Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Takych posedov pod lesom nasmerovanych na cestu, dokonca aj na dialnicu som videl dost, vzdy ma udivovalo ze sa este nic nestalo.
Zobraziť komentár 18.01.2015 - 20:25:57
00
zeleny mozog si mysli, ze ved bude vidiet bliziace sa auto a vtedy nebude strielat. zeleny tupy mozocek, treba to nahlasit.
Zobraziť komentár 18.01.2015 - 20:28:06
00
Niektori polovnici su teda pekny ***, mal som raz fest ostru slovnu potycku s jednym z tychto inteligentov. Bol som so psom v lese, a stretli sme dotycneho. Zacal ze pes nema co v lese robit, ze je nebezpecny pre zver (zato on s puskou na pleci nie). Som mu povedal ze ma poslucha na slovo, lebo s nim chodim uz roky na cvicak, a nevzdaluje sa na viac ako 20-30 metrov. Nezabralo. Proste si isiel svoje. Furt len ze mi moze psa odstrelit. Lenze ked (asi) pochopil ze by to malo nedozierne nasledky, tak si len nieco zamrmlal a odisiel. Neviem ako velmi som prirode vychadzkou so psom uskodil, ale asi velmi podla neho...
Na biku som ich tiez zopar stretol, ale len sme sa obisli.
Zobraziť komentár 20.01.2015 - 21:18:22
00
mirec319: ale ten polovnik ma de jure pravdu /druha vec, ze nemusel/, okrem niektorych pripadov viz. citacia

§ 29 Práva a povinnosti člena poľovníckej stráže
(1) Člen poľovníckej stráže je pri plnení úloh podľa tohto zákona oprávnený:

f) usmrtiť v poľovnom revíri voľne sa pohybujúceho psa vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšej pozemnej stavby to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa a na psa, ktorý má nasadený obojok alebo prsný postroj, pričom tieto musia byť vo výraznej farbe odlišnej od farby jeho srsti.

Inak si si naozaj isty, ze ak by zacitil ranenu zver, ze bude posluchat na slovo ?
Zobraziť komentár 21.01.2015 - 11:16:29
00
ja keď si prečítam ten zákon, tak v tom vidím to, že poľovník môže zastreliť psa, ktorý zdivočel a živí sa lovom, nemá obojok a teda indície sú jasné, že ten pes nemá už pána... a nie že má zastreliť psa niekomu čo s ním je na prechádzke a pes behá okolo neho aj s obojkom a je evidentné teda, že má pána... keď tak mu môže slušne dohovoriť, že by bolo vhodnejšie keby toho psa mal na vodítku, aby mu prípadne nezabehol za zverou... nie byť rovno arogantný a vyhrážať sa zastrelením..
Zobraziť komentár 21.01.2015 - 13:25:06
04
no scasti je to vyhrazanie ,strasenie ...a vyklad je hlavne pre tulave psy ako si napisal,ale myslim ze dalsia cast uz hovori ze pokial pes duri zver -priamo pri cine uz moze strielat na hocakeho... dalsia vec ked je priamo spomenuta polovna straz - to nie su vsetci polovnici ,ale len jednotlivci k tomu vybrani...
Zobraziť komentár 21.01.2015 - 13:43:13
00
a treba este doplnit: ... ale len jednotlivci k tomu vybrani...a len na uzemi polovneho reviru pre ktory su zaregistrovani.
Zobraziť komentár 21.01.2015 - 14:02:20
02
tu si troška vystrelili z poľovníka :D (u nás by ich postrielal)

