21 sa mi zda nemotorna a zeby tazie ovladatelna...
neviem sa rozhodnut ktoru velkost...
Ak chces kupovat novy ram len kvoli tomu, ze jazdis 1 cm nad ciarou, tak si zozen dlhsiu sedlovku.
Ak chces kupovat novy ram z inych dovodov, tak zavisi od urcenia. Ak ho chces cisto na XC, tak je vhodnejsi natiahnutejsi posed a teda by sa dal prezit aj 21" ram, ale univerzalnejsi pri Tvojej vyske by bol ten 19.5". A ako tu uz padlo - vyrabaju sa aj 20" a 20,5" ramy a aj tak nezavisi len na velkosti ramu, ale aj na geometrii a Tvojich proporciach (dlzka noh, ruk, ohybnost, styl posedu, styl slapania...).
P.S. Ja mam 189 cm a jazdim 19" so 400 mm sedlovkou.
neviem o akom rame je rec, ale este raz: vacsi ram neznamena, ze je o rovnako dlhsi ako vyssi...
tzn. napr. bude vyssi o 5 cm ale dlhsi len o 2 cm...
momentalne (19,5) mam sedlovku vytiahnutu asi centi nad tou ciarkou za ktoru sa nema ist lebo to nie je safe
teoreticky je aj taka moznost ze kupit 21 a keby bol problem mensi predstavec?
problem je taky ze ja potrebujem na tom urobit aspon sto kilakov aby som vedel co mi vadi a co potrebujem zmenit... v predajni sa mi oba bajky zdaju uplne v pohode...
dvacinku by som aj ja uvital ale malo vyrobcov ju robi...
teraz vazne, samozrejme zalezi aj na tvare bajku, dlzke noh, sposobe sedenia atd...
ja som tiez roky jazdil na 17,5 (ale s extra dlhou sedlovkou a predstavcom), potom som vymenil za 21, teraz mam 19,5... kazdy bajk uplne iny, ja mam stale 183...
neviem sa rozhodnut ktoru velkost...
mam podobny problem, ale 21tky sa bat nemusis, ona nie je o tolko dlhsia ako je vyssia, takze ked mas dlhe nohy, kludne chod do 21... ale urcite zalezi na tvare kostry...
ak mas mat na 19,5 prilis dlhy predstavec a sedlo prilis vzadu, resp. vytiahnute na max, tak je ten bajk este nemotornejsi...
lenze niekto chce na tom biku aj seriozne jazdit, nie len sa vozit po meste so sedlovkou proklate nizko
no offense, hodnotim podla fotky