Kedze tu uz je tema o novinkach pre rok 2007 a tie uz su vsetky zname, zakladam novu temu s novinkami pre rok 2008. Shimano je uz celkom jasne ale tu je napr cannon: http://img161.imageshack.us/img161/9977/p5190565jq9.jpg
2,35 minion skladaci, bez zosilnenych bocnic ma 700g, takze ironia nie je na mieste
Aky je siroky ? Bo sa mi zda, ze normalne siroky 2.35 minion ma asi 900g a zo zosilovanymi bokmi asi 1.1kg
edit: kazdopadne .. zda sa mi,ze ostatni vyrobcovia sa uplne "vysrali" na vyrobu plastou s makkou zmesou aspon dopredu .. hadam asi jedine Maxxis to este robi a a to normalne v SR nejde zohnat (vravel Miuan, alebo Visby ??). Tak asi tak ...
Aky je siroky ? Bo sa mi zda, ze normalne siroky 2.35 minion ma asi 900g a zo zosilovanymi bokmi asi 1.1kg
minion je dost uzky vzhladom na uvadzanu sirku v palcoch. droteny 2,35 s vystuhou vazi 1kg. droteny s vystuhou 2,50 vazi 1250g. A zohnat sa na Slovensku samozrejme da:). droteny 2,35 bez vystuhy ak si dobre pamatam okolo 850g.
S Kendou nemam skusenosti .. ale schwallbe to len tvrdi, realne som to nevidel
vladol: 850g nie je zas tak zla vaha, ak je to ten plast, co som videl .. na divoke jazdenie vystuhu treba, a tam zas ale ci to ma 900, ci 1200g az tak nie je dolezite .. traktor jak traktor .. zas extremy typu Continental Mountain King (doterazjsi) v sirke 2.4 aby vazil 540g ... heh
CraObs: tazko povedat .. zatial mam s geaxami skusenosti, ze vcelku drzia (prekvapila ma schopnost udrzat grip do zaberu aj napriek vzorku u Argo, Gato, a Mezcalu .. na mokre a pod. ), hrany nie su ostre ale oble .. takze lepsie na naklony, extremne rychle na asfalte a kamenoch (zatial najrychlejsie gumy na asfalte co som mal kde je vzorok - fredy a podobne nepocitam) .. TNT (light UST) je v pohode. Konkretne ale tento Barro Mountain je velmi slaby na mokru a pod (napokon, ani vyrobca ho na to nepredurcuje), celkovo necitim ,ze by sa dalo na ten plast spolahnut (sotolina a pod).. rozhodne daleko slabsi do predu ako moj stary Fat Albert .. vzadu by ale mohol byt vyborny.
Ja som presiel z 2,35 Nevegal-ov na 2,35 Minion-y a co si mozem dovolit na bajku teraz, to som si s Nevegalmi nemohol dovolit urcite!!! A urcite niesom ,,obetou" subjektivnych pocitov! Comu sa ale smejem ja, je to, aku tu poniektori kritizujete (nielen v tomto vlakne) kdejake plaste za to, ze ,,nedrzia" na sotoline...prosim vas, ktore drzia?!?
No .. takto, v zasade na sotoline nedrzi nic, resp. podla toho ake velke su stuple vs. kamienky na sotoline. Ale .. niektore su citelne horsie ako ine ... co som jazdieval Salzkammergut, a tie ich sotolinove zjazdy, tak stary Little Albert bol spolahlivejsi na tych sotolinach, nez napr. Noby Nic. Pravdepodobne je to vec tych stuplov .. neviem ... Napr. taky Rocket Ron ci Racing Ralph je ale na sotoline uplne peklo. Samozrejme, ak sa jazdi "drift" stylom, je to ine .. ale to nie kazdy dokaze .. spicka MtB ale aj niektori namakanci dokazu na sotoline to, co by som asi nedokazal ani na motorke
kidak: a minion vpredu ? Makka zmes, alebo je to vecou plasta ako takeho ?
Nemam makku zmes (je tazsia a drahsia) aj ked by na mokrych sutroch/korenoch pravdepodobne drzala lepsie. Ano, je to v plasti ako takom. Som si vedomy, ze tie plaste su tazke, ale musel som sa rozhodnut, budem hladat plast, na ktory sa mozem spolahnut (nasiel som ho), alebo pojdem cestou vahy. Je to ako s fullom 100/100 a 150/150. Ktory bude lahksi? A s ktorym si viac uzijes downhill? Ja mam 150/150, takze tak...
