, aj medzinárodnej Pedal MTB Tour.
čo je ale doležitejšie, trať bude opäť fantastická, hravá a zábavná... takže ideálna na záver sezóny.
Dlžkové a výškové metre ostavaju viacmenej nezmenené . Ani tento rok Vás neminie výzva v podobe "Kopec Pravdy", a pre chrtov pribudne horská prémia na Lajoške . Pre tých čo sa neponáhlaju bude zopár panoramatických výhladov na mesto naviac.
Pre "Scoutov" na krátkej trase je možno dobrá správa, že sme rozšírili počet kategoríí a vynechame prvý zjazd z XCO okruhu, aby tuto trať zvládol naozaj každý v pohode.
Propozície a všetky ostaté doležité informácie nájdete už na aktualizovanej stránke:
http://www.cyklopretekykosice.sk/sk/skoda-mtb-singletrack-maraton-kosice-1992015/aktuality
spustený je už aj prihlasovací systém na sao-tatry:
http://www.cyklo.sao-tatry.sk/2015/preteky/kosice/index.php?l=sk
Prihlasujte sa čim skôr, jeden z prvých 200 prihlásených a zaplatených totiž dostane štartovné spät,
Ak ste nerozhodný prečítajte si reakcie na minulý ročník:
maratony-xc/1-kosicky-bikemaraton-6-9-2014-kosice-jahodna-t34682-30.html
Tešíme sa na každého z vás 19.9.2015 na Jahodnej
posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 12. 10. 2021 o 18:27
posledný komentár: 14. 8. 2017 o 13:06
posledný komentár: 3. 3. 2011 o 17:37
presne tak, jazdim continental race king a vobec nedrzia v blate... aj som spadol kvoli tomu a pokazila sa mi brzda
A som jediny, komu sa zdali tie cestoviny nejedle ?
Ale inak vdaka organizatorom, za pekny pretek
registracia bez problemov
start uplna katastrofa koli hodinkam nepochopitelna tlacenica
TRAT NA 1 S VELKOU HVIEZDICKOU
obcerstvovacky az na bankov katastrofa
jedlo v cieli mi vystacilo na 10 minut potom som bol znova hladni
nepochopim tiez preco bolo v ponuke len pivo deti si nezasluzia obcerstvenie za svoju namahu
umyvanie bajkov tiez zabavne cakanie
2 sprchy no uzas na tolko pretekarov
tombola na ktoru som sa tesil po trati asi najviac dopadla otrasne skazila mi celi zazitok z pretekov zrebovanie len celkove z xcm
Ale ako hovorim NASRAC dolezite je ze som sa zabavil na trati a pokecal z bajkermi
Len pár reakcíí.... je krátko po preteku a nestihli sme ešte všetko v hlavach usporiadať....
Velmi nás teší taká vysoká učasť, ale na druhej strane sme to nečakali (počet štartujucich oproti vlanajšku narástol o 200 )a riadne nam to skomplikovalo život...o počasí nehovoriac kedže od slnka cez dážd, vietor a hlavne tu burku bolo všetko... na trati najprv sucho potom blato...
veru nastali komplikácie pár vecí sme nezvládli podla našich predstáv. zlyhal nám jeden regulovčík a aj koli tomu pár ludi zabludilo na dlhej trase... koli burke zrejme spadli aj niektore smerove tabule a faborky... čo sa týka občerstvovačiek boli všetky dobre zásobené, a vela sa zvýšilo, takže nie uplne chapem negatívne reakcie na to. To že si niekto nevšimne občerstvovačku v cieli ktorá je tesne za cielovým oblukom vedla trati asi nemožeme... čo sa týka umývačiek, z drobnej chyby nastal problem , niekto zabudol uplne otvoriť kohutik a voda tiekla polovicnym tlakom
Kofola pre deti naozaj chýbala
čo sa týka štartu a následnej zápche, budeme sa to snažiť určite najkym sposobom riešiť ale verte že to nie je jednoduche len tak rozdeliť podla tratí, a nemáme inu možnosť kadial to bezpečne a plynulejšie odštartovať...
Verím že napriek týmto zmätkom a nedostatkom si z pretekov odnášate skor tie pozitívne dojmy , a vdaka vašim reakciám sa nám to podarí do buducna už doladiť ...
Dakujeme
Co sa tyka obcerstvovaciek, obsluha rychla a ochotna, hlavne ta na Bankove.
Co sa tyka jedla po preteku, cele zle.
mrzí ma ak si bol medzi nimi, ale nemohli sme riskovať bezpečnosť pretekárov. (aj ked je v propozíciách ze sa ide v plnej premávke, ten prechod je bez odstavovania aut nebezpečný) ) .
Na ktorom mieste došlo k skráteniu trate? Keď som tak nad tým po pretekoch uvažoval, ideálna možnosť na skrátenie bola pred Bankovom. Ale skrátiť trasu si mohli jedine ľudia, ktorí trasu poznajú, teda domáci pretekári. Mne sa stalo, že pred Bankovom šiel jeden pretekár rovno, ale potom sa zháčil a šiel späť na tú odbočku doprava, ktorá ide k sídlisku KVP. Na tomto mieste si myslím mohlo zaváhať veľa pretekárov a niektorí si možno skrátili trať aj nevedomky.
Co sa tyka obcerstvovaciek, obsluha rychla a ochotna, hlavne ta na Bankove.
Co sa tyka jedla po preteku, cele zle.
To bude asi aj preto, ze tam bola obsluha ktora uz niekolko pretekov absolvovala v sedle biku ako pretekar a vedia co pretekar na obcerstvovacke chce. Naplnit flasu a podat pohar s pitim. Aspon ty rychly. Mna si pomaly v tom frmole skoro ani nevsimli. Prisiel som na obcerstvovacku o 20 min. skor ako som im "nahlasil". Jednoducho ma "este" necakali. A to tam prosim pekne obsluhovala osoba s ktorou ma spaja "manzelske puto" uz viac ako 25 rokov a osoba na ktoru 18 rokov dostavam od statu rodinne prispevky. Vraj som sa nemal tak plasit
Mal som vip číslo, ale som ho nevyužil. Štartoval zozadu. K môjmu príjemnému prekvapeniu nebola na počiatočnom stúpaní "zápcha" a dalo sa v pohode šlapať. Občerstvovačku som použil len na Bankove a pri Potoku. Za mňa obe fajn (lakko s manželkou sme sa zdravili
Trať pekná, doporučujem každému, kto má rád technické trate. Počasie bolo všetko, hromy blesky, dážď a slnko. Nevadilo. Neprejavilo sa veľmi ani na trati. V lese to bolo skoro všade suché. Značenie podľa mňa super.
50 ka bola náročnejšia ako vlani. 5 km navyše a 120 výškových, preto aj to nestíhanie do 14:30 na cestu pred Jahodnou.
Od Bankova až po červenú na Jahodnú som sa trápil. Prekvapili ma usporiadatelia sťahovaním z trate, napriek tomu som pokračoval a prešiel celú (po mne ešte prešli dvaja päťdesiatku komplet)
Jedlo v cieli nehodnotím, nestíhal som (bolo treba zrátať celkové výsledky Slovenského pohára v XCM
V programe bolo asi dobré pridať za slovo tombola text tombola Slovak XCM Tour (takto sa to dalo pochopiť aj ináč).
Séria robí vždy celkovú tombolu a toto boli posledné preteky série.
Ešte raz organizátorom vďaka. Ja som si užil preteky a som nadmieru spokojný.