Kategórie
Bike-techA zase raz "kamoši" poľovníci... # horský bicykel # plášte # oprava # cyklotrasy # skúsenosti # diskusia # jazda v teréne # defekt
Kedze nejaky pri.ebany polovnik - typujem podnikatel, ktory si kupil polovny listok, drahu pusku a OFF ROAD (normalny, riadny lesnik by to nespravil) ohrozil moj zivot odkazujem im tam, ze ked niekedy niekoho prichytim pri tom, ako tam dava taketo "pasce" strcim mu jeho vlastnu pusku cez anal az do krku a stlacim spust!
Schwalbe Jumbo Jim 26x4.00" Performance Addix plášť pre fatbike, kevlar
51,99 €
MOC 71,99 €
savings Continental Double Fighter III 26x1.90" plášť, drôt
15,49 €
savings
MOC 31,90 €
savings Continental Race King II Performance 26x2.0" plášť, drôt
16,79 €
savings
MOC 25,99 €
savings Schwalbe ROCKET RON 26x2,25" Performance Addix E-25, plášť, TLR, kevlar
22,99 €
savings
MOC 44,99 €
savings Schwalbe Magic Mary 26x2.35 Addix BikePark E-25 plášť, drôt
20,99 €
savings
MOC 45,99 €
savings Schwalbe Nobby Nic 26x2.25" Performance plášť, drôt
17,99 €
savings
MOC 31,99 €
savings Schwalbe Tough Tom 26x2.35" Active K-Guard plášť, drôt
16,29 €
savings
MOC 24,99 €
savings Schwalbe SMART SAM 26x2.10" Performance Addix plášť, drôt
17,59 €
savings
MOC 31,99 €
-9% Maxxis WELTER WEIGHT 16 x 1.90 - 2.125" duša, autoventil 48 mm
4,90 €
-9%
MOC 5,49 €
savings Schwalbe 24"x 1.50-2.35" duša, galuskový ventil 40mm
4,89 €
savings
MOC 9,99 €
Zachádzaš do extrému. Za chvíľu budeš obhajovať milióny múch rozplesknutých na čelnom skle každého auta a nám radiť aby sme prestali autá používať, inak budeme pokrytci ktorí zavraždia tisíce múch a vadí nám jeden zastrelený vlk
cez tie sardinky by sme teda mohli zacat rozoberat hmyz
Prečo do extrému? Čím sa divo žijúca ryba líši od divo žijúcej srnky? Aj jedno aj druhé je divožijúce zviera. Pokrytci ste vy, pretože kritizujete zabíjanie zvierat, ale väčšina z vás mäso konzumuje, takže tým, ale aj svojím konzumným životom (oblečenie z kože, kozmetika testovaná na zvieratách) sami podporujete zabíjanie zvierat. Vám sa ľahko moralizuje spoza klávesnice, ale keby ste vy sami vo svojom konzumnom živote museli čokoľvek zmeniť, keby ste sa museli vzdať čo len časti svojho pohodlia, tak by ste sklapli, a vaše "ideály" by vám odleteli ako kŕdeľ vtákov.
aspon tu nemoralizujem, kedze som si plne vedomy, ze sam nezijem nijak zvlast eklologicky
na toto by si obzvlast ty mal vediet odpoved. predsa ten koho sa tak vehementne zastavas.
a meles dookola to iste uz ti tu bolo niekolkokrat napisane ze vlka nekonzumujeme.
Serie ma ale ak niekto striela zvierata ako vlky ktore su naozaj divoko zijuce zvery a nikto si ich nevykrmuje a nerozmnozuje aby ich mohol strielat.
Vlky su skodne pre polovnikov z ekonomickych dovodov a nie ekologickych a v tom je to co vacsinu ludi hneva. Keby boli vlci naozaj premnozeny tak by napadali vo velkom domace zvierata a boli by caste strety z ludmi. A to sa nedeje. Jedine co sa deje, je ze polovnici sa snazia zastrasovat ludi a rozsirovat nazor o premnozeni vlkov len aby ich mohli strielat a tym padom znizovali svoje ekonomicke straty na ich chovnych "divokych" zvieratach.
ja osobne s tvojimi kamosmi som mal problerm 31.12, ked si ma pomylili s lovnou zverou / bazantami/ bol som niekde za samorinom riesit nejaku poruchu na nejakom zariadeni instalovannom na 30m komine, ked tvoji kamosi v reflexnych siltovkach v rojnici praskali po bazantoch. To v poriadku polievka bazantia je fajn, len keby som nebol v drahe striel na bazantov, ti trtkovia nekukaju dohora a ked kukaju tak len cez mieridla flinty, az ked som ich pocastoval mojim slovnikom nie prave najlichotivejsim, tak to vzdali, no dovtedy si ma nik nevsimol, aj ked pracovne pokryky na kolegu dole + odparkovana dodavka jasne hovoria ze je tu ej niekto iny nez oni. Jo bez akejkolvek omluvy sa prestahovali niekam dalej
a meles dookola to iste uz ti tu bolo niekolkokrat napisane ze vlka nekonzumujeme.
Prečo ja? Ja nie som ten kto tu moralizuje, a kto by chcel druhým obmedzovať ich slobodu.