To bola len otazka .. no flame .. samozrejme, ze volba plastou je v zavislosti od toho co chcem jazdit.
Inak 150/150 full nemusi byt nutne tazsi nez 100/100 , v sucasnosti kde vladne svetom karbon a podobne kartony moze byt rozdiel nepatrny, ale samozrejme, ak mam plne vyuzit 150 zdvih, neobujem si Rocket Rony, alebo nebodaj, Furious Fred 2.4" .. ruka v ruke so zdvihom idu plaste a brzdy. Takisto nema zmysel na XC HTcko obuvat Miniony
Este otazka .. jazdil si niekedy Fat Alberta? Myslim tie stare ... nie tie nove ..
čo sa týka tej kendy nevegal 2.35 tak mal som ich keď som kúpil bike ale moc dlho to nebolo pretože predný bol mäkká zmes (stick-e) a ten mal hodne veľký odpor keď som prešiel po štrku tak začalo to odletovať kade tade ale zase čo sa týka gripu tak podla mňa veľmi dobrý. Váha mäkkej zmesi čo bola vpredu 750g a vzadu 700g čo si myslím že je dosť slušné. Ale prešiel som na fat alberty 2,25 a stým sa dajú íst aj svižnejšie výjazdy a vrámci možností aj tvrdší terén.
tie staré fat alberty mal brácho kedysi ešte na HT v šírke 2,35 drôtená pätka a nenadával nato čo sa týka gripu jedine bočná stena nebola zrovna najhrubšia.
ako sa vam sprava Fat albert v predu? mam verziu 2.4 snake skin a uz mesiac laborujem s tlakmi. predtym som v predu jazdil specialized fasttrak a zda sa mi, keby sa albert vyslovene boji kamenov a korenov, kde moze odskoci, co pred tym plast nerobil. balon je to velky a ked som kupoval bike s nim tak som sa tesil ale prvy zjazd bol pre mna velkym prekvapenim nemohol som si dovolit to co na starych plastoch. uz som ho mal na 40PSI (minimalny tlak, vtedy odskocil aj na malych nerovnostiam) teraz ho mam na velmi maly tlak (15-20PSI) uz je to trochu lepsie, nie vsak idealne a problem je ze sa bojim ze ho seknem. neviem ci je to problem len 2.4 plastov ale celkovo ma schwalbe zatial sklamalo (vzadu je NN snake skin a odskakuje tiez)
Stary Fat Albert = 2.35" .. ak je 2.4 .. tak je to nova verzia, to je uz nic moc.
Inak aj ten stary nemal, ako pise Mrssti, moc silnu bocnicu. Povedal by som, ze je skoro papierova (snake skin, ale .. napokon, snake skin neznamena silnejsi bok)
mnavak: nove Alberty su o hovne, je to len malinko upraveny Noby Nic .. tie stare sa robili uplne inak, mali sice svoje muchy, ale ..
Fat Alberta som nejazdil a zatial ani nic od SCHWALBE...ale ked sa este mozem vratit k tomu Nevegalu: fukal som ho na cca 3,5 BAR (vzadu) a pri takom tlaku grip za vela nestal. Ak som ho sfukol na cca 2,5 BAR automaticky som ho zacal prerazat (aj dva defekty za vyjazd)...o bocnej ,,vydrzi" ani nehovorim. Nevegal je podla mna zly plast (opticky vzbudzuje respekt, ale je to klam)...
Ito: su na biku z minuleho roku, takze uz asi nove verzie. rozmyslam len cim ich nahradit v normalnej cene a podobnej hrubke..
o hrubke bocnej steny sa neviem vyjadrit, zatial drzi (klop klop)
Tak to su uz nove .. uplne nieco ine ako byvali .. schwalbe podlahlo modnemu trendu o co najlahsie plaste v kazdej kategori .. proste debilni idioti
Cena bude plus-minus rovnaka aj inde .. inak .. neviem .. ja som pre istotu kupil v jenom obchode este jeden kus Fat Alberta stareho
2.5bar je asi 36 psi .. hmm, zalezi od objemu .. ja hustim gumy na XC bajku na cca 40 psi a su tvrde ako kamen (cca 2.1" asi 54-57mm sirka)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit: kazdopadne .. zda sa mi,ze ostatni vyrobcovia sa uplne "vysrali" na vyrobu plastou s makkou zmesou aspon dopredu .. hadam asi jedine Maxxis to este robi a a to normalne v SR nejde zohnat (vravel Miuan, alebo Visby ??). Tak asi tak ...
