Kategórie
Bike-techA zase raz "kamoši" poľovníci... # horský bicykel # plášte # oprava # cyklotrasy # skúsenosti # diskusia # jazda v teréne # defekt
Kedze nejaky pri.ebany polovnik - typujem podnikatel, ktory si kupil polovny listok, drahu pusku a OFF ROAD (normalny, riadny lesnik by to nespravil) ohrozil moj zivot odkazujem im tam, ze ked niekedy niekoho prichytim pri tom, ako tam dava taketo "pasce" strcim mu jeho vlastnu pusku cez anal az do krku a stlacim spust!
Akcia -25% Schwalbe MAGIC MARY 26x2.35" Ultra Soft plášť, TLE, kevlar
51,99 €
-25%
MOC 80,99 €
savings Continental Race King II Performance 26x2.0" plášť, drôt
14,29 €
savings
MOC 25,99 €
savings Schwalbe ROCKET RON 26x2,25" Performance Addix E-25, plášť, TLR, kevlar
22,99 €
savings
MOC 44,99 €
savings Schwalbe Smart Sam 26x2.1" Performace plášť, drôt, bronze
19,90 €
savings
MOC 28,99 €
savings Continental Double Fighter III 26x1.90" plášť, drôt
15,49 €
savings
MOC 31,90 €
savings Schwalbe SMART SAM 26x2.10" Performance Addix plášť, drôt
17,59 €
savings
MOC 31,99 €
savings Schwalbe Tough Tom 26x2.25" Active K-Guard plášť, drôt
11,79 €
savings
MOC 24,99 €
-20% Schwalbe Billy Bonkers 26x2.10" K-Guard plášť, drôt, bronze
15,90 €
-20%
MOC 23,99 €
Výpredaj -9% Extend 24 x 1.75-2.125" duša, dunlop ventil 40 mm
3,09 €
-9%
MOC 4,99 €
savings Schwalbe 20x1,50-2,40" duša, galuskový ventil 40 mm
5,39 €
savings
MOC 9,99 €
savings Schwalbe 24"x 1.50-2.35" duša, galuskový ventil 40mm
4,89 €
savings
MOC 9,99 €
ked som chlastaval robil som aj horsie veci (ale zas nedal som sa pri nich fotit)
ano, ja mam velmi rad konflikty s idiotmi, aspon mozem poukazovat na ich idiotizmus
O tom pisem
ked som chlastaval robil som aj horsie veci (ale zas nedal som sa pri nich fotit)
Ano, akurat v pripade polovnikov su 2 veci ine ako u Teba.
Ta prva, dolezita priamo je,ze maju zbran. A opity clovek so zbranou, podobne ako opity clovek soferujuci patria vieme kam. /nemyslim teraz tu zabavu, ale aj pri takychto oslavach sa to stane/
Ta druha, dolezita nepriamo, ak niekto je schopny sa zabavat s mrtvolou zvierata, opity alebo nie /alkohol uvolnuje zabrany/ len pekne poukazuje na to, o com som tolkokrat pisal. Ze nejde o to, ze niekto zastreli zviera kvoli masu, regulacii, ale o tu samotnu podstatu lovu, potesenie z mrtveho zvera, radost so zabijania. Je uplne jedno, ze polovacky a lov je tu mnoho storoci, ci tisicroci. Je tu rovnako dlho ako vojna. Polovacky /na rozdiel od bitunku/ je len legalna moznost ako zastrelit zivu bytost /zviera ma svoje city rovnako ako clovek , dokonca aj inteligenciu/. Ludia /netvrdim, ze vsetci!/, o ktorych obvykle pisem /ci poukazujem/ su prave povetsine takito .. potrebuju zabijat. Ale nie je to tak, ze sa tym odreaguju .. takato cinnost naopak este viac podporuje.