Tiež nezabudnem na historku, keď sa vedome trepal do miest kde spával medveď, ktorého samozrejme našiel, vyrušil, obaja sa zľakli a utiekli na opačné strany, ale tento môj kolega ešte stihol vypáliť dve rany mackovi do kožucha....samozrejme v rámci sebaobrany
Ale od určitého času týchto historiek už počúvam málo, asi preto, že som mu nepriamo a jemne dal najavo že takéto počínanie nechápem a nerozumiem tomu
Ale aby som len nenadával.....páči sa mi keď hovoril že v zime chodia zver prikrmovať a tiež sa mi páčia tie ich preteky keď behajú po lese a zbierajú zhodené parožie...človek má aspoň isotu že ak občas spadne do trávy tak si nevypichne oko na paroží.
A do tretice ešte môj postreh: včera som pozeral na STV2 Návrat rysov, už niekoľký krát. Páčila sa mi jedna veta a ani ma to veľmi neprekvapuje......ten sprievodca, ktorý hovoril počas celého dokumentu , povedal že tie rysy vypustia kdesi v okolí Ružomberka, kde je ale bohužiaľ rozmach ťažby dreva, poľovníctvo a pytliactvo. Takže spojiť dokopy drancovanie lesa,pytliactvo a poľovníctvo......to už o niečom hovorí.
Tiež nezabudnem na historku, keď sa vedome trepal do miest kde spával medveď, ktorého samozrejme našiel, vyrušil, obaja sa zľakli a utiekli na opačné strany, ale tento môj kolega ešte stihol vypáliť dve rany mackovi do kožucha....samozrejme v rámci sebaobrany (ak vôjdem mackovi takmer do brlohu, treba sa brániť a vystreliť na neho ).
To čo píšeš môže byť pravda, a môže to byť aj vyfabulované. Ja by som tiež mohol písať pravdivé (alebo vyfabulované) historky napríklad o ochrancoch zvierat, ktoré by ich ukazovali v nepriaznivom svetle. V každej kategórii a skupine ľudí sa nájdu blbci. Ak si niekto myslí opak, niečo s ním nie je v poriadku. Schopnosť negeneralizovať a nepozerať sa na svet čiernobielo je základom rozumnej diskusie. A keď si človek prečíta napríklad túto diskusiu a jednotlivé názory, tak sám vidí ako je na tom kto s logickým myslením a úrovňou intelektu. A to nie je žiadna fabulácia, ale autentická realita, podľa ktorej si každý spraví názor sám.
Nemam dovod. Kedze mam aj ine moznosti co jest. A vadia mi taki,ako ty,co zabijaju pre radost a lepsiu chut gulasu, spaciruju sa po lese s nabitou zbranou a nikdy neviem,ktoremu rupne v bedni.
d) prikrmovať zver v čase núdze zdravotne nezávadným krmivom22) takým spôsobom, aby sa krmivo neznehodnotilo vplyvom nepriaznivého počasia alebo nespôsobovalo zveri zdravotné problémy,
cast nudze je myslim dost jasny, po cele roky sa tym v prvom rade mysli extremne tuha zima, ked zvierat nemozu kvoli snehu najst jedlo. Ovsem dalsi bod zo zakona je to, co ma vzdy pobavi v praxi
f) odstraňovať z poľovného revíru nefunkčné poľovnícke zariadenia; po skončení prikrmovania alebo vnadenia odstrániť nepoužité krmivo, odstrániť znehodnotené alebo zdravotne závadné krmivo a jeho zvyšky z prikrmovacích zariadení a ich okolia,
Inak povedane, kade chodim tade vidim, ako sa zakony veselo porusuju. No ale sak ako inak.
Ale ja s tym nejaky problem nemam, jedine co mi vadi je, ze kam clovek pachne, tam je citit, ze prevazna cast zelenych muzikov ma pocit, ze les patri im. Bohuzial, casom to dopadne rovnako ako vsade inde .. sloboda volneho pohybu v lesoch bude casom obmedzena az eliminovana. Ale toho sa dufam nedozijem. Vlastne .. dovtedy uz lesy nebudu.
breza_biela: Ty tiez vies pobavit s tym generalizovanim .. kedze si jeden z tych, ktori to robia
Možno mi nebudeš veriť,ale ja som mal s poľovníkmi pri mojich športových aktivitách len negatívne skúsenosti. Chodil som a chodím behávať do prírody, chodil som a chodím bežkovať do hory a chodil som na biku do prírody (už nechodím, preorientoval som sa na cestu). Nerobil som bordel, nerobil som hluk, nemám ani motorku a ani štvorkolku, chodil som vždy sám, nemám ani psa, nebol som ani v ochrannom pásme a aj tak som si občas vypočul aj zopár vyhrážok od poľovníka,ktorého som občas stretol (nebol to stále ten istý). Čím to asi bude ??? Žeby si tak liečili nejaké komplexy ?? Ver mi že keby si sa ty niekedy dostal do podobnej diskusie s nejakým zeleným strážcom lesa s flintou na pleci, tak tiež by si mal pochybnosti o jeho logickom myslení a úrovňou intelektu. Samozrejme sa určite nájdu aj výnimky, ale na tie som ja zatiaľ nenatrafil.......preto vždy,keď bežím po lesnej ceste a oproti mne sa rúti auto plné zelených, vždy čakám že zastane a ja zasa budem vysvetlovať že som športovec a nie pytliak, že so slnečnými okuliarmi ja srnku nezastrelím , vo vrecku nemám ukrytú plnú vlečku nakradnutého dreva a medzi zubami neukrývam čerstvo zoťatý vianočný stromček (.....ešte že máme to logické myslenie a vysokú úroveň intelektu