Tu je zoznam, ake specky sa standardne vozia na Slovensko:
MAXXIS Minion Front 26x2.35 60a
MAXXIS Minion Front 26x2.35 60mxp
MAXXIS Minion Front 26x2.35 60mxp 2ply
MAXXIS Minion Front 26x2.35 ST42a 2ply
MAXXIS Minion Front 26x2.50 3C
MAXXIS Minion Front 26x2.50 60mxp 2ply
MAXXIS Minion Front 26x2.50 dr 70a
MAXXIS Minion Front 26x2.50 ST42a 2ply
MAXXIS Minion Front 26x2.70 60mxp 2ply
MAXXIS Minion Front 26x2.70 ST42a 2ply
hmm je pozitívne alebo negatívne?
ja zas gramy odtial potial, ale rotovať o kilo navyše nechcem keď nemusím..
minion je dost uzky vzhladom na uvadzanu sirku v palcoch. droteny 2,35 s vystuhou vazi 1kg. droteny s vystuhou 2,50 vazi 1250g. A zohnat sa na Slovensku samozrejme da:). droteny 2,35 bez vystuhy ak si dobre pamatam okolo 850g.
S Kendou nemam skusenosti .. ale schwallbe to len tvrdi, realne som to nevidel
vladol: 850g nie je zas tak zla vaha, ak je to ten plast, co som videl .. na divoke jazdenie vystuhu treba, a tam zas ale ci to ma 900, ci 1200g az tak nie je dolezite .. traktor jak traktor
CraObs: tazko povedat .. zatial mam s geaxami skusenosti, ze vcelku drzia (prekvapila ma schopnost udrzat grip do zaberu aj napriek vzorku u Argo, Gato, a Mezcalu .. na mokre a pod. ), hrany nie su ostre ale oble .. takze lepsie na naklony, extremne rychle na asfalte a kamenoch (zatial najrychlejsie gumy na asfalte co som mal kde je vzorok - fredy a podobne nepocitam) .. TNT (light UST) je v pohode. Konkretne ale tento Barro Mountain je velmi slaby na mokru a pod (napokon, ani vyrobca ho na to nepredurcuje), celkovo necitim ,ze by sa dalo na ten plast spolahnut (sotolina a pod).. rozhodne daleko slabsi do predu ako moj stary Fat Albert
kidak: a minion vpredu ? Makka zmes, alebo je to vecou plasta ako takeho ?
Inak 150/150 full nemusi byt nutne tazsi nez 100/100 , v sucasnosti kde vladne svetom karbon a podobne kartony moze byt rozdiel nepatrny, ale samozrejme, ak mam plne vyuzit 150 zdvih, neobujem si Rocket Rony, alebo nebodaj, Furious Fred 2.4"
Este otazka .. jazdil si niekedy Fat Alberta? Myslim tie stare ... nie tie nove ..
tie staré fat alberty mal brácho kedysi ešte na HT v šírke 2,35 drôtená pätka a nenadával nato čo sa týka gripu jedine bočná stena nebola zrovna najhrubšia.
Inak aj ten stary nemal, ako pise Mrssti, moc silnu bocnicu. Povedal by som, ze je skoro papierova
mnavak: nove Alberty su o hovne, je to len malinko upraveny Noby Nic .. tie stare sa robili uplne inak, mali sice svoje muchy, ale ..
o hrubke bocnej steny sa neviem vyjadrit, zatial drzi (klop klop)
Cena bude plus-minus rovnaka aj inde .. inak .. neviem .. ja som pre istotu kupil v jenom obchode este jeden kus Fat Alberta stareho
2.5bar je asi 36 psi .. hmm, zalezi od objemu .. ja hustim gumy na XC bajku na cca 40 psi
Jasne...kopol som sa