17. ročník nášho maratónu tento rok premiérovo nesie názov prestížnej americkej značky SPECIALIZED. Toto partnerstvo neprináša len nový názov akcie, ale aj novú energiu pre najstarší mtb maratón na Slovensku. Príďte si to overiť...
SPECIALIZED DUBNICKÝ MARATÓN sa bude konať v poslednú augustovú sobotu, teda 27.8.2011. Rovnako ako doteraz, aj tento rok sa môžete tešiť na štyri rôzne náročné trate, pričom tá najkratšia (BABY) je úplne nová. Svojou dĺžkou 9,5km je teraz ešte prístupnejšia nenáročným cyklistom, rodinám s deťmi a tento rok premiérovo aj unicyklistom pre ktorých sme pripravili samostatnú kategóriu. Všetky trate (HARD 100km/3250m, KLASIK 67km/2000m, BASIC 43km/1160m, BABY 9,5km/210m) vedú chrbtami a údoliami Strážovských vrchov v okolí Novej Dubnice, Trenčianskych Teplíc, Omšenia, Ilavy... Väčšia časť tratí vedie po spevnených lesných cestách a horských chodníkoch. Opäť vám ponúkame možnosť uhradiť štartovné troma rôznymi spôsobmi. Zázemie maratónu sa nachádza v Novej Dubnici, teda len pár kilometrov od hraníc s Českou republikou a pre účastníkov z ČR sme pripravili pre jednoduchšiu platbu český účet. Tradičným počinom u nás je súťaž o najpočetnejšiu maratónsku rodinu, o najťažšieho, najmladšieho a najstaršieho maratónca. Vďaka novému sponzorovi si budete môcť na maratón požičať a vyskúšať testovací bicykel SPECIALIZED. Nebude chýbať predstavenie bicyklov SPECIALIZED na sezónu 2012, tombola a tradične výborná atmosféra. SPECIALIZED DUBNICKÝ MARATÓN je zaradený do prestížneho seriálu iVelo.cz bike marathon série 2011.
Všetky podrobnosti nájdete na pravidelne aktualizovaných stránkach http://www.maraton.sk a taktiež na sociálnych sieťach: http://www.facebook.com/dubnickymaraton a http://twitter.com/dubnickymaraton. Na facebooku je takziež vytvorená udalosť: http://www.facebook.com/event.php?eid=177514812281515
Tešíme sa na vás!
MTB klub Dubnica
posledný komentár: 30. 12. 2022 o 11:12
posledný komentár: 3. 6. 2016 o 21:57
posledný komentár: 30. 8. 2015 o 22:29
nestratil
Výborná technická trať s parádnymi zjazdmi.
Výhľady ako z pohľadnice a počasie ideálne.
Len som žasol nad niektorými bikermi v zjazdoch za vrcholom Baské. Noha dole šmýkačka ako na tobogáne. Stačilo jemne pracovať s brzdami a nechať točiť kolesá,bike si už cestu nájde. Ale kŕčovito zovreté brzdy nič neriešia,hlavne v padákoch kde sa peši ide horšie ako na biku. ale OT.
Ďakujem organizátorom za super zorganizovanú akciu a o rok sa vidíme na ako píšete kultovom maratóne znova.
Tiez sa pripajam k tomu, ze trat je odladena na 100% a nemenit ju.
p.s.: o rok znova, uz sa tesim.
kubo67 mne sa zase stalo, na dlhom lúčnom zjazde, že som dobiehal pomalšieho pretekára a aby mi navbehol do mojej koľaje, pre istotu som zakričal, že idem v pravej, čo myslíš, že urobil? prešiel do pravej tak ja som musel prejsť do ľavej
a za ochotu, že prešiel do vedľajšej koľaje som sa mu ajtak poďakoval, lebo som videl, že ho to stálo kopu síl...........
keby som nezakričal, tak by tu možno písal, že som okolo neho preletel ako blázon a nič som nepovedal.
ALE
Dovolím si spomenúť aj jedno mínus, ktoré mi vadilo a aj ma sklamalo.
Ak je možnosť pri prihlásení objednať si bezmäsité jedlo, určite by sa dalo zabezpečiť, aby sa pripravil taký počet bezmäsitých porcií ako bol objednaný........
aby ľudia ktorí si objednajú a zaplatia bezmäsitú stravu, bezmäsitú stravu dostali.
Prosím organizátorov, nech o tom porozmýšľajú.
díky
Trasa je fajn, ale zmena je zivot, preto cakam, kedy bude tento variant prekonany
Volakedy veru castejsie trasy menili.
Dnes sme bikovali v juznej casti Strazovskych a na peknej zvaznici nad Valaskou Belou som si vsimol znacenie Dubnicaku. Podla dokumentacie ma 15 resp. 16 rokov...
http://www.maraton.sk/data/mapahistoria.jpg
Vacsina z bajkerov ma gel vo vacku alebo batohu - a ked ho vyberie (za jazdy), tak ho tam snad vie aj vratit, nie?! Alebo profik, ktory ho ma nalepeny na bajku a prazdny obal odhodi na zem (lebo ved nema kde vsak?!)... mohol si ho hodit pod dres, frajer jeden :-%
No nie?!
kubo67 mne sa zase stalo, na dlhom lúčnom zjazde, že som dobiehal pomalšieho pretekára a aby mi navbehol do mojej koľaje, pre istotu som zakričal, že idem v pravej, čo myslíš, že urobil? prešiel do pravej tak ja som musel prejsť do ľavej
a za ochotu, že prešiel do vedľajšej koľaje som sa mu ajtak poďakoval, lebo som videl, že ho to stálo kopu síl...........
keby som nezakričal, tak by tu možno písal, že som okolo neho preletel ako blázon a nič som nepovedal.
