Lokalizácia
Formulár sa odosiela
"je to práve populácia vlka dravého na Slovensku, ktorá zásobuje populáciu vlka aj v okolitých štátoch,“ reaguje hovorca ministerstva Peter Hajnala."

Ty kokso, tak taky zvast som este necital. Je to presne naopak.
Zobraziť komentár 05.01.2013 - 14:19:27
00
poliaci nech sa v prvom rade staraju o seba, nech vytvoria podmienky vhodne na rozsirenie vlka na ich uzemi, vzhladom na to aka je Polsko velka krajina, maju este znacne medzery vo vyskyte vlka, ale ako som uz pisal - lepsie starat sa do inych :D
podla roznych zdrojov je ich pocet v Pl zhruba taky isty (alebo len o malo vyssi) ako u nas,
http://www.vlci.info/rozsireni/vlci-ve-svete/
http://www.pzi.sk/view.php?cisloclanku=2008110003
http://www.selmy.cz/clanky/vlk-v-polsku/
Zobraziť komentár 05.01.2013 - 15:50:17
00
Slováci, pomaly najväčší žobráci v Európe čo muklujú vo fabrikách za pár eur, ale kopú tam do poľovníkov ako besní, ako keby oni boli najväčšie zlo na svete.

Si to vcelku vystihol :) Polovnici (myslim tu cast z nich, ktora sa najviac zasluzila o ich negativny obraz = politici, uradnickovia vo funkciach a na nich napojene spravne podnikatelske skupiny = v podstate vsetko paraziti zijuci z penazi plebsu) by este aj vstup do lesa najradsej zakazali zakonom aby ich plebs neobtazoval pri ich poteseniach.

Andrej25 si offtopic. V tejto diskusii primarne nejde o ochranu prirody ale vztah polovnici vs. cyklisti (resp. verejnost rekreacne vyuzivajuca les). To ze si niekto da na obed maso zo zvierata , ktore mozno trpelo viac ako spominany vlk, nema nic spolocne s tym, ak niekto kritizuje a nesuhlasi so zabijanim pre potesenie.
Zobraziť komentár 05.01.2013 - 16:32:25
00
Takže chcete zakázať aj rybolov, lebo rybári lovia a zabíjajú DIVOŽIJÚCE sardinky a iné ryby v našich moriach?
Zobraziť komentár 05.01.2013 - 17:02:58
00
Zakazovat nieco zakonom je skor parketa polovnickej loby, nie cyklistov.
Osobne nemam ani potrebu zakazovat polovnictvo, aj ked zabijanie pre potesenie nechapem. Len mi vadi spravanie polovnikov - ked su v lese, nikto iny nema narok a najma ich lobisticke ovplyvnovanie legislativy (IMHO v neprospech vacsiny).
Zobraziť komentár 05.01.2013 - 17:29:38
00
Takže chcete zakázať aj rybolov, lebo rybári lovia a zabíjajú DIVOŽIJÚCE sardinky a iné ryby v našich moriach?

No ked vidim ako si pocinaju rybarske lode na moriach,rezu iba plutvy a zvysok hadzu do mora, tak aj ano
Zobraziť komentár 05.01.2013 - 17:38:12
00
No ked vidim ako si pocinaju rybarske lode na moriach,rezu iba plutvy a zvysok hadzu do mora, tak aj ano

Koľko pracovných miest si schopná vytvoriť pre ľudí ktorí sa živia rybolovom, a ktorí by v prípade zákazu rybolovu prišli o živobytie?
Zobraziť komentár 05.01.2013 - 17:59:26
00
chcela som tym naznacit,ze spravanie ludi voci zvieratam a tiez rybam,ked si to uz nacal, je v mnohych pripadoch nehumanna,teda zabijem pre radost a trofej. Alebo zabijem kvoli plutvam a zvysok nepouzijem a zahodim. Tak to je podla mna chore drancovanie pre zabavu a zisk. Co s tym ma tvorba pracovnych pozicii ?
Zobraziť komentár 05.01.2013 - 18:12:49
00
chcela som tym naznacit,ze spravanie ludi voci zvieratam a tiez rybam,ked si to uz nacal, je v mnohych pripadoch nehumanna,teda zabijem pre radost a trofej. Alebo zabijem kvoli plutvam a zvysok nepouzijem a zahodim. Tak to je podla mna chore drancovanie pre zabavu a zisk. Co s tym ma tvorba pracovnych pozicii ?

Tvorba pracovných pozícií s tým má spoločné to, že tých ľudí tá práca živí. A keď im ju chceš vziať, mala by si im dať nejakú náhradnú, aby nezostali bez príjmu. Lebo ty si možno vstúpiš do svedomia, staneš sa vegetariánkou, a mäsa sa už nikdy nedotkneš. Ale mnohí tí ľudia majú pôžičky, starajú sa o rodiny, musia niekde pracovať.
Zobraziť komentár 05.01.2013 - 19:00:15
00
Ehm, aby som nezabudol: tie sardinky sa nezabíjajú kvôli trofejam, ale preto aby išli do konzerv, a aby ste ich vy mohli papať.
Zobraziť komentár 05.01.2013 - 19:02:04
00
breza_biela

O jednu stránku vzadu píšeš o mukloch a posmievaš sa....