Hunting Prank (Rémi Gaillard)Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 22.01.2015 - 18:02:57
01
Bikejoring: je to tak, ako pises. Zial, realita , ale aj v inych pripadoch (bike, pesiak,auto, hocico) je ina :( .. ovsem, ma to prave ten hacik ako popisal kvakob. Asi vacsina psov proste tu zver nahanat bude, akokolvek bude vycviceny. A tie vynimky budu male. Ale .. za mna, aj keby pes nejako nahanal zver, si myslim, ze 90% psov nebude tu zver stvat a nemusi sa na to aplikovat privelmi silny meter. Proste imho akykolvek zakon sa da aplikovat aj s nejakym ohladom na vec. Ostatne , obvykle to tak prebieha na sudoch. Aj vrazda v afekte sa inak posudzuje ako planovana vrazda. Proste nejaka miera porozumenia by mala byt aplikovana. Zial, polovnici su casto dopovani mocou tym, ze maju v ruke zbran co priamo vylucuje schopnost milosrdenstva (ak je potrebne). Na druhej strane, psickari su casto este horsi ako samotni polovnici...
Zobraziť komentár 22.01.2015 - 18:40:38
00
Pes je tvor mudry, ak sa najde par kusov, vytvoria svorku a dokazu ustvat zver, najma mladata su zranitelne... U nas v lese za ciganskou osadou som videl take svorky neraz. Zakon nie je odparady a ma svoj zmysel, ale stale sa najde debil ktory ho bude zneuzivat a vykladat po svojom... Mali by zaviest aj riadne sankcie za jeho porusovanie
Zobraziť komentár 22.01.2015 - 19:07:33
02
Musím sa zastať poľovníkov, hoci nie som poľovník, ale najmä v zime a v jari nie je vhodné púšťať psa v lese na voľno. V zime preto, lebo keď sa rozbehne za zverou tak ju uštve, lenže divá zver ma tiež pud sebazáchovy a bude bežať ďalej aj keď sa podchladí a potom môže dostať zápal pľúc a pri nízkych teplotách v zime zahynie. V jari preto, lebo sa rodia mláďatá a je logické, že voľne pustený pes tam vtedy nemá čo robiť. Sankcie za porušenie zákona sú pre obe strany až do výšky niekoľkých tisíc €, ale problém nevyriešia je to skôr o ľudoch či sa budú navzájom tolerovať a rešpektovať.
Zobraziť komentár 22.01.2015 - 20:17:17
04
veď ono sa tu ani nikto nesnaží obhajovať to, že je správne to aby niekto behal so psom navolno a nechal ho štvať zver... skôr ide o to že sa takéto prípady dajú riešiť aj inak ako odstrelom a stačí na to použiť iba zdravý sedliacky rozum, nepotrebuješ ani žiadne zákony.. vidím svorku psov bez obojkov ako loví, strieľam, vidím čistokrvného psa s obojkom a obďaleč jeho majiteľa, tak rozhodne nestrieľam na psa... alebo teda keď stretne takéhoto psíčkara poľovník, pričom ani ten pes nemusí nič robiť, tak mu iba dohovorím a vysvetlím mu to a nemusím mu hroziť zastrelením psa.

sám som bol raz tak na výjazde a cez cestu nám skrížila svorka asi 4 veľkých čiernych psov... a zrovna som asi pol kilometra nižšie videl, že je tam poľovník, tak som to stočil a šiel mu to oznámiť, pokrčil plecami a to bolo celé.. teda ešte povedal že si našli niečo roztrhané v revíri.
Zobraziť komentár 22.01.2015 - 20:30:59
00
Pes je tvor mudry, ak sa najde par kusov, vytvoria svorku a dokazu ustvat zver, najma mladata su zranitelne... U nas v lese za ciganskou osadou som videl take svorky neraz. Zakon nie je odparady a ma svoj zmysel, ale stale sa najde debil ktory ho bude zneuzivat a vykladat po svojom... Mali by zaviest aj riadne sankcie za jeho porusovanie

pocuj a kde este si videl tu nebezpecnu svorku psov, ktora stvala zver v lese?!
a co sa tyka zakona, tak ten je len a len pre polovnikov, ktory z nich robi panov bohov lesa, ktori mozu absolutne vsetko...

Musím sa zastať poľovníkov, hoci nie som poľovník, ale najmä v zime a v jari nie je vhodné púšťať psa v lese na voľno. V zime preto, lebo keď sa rozbehne za zverou tak ju uštve, lenže divá zver ma tiež pud sebazáchovy a bude bežať ďalej aj keď sa podchladí a potom môže dostať zápal pľúc a pri nízkych teplotách v zime zahynie. V jari preto, lebo sa rodia mláďatá a je logické, že voľne pustený pes tam vtedy nemá čo robiť. Sankcie za porušenie zákona sú pre obe strany až do výšky niekoľkých tisíc €, ale problém nevyriešia je to skôr o ľudoch či sa budú navzájom tolerovať a rešpektovať.

zver maximalne co urobi je, ze odbehne do najblizsich kriakov, alebo za kopec a tam sa zastavi. ziadny maratonsky beh sa nekona. a ak uhynie, tak to bol prirodzeny vyber, pretoze to bol slaby jedinec.

na jar mladata ti vadia, ale zabijanie zvierat v jeseni pocas ruje ti nevadi. alebo velke spolocne polovacky s honom, to ti tiez nevadi. alebo postrelene nenajdene zviera, to ti tiez nevadi (a aj to len za ucelom ukojenia uchyliek polovnika).
primitivovia z lesnickych rodin ti v lese na 4-kolkach nevadia. oni vobec neplasia zver. ale moj pes, ktory castokrat si tu zver ani nevsimne, ju plasi...