To by mohlo byť aj nevyjazdenosťou a neskúsenosťou dotyčného, a viem, že to tiež nebola pre teba príjemná a bezpečná skúsenosť. Preto v takom prípade (dlhý zjazd, rozhľad) na nich kričím už z diaľky, aby som sa aj ja vedel zariadiť
...si celkovo málo pamätáš. Ja keď som prišiel na ten úsek, ty si už šliapal asfaltkou zospodu. Na tom mieste ale stáli dvaja regulovčíci a už aj pár "nás" civilov, išlo sa cez asfaltku rovno a potom doľava. Pekne vyznačené aj faborkami. Ale nebol si jediný kto sa z nejakého dôvodu rozhodol bez akejkoľvek šipky alebo iného označenia zmeny smeru zvrtnúť to po asfaltke dole. Našťastie po piskote sa vrátili späť na trať... osobne, keď nevidím zmenu smeru, tak platí u mňa že pokračujem rovno....(zatiaľ 100% úspešnosť)
Treba si pekne zakričať a nie je problém sa uhnúť. Ale ja mám najradšej, keď niekto si zakričí niekde, kde sa nedá poriadne uhnúť - tiež nie je bohviečo v kopci zastať pekne sa veľkomožnému pánovi uhnúť a stratiť tempo, aj keď pomalšie ako u predbiehajúceho pretekára. A často predbiehajú takí, ktorí v podstate nejdú na nejaké vysoké umiestnenie. Tí najlepší sú totiž ďaleko vpredu...
Zastať a uhnúť sa hocikde nemám problém, keď ma predbieha niekto z dlhšej trati, lebo viem, že potrebuje dupať...
Mala vytka len k tomu koncu, cakala som kedy sa tam pri vjazde na ten stadion kto s kym zostreli...trebalo by tam dat nejakeho chlapa alebo bikera,, ktory vie co treba, aby uz vopred krical bikerom ze hore, hore... a nie ako tie baby, ze tesne pri nich s jemnym hlaskom, ze "hore".....a aby tiez trochu usmernoval ostatnych co sa tam plietli ako keby boli na trhu...ja neviem ta ludska predvidavost alebo tak 0 bodov ....
A za baby musim pochvalit tie slnecnicky pre kazdu babu, to taaak POTESILO, ze az
P.S: mate tam superne zakusky v cukrarni...take domace nie taka pasova vyroba ako u nas v meste....
KASKAJA NAPISAL-Len som žasol nad niektorými bikermi v zjazdoch za vrcholom Baské. Noha dole šmýkačka ako na tobogáne. Stačilo jemne pracovať s brzdami a nechať točiť kolesá,bike si už cestu nájde. Ale kŕčovito zovreté brzdy nič neriešia,hlavne v padákoch kde sa peši ide horšie ako na biku. ale OT.
kaskaja to nie je OFF Topic, ale perfekny navod ako sa to ma robit
Naco ides na 40km trat urcenu pre rekreacnych cyklistov, ktori nemaju silu na dlhsie trate. Znacenie a organizacia bola z mojho pohladu dostatocna. Nabuduce skus HARD alebo KLASIK, pokial si aktivnym jazdcom v cykloklube, nechaj BASIC nadsenym amaterom, ktori na dlhsie trate nemaju kondiciu. A tymto pozdravujem aj Rehaka a Michaleka, ze nemate hanby
Ja som siel KLASIK ale 300m za Baske mi strelil plast, a kym som to odslapal na Baske a zaplatal, ubehlo aspon 30 minut, a v Porube som este chytil defekt. Tak tomu odpoveda aj suverene najdlhsi cas straveny na trati. Ale slo sa super, i ked prve zjazdy za Baske som siel opatrnejsie, nevedel som, ci mi plast nestreli znovu. Nastastie ziaden pad som nemal, akciu hodnotim 1
Nevies o com hovoris .. je junior na co ma jazdit dlhe trate ? Na to ma este casu dost, ked bude starsi. A aj keby nie, mozno mu sedia taketo kratke sprinty a nie 5 hodinove maratony. Skus si nabuduce Ty BASIC v takom tempe. Nenavazaj sa tu teda do niekoho za vyber trate, kazdy ma pravo vybrat si trat aku chce, na to su tam tie 3 trate.
Presne tak, ako vraví patooo, v tomto prípade nebola BASIC ako väčšinou na CMS-ke 25-ka, teda výletnícka trať
Presne tak, ako vraví patooo, v tomto prípade nebola BASIC ako väčšinou na CMS-ke 25-ka, teda výletnícka trať
OK, sorry, myslel som, ze si ze si bol tiez z tych, co si idu nieco dokazovat medzi rekreacnymi cyklistami. Taki ma vedia nahnevat, pretoze by mali mat samostatnu kategoriu. Samozrejme, ze tempo na 40km trati sa da nastavit omnoho rychlejsie ako na 100km, ale to co mna stve je, ked sa niekto prihlasi na kratku trat z jedineho dovodu - mensia konkurencia=ista vyhra.
Stevo