Pred dávnymi rokmi som mal kamaráta a viete čo začal robiť ako prvé v období kedy sa stal čerstvým poľovníkom a držiteľom zbrane ??? Kata a popravcu nechcených a "zbytočných" zvierat, hlavne psov a mačiek. Niekto nechcel čierneho psa ale bieleho.....priviazali o strom a báác, niekto mal starého psa a chcel mladého....bááác, niekto mal chorého psa a menej času a peňazí zabralo došikovať ho na koniec ulice k tomu mojemu kamarátovi a báááác...a navyše zadarmo, načo veterinára. A keď som sa ho spýtal prečo to robí, tak povedal že sa "do toho musí dostať" (rozumej že sa musí dostať do zabíjania zvierat, nacvičiť streľbu, nájsť smrteľné miesta, otestovať nové náboje,aby nepotrhali kožušinu, testnúť ich účinok na zvieratách, ochromiť,znehybniť,doraziť
Nechcem teraz napísať že všetci poľovníci sú rovnakí, viem že magori sa nájdu vo všetkých skupinách ľudí, len krútim hlavou nad tým že aj títo niektorí magori sú tiež držitelia zbrojného preukazu a väčšinou aj veľkej zbierky zbraní
Ta prva, dolezita priamo je,ze maju zbran. A opity clovek so zbranou, podobne ako opity clovek soferujuci patria vieme kam. /nemyslim teraz tu zabavu, ale aj pri takychto oslavach sa to stane/
ja som reagoval na tu blbu polovparty, nic viac. to ci niekto chodi polovat pod vplyvom nekomentujem, ja o takom neviem a zda sa ze ani tu spominany bulvar nic o tom nevie. ale videl som viac krat, ako im davali pred polovackou fukat (a kamos mi spominal, ze aj po, ale to som na vlastne oci nevidel). takze ja ich nebudem odsudzovat a nazyvat kedecim na zaklade babskych reci.
ak by som sa niekedy citil byt ohrozeny polovnikom (nemusel by byt ani pod vplyvom) tak volam v prvom rade policiu.
To bola ale vina majiteľov tých psov. Psíčkar dá nemilosrdne odbachnúť svojho psa lebo sa mu nepáči jeho farba, ale zlý je potom ten strelec.
Tak ten psíčkar mal svojho psa zlikvidovať telepaticky, silou myšlienky. To by bolo humánne zabitie. Však keď má pes zlú farbu, je nutné ho zabiť. To vie každý milovník zvierat.
A co ten polovnicky bal,to sa ti tiez zda v pohode? Som cakala nejake duchaplne prirovnanie k nejakej zabavnej cinnosti,ktora je uplne bezna a normalna.
Hmm a com cely cas pisem ? Jasne, ze prave v okoli BA je problem najvacsi. S aroganciou a tupostou. Ale neboj .. je dost ludi, ktori v BA nebyvaju, naopak byvaju od BA hodne daleko a maju velmi podobne nazory. O tom ako chodia na polovacky papalasi, ako sa chlasta, o pytliakoch, o strielani celorocne chranenych rysov a dalsich zverov .. a tam nejde o hadanie sa. Tam uz moze ist o zivot
Mysliet znamena hovno vediet. Si chrobak truhlik.
Nie, ja tu vidim len 2 moznosti. Bud sa s tym zmierim , alebo sa pokusim to zmenit. Ale tento sposob je ti zjavne cudzi. Radsej mudrovat a nic nerobit. Tolerovat mozem vselico, ale nie ohrozovanie zivota a majetku
Nič nezmeníš.
....a predstav si ...... a tomu isto neuveríš, že existujú aj humánnejšie spôsoby než motyka,slučka alebo guľka (ak sa zadarí tak) do palice.
a predstav si, viem, par veterimarov poznam..., ide o to za ak sa majitelko psika rozhodol, ze sa psa zbavi a nemieni za to platit (dovody nerozoberam, neviem preco), tak zastrelenie je este velmi dobre riesenie. ovela horsie je uz mnou spominane, alebo napr. uviazanie niekde v lese a nechanie napospas.
v takychto pripadoch je "kamos" (z nazvu temy) skor chovatel psa
no a teraz som si precital ten blby bulvarny clanok a ajhla:
no ale hlavne, ze ste si kopli...
predseda sa tam vtesnal do polohy svatuskara ktoremu je luto ake maju polovnici zle meno v mediach; on sam vraj chova 5 psov, miluje ich a hlavne odporuca ostatnym psickarom poriadne vycvicit svojho psika.
hovoril aj o tom, ako mali prednedavnom v Inchebe na vystave stanok, kde mali zopar milych pritulnych psov volne behajucich a vsetci navstenici boli prekvapeni, ze su prave v ich stanku slovenskej polovnickej komory.
potom tam plakal, ze novy zakon im zakazal odstrel volne potulujucich sa maciek.
proste cely rozhovor bol o nicom, a oponent, nejaky cvicitel psov, tomu tiez moc nepomohol.
no co dodat, bolo mi z toho na grc