na silvestra som sa bol prejst na branisku. v kazdej doline bolo odparkovanych niekolko terennych aut. oni tu zver vobec neboli plasit, oni ju boli zabijat.

mozno sa teraz zasmejes, ale pes v podstate "trenuje" zver na prezitie, pretoze aj ked ju nahana, tak ju nelovi, kdezto napr. taki vlci ju nahanaju za ucelom lovu.

a co sa tyka respektovania, v momentalnom stave zakona, pristupu polovnikov a celkovom stave polovnictva tu nie je co respekovat. cely zakon je len o tom, aby uchylni ludia mohli zabijat zvierata len a len pre radost. ziadny iny vyznam polovnictvo nema. nie, ani regulovat zver netreba, regulovala by sama, len by sa jej to muselo umoznit. tak ako sa reguluju vsetky ostatne zivocichy.

najvacsia skodna v lese je polovnik...

Naposledy upravil GeorgeWH dňa 23.01.2015 - 04:14:13, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 22.01.2015 - 22:02:48
02
Len mala pripomienka k poslednej vete GeorgeWH. Aj mnohi tiez-turisti. Stara dobra trampska zasada, ze mas zanechat miesto co si navstivil v lepsom stave nez v akom si ho nasiel upada do zabudnutia.
Zobraziť komentár 22.01.2015 - 22:07:30
05
Dostal som takuto info:

"Včera večer som bol nad Peknou cestou (bratislavsky lesopark), zlákal ma tam  kolega kvôli hlasovým prejavom Stryx aluco.

Cestou do lesa som zachytil auto ako predpokladám poľovník  vyvážal krmivo do lesa.  A aj som našiel krmivo len tak vysypané na zem. Bola už tma tak som veľmi nerozhliadal.

Pritom od 1.1.2014 platí nové ustanovenia legislatíve SR ktoré usmerňuje poľovných hospodárov pri starostlivosti o zver.

Ministerstvo pôdohospodárstvo a rozvoja vidieka SR v snahe znížiť škody spôsobované zverou na poľnohospodárskych kultúrach svojou vyhláškou č. 489 zo 16. decembra 2013, ktorou sa mení a dopĺňa vyhláška Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky č. 344/2009 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon o poľovníctve v znení neskorších predpisov ustanovilo v § 35 (Postup a zásady plánovania starostlivosti o zver) v odseku
(2) Prikrmovanie raticovej zveri v poľovnom revíri, okrem zvernice, „možno len v čase núdze“; pritom sa nevzťahuje sa na prikrmovanie na zabránenie škodám. Na mape poľovného revíru sú poľovné združenia povinné vyznačiť miesta, na ktorých sa zver prikrmuje. Pritom § 35 ustanovuje aj postup a zásady plánovania starostlivosti o zver. V
 odseku (1) na zabezpečenie starostlivosti o zver sa v poľovnom revíri zriaďujú tieto poľovnícke zariadenia: a) na každých aj začatých 15 ks raticovej zveri okrem diviačej jedno krmovisko, ktoré je vybavené jedným kŕmidlom na objemové krmivo a zastrešeným válovom na jadrové krmivo.

Tak isto aj vnadenie diviačej zveri podľa § 37 písmeno (1) v poľovnom revíri možno zriadiť len mimo času núdze, a to najviac jedno vnadisko na aj začatých 300 ha poľovnej plochy. A podľa zákona NR SR č. 274/2009 § 61 vnadisko na lov diviačej zveri musí byť zriadené tak, aby ostatná raticová zver mala k návnade sťažený prístup.
 Zákon NR SR č. 274 z 16. júna 2009 (o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov) v § 2 vymedzuje čas núdze ako obdobie, ktoré je určené okresným úradom v sídle kraja (Bratislava). V § 19 ustanovuje že zabezpečenie starostlivosti v čase núdze je povinný poľovnícky hospodár. Zdravotne nezávadným krmivom.

Neviem o tom že by pri súčasný priebeh počasia zadával orgánom právo vyhlásiť stav núdze. Poľovníci pochopiteľné toto ignorujú, skús túto informáciu rozšíriť v BA. A upozorniť poľovníkov že nezákonne zasahujú do prirodzenej rovnováhy v lesoch. "
Zobraziť komentár 23.01.2015 - 10:55:13
03

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Prilby a okuliare / Okuliare)
keyboard_arrow_up