Kto má záujem o zverejnenie pretekov ,
viac na :
http://cyklistika-sk.com/cykloklub/index.php?option=com_content&task=view&id=54&Itemid=19&mosmsg=%C4%8Cl%C3%A1nok+ulo%C5%BEen%C3%BD.
posledný komentár: 19. 8. 2025 o 10:04
posledný komentár: 22. 7. 2025 o 9:21
Áno, má, ale tu ide o tvorbu kalendára, nie len o zverejnenie. Ide o to, že niektoré termíny sú pevne dané, a niektoré akcie pribúdajú postupne. Ide o napasovanie všetkých a zverejnenie propozícii z doststočným predstihom, nie 2 týždne pred akciou. potom je problém sa aj prihlásiť za zvýhodnené štartovné napr. Aj pretekári aby vedeli ako a na čo sa pripravovať v zime od samého začiatku sezóny.
preto si myslim, ze by sa to malo preberat napr. na szc.sk,cyklomaraton.sk,...dopisal som
Mam na plane buduce leto prejst okolo balatonu na biku a nebolo by to odveci spojit to s tou akciou.
Je pravda, že nepoznám, ale súdim podľa predchádzajúcich príspevkov.A tie neboli od cyklistu...
...to je tak, ked niekto za "dospelu" cyklistiku povazuje iba cestu...keby sme boli v taliansku, tak s cestou nemam problem, ale u nas je to o zdravie...
ale dotahovanie kto nejazdi cestu jak keby nejazdil vobec mi uz lezie na nervy..
Pozrite sa však na MTB maratóny, takmer na každom štartovalo viac ako 300 ľudí a sú medzi nimi preteky kde vedľa seba stojí 500 a viac pretekárov. Cyklistika na Slovensku sa zjavne uberá smerom k MTB. Bohužiaľ najvyššie orgány (SZC) tento fakt dlhodobo prehliada a tak to vyzerá aj s finančnou podporou. A tak nám nová generácia budúcich reprezentantov vyrastá živelne, keď náhodou niekto raz za čas vyrastie hneď sa nájdu páni zo SZC, ktorí si úspechy pripíšu na svoje konto. Na nadšencov, ktorí v amatérskych podmienkach tieto preteky pripravujú si nik nespomenie. Sú to hlavne oni a vďaka nim máme na Slovensku ešte nejakých pretekárov. Na začiatku som cyklistiku rozdelil na odvetvia (zámerne som tam nespomenul dráhu), neberte ma však za slovíčka, cyklistika je len jedna, tá na dvoch kolesách. A základ dobrých výkonov v každom odvetví tkvie v kondícii, tá sa hlavne naháňa na spineroch alebo na ceste. Tá však žiaľ začína byť čím ďalej nebezpečnejšia. Čiastočne si však za to môžeme aj sami. Neraz som svedkom toho, že mnohí z nás pri tréningu jazdíme v balíkoch a nie za sebou. Skúste v príprave myslieť aj na to, že cesty sú tu hlavne pre autá, možno nás potom vodiči začnú aj rešpektovať.