Ta druha, dolezita nepriamo, ak niekto je schopny sa zabavat s mrtvolou zvierata, opity alebo nie /alkohol uvolnuje zabrany/ len pekne poukazuje na to, o com som tolkokrat pisal. Ze nejde o to, ze niekto zastreli zviera kvoli masu, regulacii, ale o tu samotnu podstatu lovu, potesenie z mrtveho zvera, radost so zabijania. Je uplne jedno, ze polovacky a lov je tu mnoho storoci, ci tisicroci. Je tu rovnako dlho ako vojna. Polovacky /na rozdiel od bitunku/ je len legalna moznost ako zastrelit zivu bytost /zviera ma svoje city rovnako ako clovek , dokonca aj inteligenciu/. Ludia /netvrdim, ze vsetci!/, o ktorych obvykle pisem /ci poukazujem/ su prave povetsine takito .. potrebuju zabijat. Ale nie je to tak, ze sa tym odreaguju .. takato cinnost naopak este viac podporuje.

Tak,tak....vystihol si to pekne.
Pred dávnymi rokmi som mal kamaráta a viete čo začal robiť ako prvé v období kedy sa stal čerstvým poľovníkom a držiteľom zbrane ??? Kata a popravcu nechcených a "zbytočných" zvierat, hlavne psov a mačiek. Niekto nechcel čierneho psa ale bieleho.....priviazali o strom a báác, niekto mal starého psa a chcel mladého....bááác, niekto mal chorého psa a menej času a peňazí zabralo došikovať ho na koniec ulice k tomu mojemu kamarátovi a báááác...a navyše zadarmo, načo veterinára. A keď som sa ho spýtal prečo to robí, tak povedal že sa "do toho musí dostať" (rozumej že sa musí dostať do zabíjania zvierat, nacvičiť streľbu, nájsť smrteľné miesta, otestovať nové náboje,aby nepotrhali kožušinu, testnúť ich účinok na zvieratách, ochromiť,znehybniť,doraziť

....).
Nechcem teraz napísať že všetci poľovníci sú rovnakí, viem že magori sa nájdu vo všetkých skupinách ľudí, len krútim hlavou nad tým že aj títo niektorí magori sú tiež držitelia zbrojného preukazu a väčšinou aj veľkej zbierky zbraní

.