Slováci, pomaly najväčší žobráci v Európe čo muklujú vo fabrikách za pár eur, ale kopú tam do poľovníkov ako besní, ako keby oni boli najväčšie zlo na svete.

....a zrazu o jednu stránku ďalej sa podobných muklov zastávaš a zaujíma Ťa s čoho budú žiť a papať....

Tvorba pracovných pozícií s tým má spoločné to, že tých ľudí tá práca živí. A keď im ju chceš vziať, mala by si im dať nejakú náhradnú, aby nezostali bez príjmu. Lebo ty si možno vstúpiš do svedomia, staneš sa vegetariánkou, a mäsa sa už nikdy nedotkneš. Ale mnohí tí ľudia majú pôžičky, starajú sa o rodiny, musia niekde pracovať.

Ehm, aby som nezabudol: tie sardinky sa nezabíjajú kvôli trofejam, ale preto aby išli do konzerv, a aby ste ich vy mohli papať.

Alebo žeby triedenie sardiniek nebola práca pre "muklov" ??? Neviem o tom že by pri triedení sardiniek bolo treba VŠ alebo iné vyššie vzdelanie :D .
Zobraziť komentár 05.01.2013 - 19:15:51
00
Winter78: prečo si myslíš že sa posmievam? Nepochopil si pointu. Iba dávam otázky a snažím sa prostredníctvom diskusie poukázať na chyby a nelogičnosť vo vašich názoroch.
Zobraziť komentár 05.01.2013 - 19:33:42
00
Palo TT niekde som spomenul maso na obed?
narazal som na to, ze na jednej strane sa tu rozplyvate nad polovnikmi (zabijanie pre zabavu), na druhu stranu sami zijeme drancujuci zivot koli ktoremu kapu ludia a zvierata samozrejme
a co sa tyka OT, tak sam si to napisal ze v tejto teme ide o
vztah polovnici vs. cyklisti

takze aj zatahovanie zvierat do tejto temy je potom asi OT
Zobraziť komentár 05.01.2013 - 19:38:39
00
poliaci nech sa v prvom rade staraju o seba, nech vytvoria podmienky vhodne na rozsirenie vlka na ich uzemi, vzhladom na to aka je Polsko velka krajina, maju este znacne medzery vo vyskyte vlka, ale ako som uz pisal - lepsie starat sa do inych :D
podla roznych zdrojov je ich pocet v Pl zhruba taky isty (alebo len o malo vyssi) ako u nas,
http://www.vlci.info/rozsireni/vlci-ve-svete/
http://www.pzi.sk/view.php?cisloclanku=2008110003
http://www.selmy.cz/clanky/vlk-v-polsku/

V odkaze http://www.vlci.info/rozsireni/vlci-ve-svete/ je 2x tolko vlkov v PL ako na SK, zdroj stary 15 rokov.

Co sa tyka podmienok pre rozsirenie vlka, spytam sa ta, hovori ti nieco pojem Bieszczadzki Park Narodowy ? Ak nie, nastuduj si to, chod tam parkrat a potom nieco pis. Lebo nemas ani ponatia jaku hovadinu si vyplodil, nechcem Ta urazat, ale je to na urovni shotu prezidentskej kancelarie o RSS denniku...
Apropo .. ver tomu,ze Poliaci sa o svoju prirodu, faunu a floru, a mnoho dalsich veci vedia postarat asi 10000x lepsie nez dementny slovensky narod /cest vynimkam/.

edit: a poliaci maju vlka chraneneho celorocne.

Naposledy upravil lto dňa 05.01.2013 - 20:32:11, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 05.01.2013 - 20:24:44
00
Koľko pracovných miest si schopná vytvoriť pre ľudí ktorí sa živia rybolovom, a ktorí by v prípade zákazu rybolovu prišli o živobytie?

Kolko ludi by sa nasytilo viac, keby sa priroda vyuzivala tak ako ma ? Cize napriklad by sa nelovili ieto ryby kvoli plutvam, ale sa kompletne spracovali ? To, co napisala Silva je presne dalsi problem vodneho "polovnictva". Lov pre trofeje, alebo len kvoli kozi, pazurom, atd. Nieco, s cim civilizacia bojuje dlho .. zakaz rybolovu kvoli tomu bol vydany na niektore casti moria a na niektore ryby, dtto velryby a mnoho inych. Mnoho krajin si to zacalo strazit , zacalo podnikat v tom nieco .. a ano, presne taketo hlasy zaznievali, ked sa to zacalo obmedzovat.
Zobraziť komentár 05.01.2013 - 20:31:48
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Prilby a okuliare / Okuliare)
keyboard_arrow_up